Δευτεροβάθμια

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση!!!

Νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

Άλλη μια κυβερνητική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του «νέου αέρα» που φύσηξε στα σχολεία με την εκλογή διευθυντών από τους συναδέλφους, διαλύεται αυτές τις μέρες με την κατάθεση και ψήφιση «νέου» νόμου για την επιλογή διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αφορμή την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το ν.4327/15 (Μπαλτά – Κουράκη), βασίζεται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια (βλ. Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Καθηκοντολόγιο, ν.3848/10 – Διαμαντοπούλου, ν.4186/13 - Αρβανιτόπουλου). Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι απλά δεν κατάργησε κανέναν από τους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά φρόντισε να θωρακίσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο και με νέους νόμους (ν. 4354/15 – μισθολόγιο/φτωχολόγιο, ν. 4440/2016 – κινητικότητα, ν. 4369/16 – αξιολόγηση στο Δημόσιο) που συμβάλουν στην επίτευξη των αντιδραστικών στόχων και δεσμεύσεων για την εκπαίδευση και συνολικότερα.

Στην ουσία η κυβέρνηση επικαιροποιεί το νόμο 3848/10 της Διαμαντοπούλου. Ένα νόμο που στήριξε και ακόμα «διαφημίζει» η παράταξη της ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ./ΠΕΚ.

Πατάει γερά επάνω σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που προσαρμόζει και το σχολείο στις ανάγκες τις αγοράς. Βαδίζει σταθερά στης ράγες των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Αυτή η πολιτική είναι που καθορίζει τελικά το χαρακτήρα του σχολείου άρα και το ρόλο των διευθυντών. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός Σχολείου και ακριβώς εδώ θα ελέγχεται από τους ανωτέρους του, το Υπουργείο, την κυβέρνηση.

Διακήρυξη για τις εκλογές για τα Συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΜΟΡΦΩΣΗ, ΔΟΥΛΕΙΑ, ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Πάρε μέρος στη Γενική Συνέλευση του σωματείου και στις εκλογές.
Με την ψήφο και τη συμμετοχή σου στους αγώνες:

  • Πες ένα ηχηρό φτάνει πιά, δεν πάει άλλο,   με την πολιτική που ματώνει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με την πολιτική που υποτάσσει ακόμα πιο βαθιά και την εκπαίδευση στις  ανάγκες αναπαραγωγής του εκμεταλλευτικού συστήματος.
  • Δυνάμωσε τον αγώνα  για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, για την ανάκτηση των απωλειών μας, για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών των λαϊκών οικογενειών.
  • Ενίσχυσε τη γραμμή πάλη   μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα που θέτει ως αιχμή του δόρατος τη σύγκρουση με όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, με την Ε.Ε. και τους μονοπωλιακούς ομίλους, ωςπροϋπόθεση για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Γνωρίζεις από την πείρα σου ότι οι ομοσπονδίες, τα συνδικάτα, οι επιτροπές αγώνα και οι συνδικαλιστές που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, έδωσαν και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να δυναμώσει μέσα στον κλάδο ένα κίνημα που θα παλεύει ανυποχώρητα απέναντι σε όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις, για σωματεία που θα λειτουργούν ουσιαστικά και θα είναι στήριγμα όλων των συναδέλφων.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική!

Το ΠΑΜΕ, ως μέτωπο συσπείρωσης συνδικαλιστικών οργανώσεων, πρωτοστάτησε στην οργάνωση της λαϊκής αντεπίθεσης. Έχει ως βασικό άξονα της δράσης του την ισχυροποίηση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζομένων, μικρών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων απέναντι στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια και την εξουσία τους.

Το ΠΑΜΕ κατοχυρώθηκε στη συνείδηση των εργαζομένων όχι μόνο γιατί δε δίπλωσε τη σημαία του αγώνα, αλλά και γιατί δεν πορεύτηκε κάτω από “ξένη σημαία” όπως έκαναν όλες οι άλλες δυνάμεις, μετατρέποντας την ΟΛΜΕ σε “σκαλοπάτι” για να ανεβοκατεβαίνουν αντιλαϊκές κυβερνήσεις κάθε απόχρωσης, για να αλλάξει απλώς το μείγμα διαχείρισης υπέρ του κεφαλαίου.

Η ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ, η συσπείρωση σ’ αυτό νέων συνδικάτων και συνδικαλιστών, η απαλλαγή από τον κρατικό κυβερνητικό συνδικαλισμό, από τη γραμμή της εναλλαγής αστικών κυβερνήσεων, είναι βασική προϋπόθεση για την ανασύνταξη του κινήματος και την αντεπίθεση των εργαζομένων.

Κάνε τώρα το βήμα! Στήριξε έμπρακτα αυτή την προοπτική.
Οι εργαζόμενοι έχουμε τη δύναμη στα χέρια μας

 

Κάλεσμα για αναπληρωτές μπροστά στα Συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Το μέλλον μας δεν είναι η ανασφάλεια, η ανακύκλωση της ανεργίας, η απόλυση κάθε Ιούνη.
Ψηφίζουμε για Σωματεία και Ομοσπονδίες που θα παλεύουν για τις πραγματικές μας ανάγκες, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια - Συνάδελφε αναπληρωτή
Τις επόμενες μέρες θα καλεστούμε να ψηφίσουμε, στις ΕΛΜΕ και στους ΣΕΠΕ, αντιπροσώπους για τα συνέδρια της ΟΛΜΕ (1 - 4 Ιούλη 2017) και της ΔΟΕ (23 - 26 Ιούνη 2017).

Η ψήφος μας είναι καθοριστική τόσο για τις αποφάσεις που θα πάρουν τα συνέδρια, όσο και για τη σύνθεση των Δ.Σ. στις δύο Ομοσπονδίες.

Σε καλούμε να σκεφτείς με βάση τη δική σου πείρα το τι Σωματεία και Ομοσπονδίες χρειαζόμαστε στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Περάσαμε την πιο τραγική χρονιά των τελευταίων ετών και είμαστε μπροστά στην αβεβαιότητα της επόμενης.

Για πρώτη φορά 4.000 συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην απόλυση, αφού τις 2.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διαδέχθηκαν οι 4.000 απολύσεις αναπληρωτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οι Υπουργικές Αποφάσεις, για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, οι ανατροπές στην Ειδική Αγωγή, η κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, πέρα από τις απολύσεις, οδήγησαν και χιλιάδες συναδέλφους μας, που δουλεύουν εδώ και χρόνια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ανατρέποντας τον όποιο προγραμματισμό μπορούσαν να κάνουν στη ζωή τους, χιλιάδες άλλους να δουλέψουν κάποιους λίγους μήνες αποκόπτοντάς τους από το δικαίωμα της πλήρους ασφάλισης και του ταμείου ανεργίας.

Με τις επερχόμενες αλλαγές η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα 12 σημεία του δωδεκάλογου του ΣΕΒ «εξορθολογισμός του υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για έκτακτο προσωπικό», καθώς και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Φίλη για «πάρτι προσλήψεων» στο χώρο των αναπληρωτών ή οι δηλώσεις της Κεραμέως (υπεύθυνη Παιδείας της Ν.Δ.) για τους «εκπαιδευτικούς-φαντάσματα».

Η στάση και των δύο Ομοσπονδιών απέναντι στα δικαιώματά μας ήταν εχθρική

Η ΟΛΜΕ αρνείται να πάρει θέση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αφού επί της ουσίας τις στηρίζει. Δεν έβγαλε άχνα για μήνες ολόκληρους, όταν χιλιάδες συνάδελφοί μας αγωνιούσαν περιμένοντας πάνω από έναν υπολογιστή το διορισμό τους, ενώ αναγκάστηκε μετά από πίεση να ψελλίσει κάτι, όταν πλέον χιλιάδες βρέθηκαν στο δρόμο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση δημοσιογράφου της ΕΡΤ, το Σεπτέμβρη του 2015 σε συζήτηση για τα κενά στα σχολεία, όταν αναφερόμενη στην πρόεδρο της ΟΛΜΕ, είπε ότι «είστε πιο καθησυχαστική από τον Υπουργό!». Στην ίδια ρότα και η ΔΟΕ άφησε ξεκρέμαστους τους συναδέλφους ειδικοτήτων, αφού σιώπησε απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου να μπαλώσει τις τρύπες με το υπάρχον προσωπικό των μονίμων, δεν πήρε κανένα μέτρο να οργανώσει την πάλη απέναντι στις χιλιάδες απολύσεις των συναδέλφων.

H πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝ.Ε.Κ-ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ και μέρος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) αρνήθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ να ψηφίσουν το δίκαιο αίτημα για το διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, έπαιξε το παιχνίδι της κυβέρνησης για τον καθορισμό κριτηρίων των υποτιθέμενων διορισμών, σπέρνοντας αυταπάτες, καλλιεργώντας και με αυτό τον τρόπο μια δήθεν ατομική λύση «να διοριστώ εγώ και δε με νοιάζει για τους άλλους», συνέβαλε αποφασιστικά στη διάσπαση των συναδέλφων.

Άρθρο στο Ριζόσπαστη: Για τις εξελίξεις στην Τεχνικοεπαγγελματική Εκπαίδευση

Οι εξελίξεις που είχαμε όλη την προηγούμενη χρονιά στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και που θα έχουμε και το επόμενο διάστημα (και από τη νέα σχολική χρονιά) δεν είναι ούτε άσχετες, ούτε ανεξάρτητες από τις εξελίξεις που έχουμε στα υπόλοιπα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση απέναντι στους εργαζόμενους, στα δικαιώματά τους αλλά και στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Κανένας δεν πρέπει να ξεγελαστεί νομίζοντας ότι αυτή η κυβέρνηση, που φέρνει νέα βάρβαρα μέτρα με το κλείσιμο της 2ης «αξιολόγησης», ανατρέπει τα όποια εργασιακά δικαιώματα, τσακίζει τους μισθούς των εργαζομένων και τις συντάξεις, θα έχει μια διαφορετική πολιτική στην εκπαίδευση, διασφαλίζοντας τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. 
Πάντα προσανατολισμένοι στην καλύτερη υπηρέτηση των στόχων του κεφαλαίου

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (2016), αφού πιστώνει στην κυβέρνηση τα «θετικά βήματα» που έχουν γίνει έως τώρα στον τομέα της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, δίνει την κατεύθυνση για το τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα:

«Το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο πολιτικής για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της ΕΕΚ (Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση) θα περιλαμβάνει μέτρα με σκοπό:

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών: Κοινή κάθοδος με κυβερνητικούς συνδικαλιστές το κατά τ’ άλλα «αυτόνομο και πολυτασικό ρεύμα»

Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ετοιμάζεται να ψηφίσει τα νέα βάρβαρα μέτρα στη Βουλή, όπου θα επιφέρουν νέα επίθεση στο λαϊκό εισόδημα, νέες μεγάλες περικοπές στις συντάξεις και στα επιδόματα, νέα διαρθρωτικά μέτρα υπέρ των μονοπωλίων, τα μαξιλαράκια της “καλά κρατούν...”!!

Σε μια σειρά ΕΛΜΕ όπως π.χ. στην Αρκαδία, στην Αργολίδα, στην Α’ Δωδ/σου, στην Α’ Έβρου, στην Α’ Πέλλας μπροστά στις εκλογές για το Συνέδριο της Ομοσπονδίας οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ κατεβαίνουν σε κοινά ψηφοδέλτια με την κυβερνητική παράταξη.

Το γεγονός αυτό από μόνο του αποδεικνύει ποιος τελικά στηρίζει με τη στάση του και τις πρακτικές του την κυβέρνηση και ποιος όχι. Όλα τα υπόλοιπα περί δήθεν ότι το ΠΑΜΕ «…με τη στάση του όλη την προηγούμενη 2ετία καλλιέργησε την υποχώρηση και την υποταγή προς την κυβερνητική πολιτική σπέρνοντας απογοήτευση στους εργαζόμενους…» μόνο γέλια μπορεί να προκαλέσει!!!

Καλούμε κάθε συνάδελφο να προβληματιστεί, να βγάλει συμπεράσματα από την μόνιμα τυχοδιωκτική στάση αυτής της παράταξης. Αυτή η στάση συμβάλει ή υπονομεύει την πάλη των εργαζομένων; Βοηθάει να απαλλαγούν τα συνδικάτα από τον κρατικό κυβερνητικό συνδικαλισμό ή τα κάνει κυβερνητικά φερέφωνα;

Η αλλαγή των συσχετισμών, η αποφασιστική ενίσχυση της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών», το ακόμα πιο αποφασιστικό δυνάμωμα της γραμμής του αγώνα, είναι στο χέρι των χιλιάδων συναδέλφων, είναι επιλογή πραγματικής ελπίδας και προοπτικής.

Είναι ο μόνος δρόμος για να ανασάνει η Ομοσπονδία από τις δυνάμεις όχι μόνο του παλιού και νεόκοπου κυβερνητικού συνδικαλισμού αλλά και όλων αυτών των καιροσκοπικών δυνάμεων που την έχουν φέρει σε τέλμα.

Όλοι στις Γενικές Συνελεύσεις στις αρχαιρεσίες των σωματείων.

Όλοι στον αγώνα, να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση της κυβέρνησης στα εργασιακά μας δικαιώματα, να παλέψουμε για την ανάκτηση των απωλειών μας και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Όλοι στην Γενική – Πανελλαδική Απεργία στις 17 Μάη

Άρθρο στο Ριζοσπάστη: Για την αξιολόγηση

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προτάσεις και μέτρα για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Το Δεκέμβρη του 2016, η «Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ)» παρέδωσε στη Βουλή την Ετήσια Έκθεση της.

Θυμίζουμε ότι η ΑΔΙΠΠΔΕ ιδρύθηκε το 2013 (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, νόμος 4142) με στόχο την προώθηση της «αξιολόγησης» και στο χώρο της Εκπαίδευσης ή αλλιώς «η ΑΔΙΠΠΔΕ είναι αρμόδια κατά νόμο τόσο για την εσωτερική αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση) όσο και για την εξωτερική αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας», όπως επισημαίνεται εύστοχα στην ίδια την Έκθεση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατήρησε αυτούσιο τον νόμο 4142/2013, άρα και την ΑΔΙΠΠΔΕ, όπως και το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου για την «αξιολόγηση» στην Εκπαίδευση (νόμος 3848/2010, Π.Δ. 152/2013), που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παγώνοντας τη μέχρι τότε εφαρμογή του.

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ποτέ δεν έκρυψαν ότι, τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και ως κυβέρνηση, ήταν και είναι υπέρ της προώθησης της «αξιολόγησης», δηλαδή του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου στη δουλειά των εκπαιδευτικών και στη ζωή του σχολείου.<--break- />

ΕΛΜΕ ΠΕιραιά: Για τις αιτήσεις των αναπληρωτών

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΣΥΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

 

Τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν προκειμένου να συμπληρώσουν αίτηση πρόσληψης οι συνάδελφοι αναπληρωτές (13/4 – 28/4), ήταν ασφυκτικά. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα στις 8/4 και άνοιξαν στις 24/4.

Σαν αποτέλεσμα, εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση και αποκλείστηκαν από τους πίνακες των αναπληρωτών. Ουσιαστικά, καταδικάζονται στην ανεργία για την επόμενη σχολική χρονιά.Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας, δεν δίνει καμία δυνατότητα στους φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξάμηνου 2017, να κάνουν αίτηση για να μπουν στους πίνακες των αναπληρωτών.

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Χίου: Για τις μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΗΣ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Σας ενημερώνουμε ότι συγκλήθηκε έκτακτα το ΔΣ της ΕΛΜΕ για «την ανακοίνωση της Α.Σ.Ε» όπως αναφερόταν επί λέξει στην πρόσκληση! Στο ΔΣ κλήθηκαν από τον Πρόεδρο να πάρουν θέση όλες οι παρατάξεις για τη δημόσια ανακοίνωση που εξέδωσε η Α.Σ.Ε και τα όσα αποκάλυψε για τη «στάση προσοχής» όλων των άλλων δυνάμεων μπροστά στον Περιφερειακό Διευθυντή». Πρόφαση στάθηκε το ότι η Α.Σ.Ε δεν συμμετείχε από πριν για «κοινή στάση» απέναντι στον Περιφερειακό Διευθυντή.

Η Α.Σ.Ε., που παραβρέθηκε στο ΔΣ, κατέθεσε ξεχωριστό ψήφισμα (βλ. παρακάτω) το οποίο δεν στηρίχθηκε από καμία άλλη δύναμη (ΕΑΚ – ΣΥΡΙΖΑ, ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ). Αποτελεί πολύ σοβαρή και επικίνδυνη εξέλιξη στην ΕΛΜΕ η προσπάθεια φίμωσης των διαφορετικών απόψεων και της πολιτικής κριτικής και θέσης.

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Πειραιά: Ενημερωτικό για τα αποτελέσματα των εκλογών για 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Συνάδελφοι, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών ευχαριστεί όλους τους συναδέλφους που για άλλη μια φορά έδωσαν την πρωτιά σε αυτή την εκλογική μάχη. Από την ΑΣΕ εκλέχτηκαν 3 αντιπρόσωποι για το συνέδριο, δυστυχώς η μειωμένη συμμετοχή δεν επέτρεψε την εκλογή 4 όπως στο προηγούμενο συνέδριο. Το ποσοστό της ΑΣΕ παραμένει υψηλό και μας δίνει σε όλους αισιοδοξία. Με πείσμα να συνεχίσουμε στην ίδια γραμμή. Της υπεράσπισης, της διεκδίκησης της σύγκρουσης και της ανατροπής αυτής της κατάστασης. Συνεχίζουμε ακόμα πιο μαχητικά στην κατεύθυνση της ανασύνταξης του συνδικαλιστικού κινήματος της ενίσχυσης του ΠΑΜΕ.

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: Εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή

Σας προσκαλούμε στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με θέμα:

« Οι εξελίξεις στο χώρο της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Η πρόταση για την Ειδική Αγωγή των σύγχρονων λαϊκών αναγκών»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου στην αίθουσα “Λαϊκής Αγοράς” στις 7:30 μ.μ.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ο Τάσος Τόκας- μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.

Α.Σ.Ε. Ιωαννίνων: Να μην περάσει η έξωση του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Ανάπηρων Παιδιών

Πρόσφατα, το Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων αποφάσισε να πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο, το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Ανάπηρων Παιδιών (ΣΑΠ) που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Όπως ισχυρίζεται το ΔΣ, θέλει να αξιοποιήσει τους χώρους του δημόσιου σχολείου για δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ αυτή την απόφαση, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους της ΕΛΕΠΑΠ, του ΣΑΠ και τις οικογένειες των παιδιών να μην επιτρέψουν την έξωση. Να πάρουν θέση όλοι οι αρμόδιοι φορείς για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.

Την τελευταία 20ετία (τουλάχιστον), το πρόβλημα στα Ειδικά Σχολεία πανελλαδικά και στα Γιάννενα είναι οξυμμένο σε τραγικό βαθμό. Παρόλα αυτά Ε.Ε., κυβερνήσεις, Περιφέρεια και Δήμος δεν έχουν σχεδιάσει, προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ούτε ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Νομό Ιωαννίνων. Δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για τη βελτίωση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών των Δημόσιων μονάδων Ειδικής Αγωγής. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει στη διάλυση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας και ειδικής αγωγής. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών και ενηλίκων ΑμΕΑ, είτε δέχεται υποβαθμισμένες (και κάποιες φορές μηδενικές) εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και θεραπείες, είτε χρυσοπληρώνει ιδιώτες εκπαιδευτές-θεραπευτές για υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν από το κράτος.

Α.Σ.Ε. Χίου: Για την επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης

Τη νήσσα ποιούσαν «Ανεξάρτητοι», ΔΗΣΥ ( ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ, «Πρωτοβουλία» , ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ πρόεδρος της ΕΛΜΕ, για  την υπεράσπιση της απεργίας απέναντι στον Περιφερειακό Διευθυντή!

H καλύτερη απάντηση είναι η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Μάη στις 10πμ στην είσοδο της Απλωταριάς

με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλη στη Χίο χθες, με σκοπό τη «συζήτηση και καταγραφή» των προβλημάτων στα σχολεία καθώς και την επίσκεψη σε Σχολεία, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, παραμονή και ημέρα της απεργίας! Είναι υποκριτικό εκείνος που εκπροσωπεί και υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική, έρχεται να «καταγράψει» τα προβλήματα που δημιουργεί ακριβώς αυτή η πολιτική, τα οποία και γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Α.Σ.Ε. στη Ζ' ΕΛΜΕ: Για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Xαιρετίζουμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μας στήριξαν με την ψήφο τους στις 11 Μάη, στις εκλογές για το Δ.Σ. της Ζ’ ΕΛΜΕ και για τους αντιπροσώπους στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ενισχύεται, αναδεικνύεται ξανά σε 2η δύναμη στο σωματείο μας, εκπροσωπείται με 2 μέλη στο Δ.Σ. και εκλέγει 1 αντιπρόσωπο για το συνέδριο.

Συνεχίζουμε τους αγώνες με μεγαλύτερη ευθύνη και περισσότερο πείσμα, κόντρα στην πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας  και τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας. Παλεύουμε για την αναγέννηση του κινήματος, για την Κοινωνική Συμμαχία.

 

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 17 Μάη και στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ, 17 Μάη 10 το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και 18 Μάη 7 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για την αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

18 χρόνια απ’ τους βομβαρδισμούς και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, οι φωτιές του πολέμου απ’ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη γειτονιά μας κι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη πληθαίνουν.

Χώρες διαλύονται, περιοχές ερημώνονται, εκατομμύρια πρόσφυγες από Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, αναζητούν τόπο για να επιβιώσουν. Πάνω από 10.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο απ’ το 2014, σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-Δύσης με Ρωσία, Κίνα και άλλες δυνάμεις αγγίζει τα όρια του παροξυσμού.

Οι 59 τόμαχοκ που έριξαν οι ΗΠΑ στη Συρία από αεροπλανοφόρο που ελλιμενίζεται ταχτικά στη βάση της Σούδας, η ρίψη της «μητέρας των βομβών», της μεγαλύτερης συμβατικής βόμβας, στο Αφγανιστάν, η αναθέρμανση της πυρηνικής αντιπαράθεσης στη χερσόνησο της Κορέας, είναι δείγματα για το που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα.

Στην ανατολική Ευρώπη αντιπαρατίθενται πύραυλοι, αντιπυραυλικά συστήματα , αμερικανο-νατοϊκά στρατεύματα με ρώσικες δυνάμεις , ενώ η Ουκρανία παραμένει ανοικτό πεδίο αντιπαράθεσης. Στα Βαλκάνια υποδαυλίζονται εθνικισμοί και θρησκευτικά μίση. Οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων για θνησιγενές κράτος της ΠΓΔΜ ανοίγουν τις ορέξεις και των ντόπιων μεγαλοϊδεατιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα δεσμά της εξάρτησης απ’ τους αμερικανονατοϊκούς, αλλά μέσω του Καμένου ζητά «κι άλλες βάσεις», «περισσότερο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» και είναι έτοιμη να προσφέρει και το «αξιόμαχο στράτευμα» στις υπηρεσίες των πολεμικών τους επιχειρήσεων. Οι στρατηγικές συμμαχίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, οι σε μόνιμη βάση κοινές στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο, η επέκταση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ακρωτήρι και στη Σούδα στα Χανιά, ο ελλιμενισμός των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων και άλλων τερατόπλοιων, τα ταξίδια των Καμένου –Κοτζιά στις ΗΠΑ και ο εκθειασμός του Τραμπ, αποκαλύπτουν τους επικίνδυνους δρόμους που οδηγεί η κυβέρνηση το λαό και τη χώρα.

Α.Σ.Ε. στην Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Για τις εκλογές στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Στις εκλογές της 9ης Μάη για την ανάδειξη των εκπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, κατέκτησε τη 2η θέση στις ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και εξέλεξε 9 αντιπροσώπους, σημειώνοντας αύξηση τόσο σε ποσοστά, όσο και σε ψήφους.

Η Α.Σ.Ε στην Α' ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ευχαριστεί τους συναδέλφους για την εμπιστοσύνη τους και εκφράζει τη βαθιά πεποίθηση ότι θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο την Α.Σ.Ε. το επόμενο διάστημα, τόσο με την ψήφο τους, αλλά κυρίως με τη συμμετοχή τους.

« Ο Λαός Δεν Σώζεται!

Σωζει!!»

Ν. Καζαντζάκης

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ - ΚΙ: Για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Τα αποτελέσματα στις εκλογές που έγιναν για ανάδειξη αντιπροσώπων της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης για το 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ ήταν τα εξής:

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ 18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ

 

3/5/2017

Ψήφισαν

218

 

 

Έγκυρα

205

 

 

Άκυρα - Λευκά

13

 

 

Έλαβαν

Αριθμ. Ψήφων

Ποσοστό (%)

έδρες

Αγωνιστική Συνεργασία Εκπαιδευτικών

140

68,3

2

Αδέσμευτη Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών

65

31,7

0

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Για το αποτέλεσμα των εκλογών

ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΛΜΕ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

 

18ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ - 2017

 

17ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ - 2015

Ψήφισαν

563

 

 

 

588

 

 

Άκυρα – Λευκά

12

 

 

 

18

 

 

Έγκυρα

551

 

 

 

570

 

 

 

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΑ

ΑΝΤΙΠΡ.

ΠΟΣΟΣΤ. ΔΙΑΦΟΡΑ

ΨΗΦΟΙ

ΠΟΣΟΣΤΑ

ΑΝΤΙΠΡ.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

116

21,1%

1

6,2%

85

14,9%

-

ΣΥΝ.Ε.Κ.

195

35,4%

2

-20,2%

317

55,6%

4

ΠΑΡΕΜΒ.

116

21,1%

1

-1,4%

128

22,5%

2

ΑΝΕΞ. ΡΙΖΟΣΠ. ΠΡΩΤΟΒ.

74

13,4%

1

 

 

 

 

Δ.Α.Κ.Ε.

50

9,1%

1

2,8%

37

6,3%

-

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Πιερίας: Ανακοίνωση για το αποτέλεσμα των αρχαιρεσιών για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πιερίας, το ψηφοδέλτιο που στηρίζεται από το Πανεργατικό Αγωνιστικό ΜΕτωπο, χαιρετίζει τους συναδέλφους που στις 10/5/2017 έλαβαν μέρος στη Γενική Συνέλευση και στις εκλογές για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Ιδίως στέλνει θερμό χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας για Ομοσπονδία που θα είναι στήριγμα του αγώνα για μόρφωση, δουλειά, ζωή με δικαιώματα, και όχι φερέφωνο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, της αντιεκπαιδευτικής–αντιλαϊκής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Πιερίας, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, εξέλεξε αντιπρόσωπο για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ και συνεχίζει σταθερά τον αγώνα για την αλλαγή των συσχετισμών, για ένα συνδικάτο μαζικό, ταξικό, αγωνιστικό, αντάξιο των καιρών. Συνεχίζουμε με συνέπεια και επιμονή την πάλη για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία στην υπηρεσία του λαού, για ολόπλευρη μόρφωση των παιδιών του. Συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια σε παλιά και νέα μνημόνια, για την αναπλήρωση των απωλειών μας και την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, κάθε εργαζόμενο, στη Γενική Πανελλαδική Απεργία στις 17/5/2017. Πρέπει την Τετάρτη να βουλιάξουν οι δρόμοι, όπως αποφάσισε και η ΓΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας. Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους «θεσμούς». Γιατί τίποτα δεν πρέπει να λέμε φυσικό,/για να μη φαίνεται και τίποτα/πως δεν μπορεί να αλλάξει (Μπέρτολτ Μπρεχτ), γιατί όταν σφίγγουν το χέρι ο ήλιος είναι βέβαιος για τον κόσμο (Γιάννης Ρίτσος).

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Λέσβου: Σημαντική αύξηση των δυνάμεων στις εκλογές

Με σημαντική αύξηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ διεξήχθησαν την Τρίτη 9 Μάη, οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Λέσβουγια την ανάδειξη νέου ΔΣ και αντιπροσώπων στο συνέδριο της ΟΛΜΕ. (Σε παρένθεση τα αποτελέσματα των εκλογών του 2015).

Στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΛΜΕ ψήφισαν 606 (572) και για αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ 602 (572).

Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν για το ΔΣ 558 (544) και για τους αντιπροσώπους 561 (545).

Τα άκυρα - λευκά ήταν για το ΔΣ 48 (28) και για τους αντιπροσώπους 41 (27).

Έλαβαν:

Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΜΕ): Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ 96 ψήφους (65), 17,2% (11,95%) και μία έδρα. Για αντιπροσώπους στην ΟΛΜΕ 95 ψήφους (64), 16,9% (11,74%) και 1 αντιπρόσωπο (1).

Αυτόνομη Πρωτοβουλία (ΣΥΡΙΖΑ): Για το ΔΣ 97 ψήφους (202), 17,4% (37,13%) και μία έδρα (3). Για αντιπροσώπους 98 ψήφους (198), 17,4% (36,33%) και 1 αντιπρόσωπο (2).

ΔΑΚΕ: Για το ΔΣ 290 ψήφους (166), 51,9% (30,52%) και 4 έδρες (2). Για αντιπροσώπους 265 ψήφους (182), 47,2% (33,40%) και 3 αντιπροσώπους (2).

Αγωνιστική Παρέμβαση (ΑΝΤΑΡΣΥΑ): Για το ΔΣ 75 ψήφους (111), 13,4% (20,40%) και μία έδρα (2). Για αντιπροσώπους 86 ψήφους (101), 15,3% (18,5%) και 1 αντιπρόσωπο (1).

Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές

Με την ψήφο σου θα καθορίσεις τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια. Πες ένα ηχηρό φτάνει πια, δεν πάει άλλο, με την πολιτική που ματώνει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις εκλογές για αντιπροσώπους καταδικάζουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις παλιού και νεόκοπου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να γίνει πραγματική αλλαγή συσχετισμών και όχι απλά εναλλαγή των διάφορων εκδοχών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το Π.Α.ΜΕ. ποτέ δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα ούτε σήκωσε σημαία ξένων, αντίπαλων συμφερόντων. Η Αγωνιστική Συσπείρωση ούτε μεταλλάχτηκε ούτε χρησιμοποίησε το καμουφλάζ για να παραπλανήσει. Σταθερά αγωνιζόμαστε για την οργάνωση και ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΔΑΚΕ επιδιώκει να παίξει το παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής, όπως έκανε πριν δυο χρόνια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνεί με την ευρωενωσιακή στρατηγική για την εκπαίδευση, με την αξιολόγηση, με το <<νέο>> σχολείο της αγοράς. Συνεργάζεται άψογα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ με την ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ).

Η ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ), αφού στήριξε για 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου (νέο σχολείο), προσπαθεί να υψώσει κάλπικο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύλλογό μας κατεβαίνει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο ΑΔΗΚΕ (δήθεν ανεξάρτητο), ενώ όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό τους παρελθόν και ποιους θα στηρίξουν (ΠΑΣΚ), αν εκλέξουν αντιπρόσωπο.

Syndicate content