Πρωτοβάθμια

Ανοίγει ο δρόμος για την αξιολόγηση στην Εκπαίδευση!!!

Νέος νόμος για την επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων

Άλλη μια κυβερνητική απάτη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή του «νέου αέρα» που φύσηξε στα σχολεία με την εκλογή διευθυντών από τους συναδέλφους, διαλύεται αυτές τις μέρες με την κατάθεση και ψήφιση «νέου» νόμου για την επιλογή διευθυντών των σχολικών μονάδων.

Το σχέδιο νόμου που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με αφορμή την απόφαση του ΣΤΕ να κρίνει αντισυνταγματικό το ν.4327/15 (Μπαλτά – Κουράκη), βασίζεται σε όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια (βλ. Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας, Καθηκοντολόγιο, ν.3848/10 – Διαμαντοπούλου, ν.4186/13 - Αρβανιτόπουλου). Ας μην ξεχνάμε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όχι απλά δεν κατάργησε κανέναν από τους νόμους των κυβερνήσεων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ αλλά φρόντισε να θωρακίσει το αντιλαϊκό οπλοστάσιο και με νέους νόμους (ν. 4354/15 – μισθολόγιο/φτωχολόγιο, ν. 4440/2016 – κινητικότητα, ν. 4369/16 – αξιολόγηση στο Δημόσιο) που συμβάλουν στην επίτευξη των αντιδραστικών στόχων και δεσμεύσεων για την εκπαίδευση και συνολικότερα.

Στην ουσία η κυβέρνηση επικαιροποιεί το νόμο 3848/10 της Διαμαντοπούλου. Ένα νόμο που στήριξε και ακόμα «διαφημίζει» η παράταξη της ΠΑΣΚ/ΔΗ.ΣΥ./ΠΕΚ.

Πατάει γερά επάνω σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που προσαρμόζει και το σχολείο στις ανάγκες τις αγοράς. Βαδίζει σταθερά στης ράγες των κατευθύνσεων της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ. Αυτή η πολιτική είναι που καθορίζει τελικά το χαρακτήρα του σχολείου άρα και το ρόλο των διευθυντών. Αυτό το νομοθετικό πλαίσιο, αλλά και τις κυβερνητικές πολιτικές θα κληθεί να εφαρμόσει ο Διευθυντής ενός Σχολείου και ακριβώς εδώ θα ελέγχεται από τους ανωτέρους του, το Υπουργείο, την κυβέρνηση.

Κάλεσμα για αναπληρωτές μπροστά στα Συνέδρια ΔΟΕ - ΟΛΜΕ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!
Το μέλλον μας δεν είναι η ανασφάλεια, η ανακύκλωση της ανεργίας, η απόλυση κάθε Ιούνη.
Ψηφίζουμε για Σωματεία και Ομοσπονδίες που θα παλεύουν για τις πραγματικές μας ανάγκες, για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα!

Συναδέλφισσα αναπληρώτρια - Συνάδελφε αναπληρωτή
Τις επόμενες μέρες θα καλεστούμε να ψηφίσουμε, στις ΕΛΜΕ και στους ΣΕΠΕ, αντιπροσώπους για τα συνέδρια της ΟΛΜΕ (1 - 4 Ιούλη 2017) και της ΔΟΕ (23 - 26 Ιούνη 2017).

Η ψήφος μας είναι καθοριστική τόσο για τις αποφάσεις που θα πάρουν τα συνέδρια, όσο και για τη σύνθεση των Δ.Σ. στις δύο Ομοσπονδίες.

Σε καλούμε να σκεφτείς με βάση τη δική σου πείρα το τι Σωματεία και Ομοσπονδίες χρειαζόμαστε στις σημερινές πολύ δύσκολες συνθήκες που ζούμε.

Περάσαμε την πιο τραγική χρονιά των τελευταίων ετών και είμαστε μπροστά στην αβεβαιότητα της επόμενης.

Για πρώτη φορά 4.000 συνάδελφοί μας οδηγήθηκαν στην απόλυση, αφού τις 2.500 διαθεσιμότητες-απολύσεις της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, διαδέχθηκαν οι 4.000 απολύσεις αναπληρωτών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. Οι Υπουργικές Αποφάσεις, για το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο, οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα του Γυμνασίου, οι ανατροπές στην Ειδική Αγωγή, η κατάργηση ολιγομελών τμημάτων, πέρα από τις απολύσεις, οδήγησαν και χιλιάδες συναδέλφους μας, που δουλεύουν εδώ και χρόνια στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα, ανατρέποντας τον όποιο προγραμματισμό μπορούσαν να κάνουν στη ζωή τους, χιλιάδες άλλους να δουλέψουν κάποιους λίγους μήνες αποκόπτοντάς τους από το δικαίωμα της πλήρους ασφάλισης και του ταμείου ανεργίας.

Με τις επερχόμενες αλλαγές η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα από τα 12 σημεία του δωδεκάλογου του ΣΕΒ «εξορθολογισμός του υπάρχοντος εκπαιδευτικού δυναμικού ώστε να μειωθούν οι δαπάνες για έκτακτο προσωπικό», καθώς και οι κατευθύνσεις του ΟΟΣΑ και της ΕΕ. Δεν είναι τυχαίες άλλωστε οι δηλώσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Φίλη για «πάρτι προσλήψεων» στο χώρο των αναπληρωτών ή οι δηλώσεις της Κεραμέως (υπεύθυνη Παιδείας της Ν.Δ.) για τους «εκπαιδευτικούς-φαντάσματα».

Η στάση και των δύο Ομοσπονδιών απέναντι στα δικαιώματά μας ήταν εχθρική

Η ΟΛΜΕ αρνείται να πάρει θέση για τις αλλαγές στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, αφού επί της ουσίας τις στηρίζει. Δεν έβγαλε άχνα για μήνες ολόκληρους, όταν χιλιάδες συνάδελφοί μας αγωνιούσαν περιμένοντας πάνω από έναν υπολογιστή το διορισμό τους, ενώ αναγκάστηκε μετά από πίεση να ψελλίσει κάτι, όταν πλέον χιλιάδες βρέθηκαν στο δρόμο. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση δημοσιογράφου της ΕΡΤ, το Σεπτέμβρη του 2015 σε συζήτηση για τα κενά στα σχολεία, όταν αναφερόμενη στην πρόεδρο της ΟΛΜΕ, είπε ότι «είστε πιο καθησυχαστική από τον Υπουργό!». Στην ίδια ρότα και η ΔΟΕ άφησε ξεκρέμαστους τους συναδέλφους ειδικοτήτων, αφού σιώπησε απέναντι στην προσπάθεια του Υπουργείου να μπαλώσει τις τρύπες με το υπάρχον προσωπικό των μονίμων, δεν πήρε κανένα μέτρο να οργανώσει την πάλη απέναντι στις χιλιάδες απολύσεις των συναδέλφων.

H πλειοψηφία της ΟΛΜΕ (ΣΥΝ.Ε.Κ-ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ και μέρος των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ) αρνήθηκαν στο προηγούμενο συνέδριο της ΟΛΜΕ να ψηφίσουν το δίκαιο αίτημα για το διορισμό όλων των συναδέλφων που έχουν δουλέψει τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, έπαιξε το παιχνίδι της κυβέρνησης για τον καθορισμό κριτηρίων των υποτιθέμενων διορισμών, σπέρνοντας αυταπάτες, καλλιεργώντας και με αυτό τον τρόπο μια δήθεν ατομική λύση «να διοριστώ εγώ και δε με νοιάζει για τους άλλους», συνέβαλε αποφασιστικά στη διάσπαση των συναδέλφων.

Άρθρο στο Ριζοσπάστη: Για την αξιολόγηση

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Προτάσεις και μέτρα για την πιο αποτελεσματική εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής

Το Δεκέμβρη του 2016, η «Ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης της Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (ΑΔΙΠΠΔΕ)» παρέδωσε στη Βουλή την Ετήσια Έκθεση της.

Θυμίζουμε ότι η ΑΔΙΠΠΔΕ ιδρύθηκε το 2013 (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, νόμος 4142) με στόχο την προώθηση της «αξιολόγησης» και στο χώρο της Εκπαίδευσης ή αλλιώς «η ΑΔΙΠΠΔΕ είναι αρμόδια κατά νόμο τόσο για την εσωτερική αξιολόγηση (αυτοαξιολόγηση) όσο και για την εξωτερική αξιολόγηση της Σχολικής Μονάδας», όπως επισημαίνεται εύστοχα στην ίδια την Έκθεση.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ διατήρησε αυτούσιο τον νόμο 4142/2013, άρα και την ΑΔΙΠΠΔΕ, όπως και το σύνολο του νομοθετικού πλαισίου για την «αξιολόγηση» στην Εκπαίδευση (νόμος 3848/2010, Π.Δ. 152/2013), που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, παγώνοντας τη μέχρι τότε εφαρμογή του.

ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ποτέ δεν έκρυψαν ότι, τόσο ως αντιπολίτευση, όσο και ως κυβέρνηση, ήταν και είναι υπέρ της προώθησης της «αξιολόγησης», δηλαδή του αντιδραστικού κρατικού ελέγχου στη δουλειά των εκπαιδευτικών και στη ζωή του σχολείου.<--break- />

Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τις εκλογές των αντιπροσώπων

Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις σημερινές εκλογές, επισημαίνουμε όμως ότι η συμμετοχή στη Γ.Σ. δεν ήταν ανάλογη των αναγκών της εποχής μας και της τεράστιας επίθεση που δεχόμαστε.  Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, ένας ελπιδοφόρος δρόμος υπάρχει: Οργάνωση και αντεπίθεση!

Ευχαριστούμε τις συναδέλφισσες/ο που βοήθησαν στο προεδρείο και στην εφορευτική επιτροπή.

Αποτελέσματα εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων της 86ης Γ.Σ. ΔΟΕ 

ΕΚΛΟΓΕΣ

ΜΑΗΣ 2017

86η Γ.Σ. ΔΟΕ

ΝΟΕΜΒΡΗΣ 2016

ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΜΑΗΣ 2015

84Η Γ.Σ. ΔΟΕ

ψήφισαν

445

426

410

Άκυρα – Λευκά

35

44

39

Έγκυρα

410

382

371

Α.Σ.Ε (το ψ/δ που στηρίζει το Π.Α.Μ.Ε)

224 και 2 αντιπρόσωποι 54,6%

201ψήφους και 5 έδρες      52,61%

173 και 2 αντιπρόσωποι 46,6%

ΑΝ. ΡΙΖ. ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

88 και 1 αντιπρόσωπος 21,4%

84 ψήφους και 2 έδρες      21,9%

99 και 1 αντιπρόσωπος 26,6%

ΔΑΚΕ

75 και 1 αντιπρόσωπος 18,2%

73 ψήφους και 2 έδρες     19,1%

49 και  -  αντιπρόσωπος 13,2%

ΕΡΑ. Εκπ. Ριζ. Αρισ

23και  - αντιπρόσωπος 5,6%

24 ψήφους και 0 έδρες      6,28%

50 και 1 αντιπρόσωπος 13,4%

 

Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Ηρακλείου: Χαιρετισμός για τα αποτελέσματα των εκλογών στο Σ.Ε.Π.Ε. Ηρακλείου «Δ. Θεοτοκόπουλο»

Οι δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών Ηρακλείου, χαιρετίζουν τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους που στήριξαν με την ψήφο τους την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) και εξέλεξαν έναν εκπρόσωπο στο Δ.Σ. του συλλόγου και δύο αντιπροσώπους στην 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ. 

  Ένα βασικό συμπέρασμα δείχνει πως οι συνάδελφοι εμπιστεύτηκαν την λογική του αγώνα και του ταξικού προσανατολισμού του κινήματος ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών  και με την ψήφο τους. Όμως δεν κατόρθωσαν αρκετοί συνάδελφοι να ξεπεράσουν το κάλπικο επιχείρημα για «ακομμάτιστα» και «ανεξάρτητα» ψηφοδέλτια.

Η ηγεσία της ΔΑΚΕ στους ΟΤΑ & η Ανατροπή – πρώην ΠΑΣΚ - προχωρούν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην ένταξη των προνηπίων στα Νηπιαγωγεία!!

Για να μη θεσμοθετηθεί Δίχρονη Προσχολική Αγωγή!! Ντροπή!!

Η κυβέρνηση και Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου συνεχίζουν την γνώστη ΣΥΡΙΖΑικη τακτική «εξαγγέλλω κάτι για να δημιουργήσω κλίμα και στο τέλος συνεχίζω με τα ίδια». Σε συνέντευξη στα ΝΕΑ, μια μέρα μετά από τη συμφωνία με τους «θεσμούς» για τα μέτρα – 4ο Μνημόνιο (τυχαίο;;), εξήγγελλε, για μια ακόμα φορά, την πρόθεση της κυβέρνηση να θεσμοθετήσει Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται τέτοιες δηλώσεις. Μην ξεχνάμε ότι η απάτη με τους 20.000 μονίμους διορισμούς ήταν στην πρώτη γραμμή της κυβερνητικής προπαγάνδας τουλάχιστον για 2 χρόνια!!

Σε μια περίοδο που δρομολογούνται σκληρά αντιλαϊκά, η κυβέρνηση αξιοποιεί τον ευαίσθητο τομέα της Προσχολικής Αγωγής για προπαγανδιστικούς λόγους, για να μασκαρέψει τη βαρβαρότητα της πολιτικής της. Η πραγματικότητα είναι ότι όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έχει πάρει ούτε ένα μέτρο προς την κατεύθυνση της θεσμοθέτησης της. Το αντίθετο! Για τη σχολική χρονιά 2017-2018 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία γίνονται με τους περιορισμούς που ίσχυαν όλα τα προηγούμενα χρόνια (υποχρεωτικότητα μόνο για Νήπια, περιορισμοί στο Ολοήμερο κ.ά.)

Η κυβερνητική τακτική τροφοδοτεί τον ακραίο συντεχνιασμό και την ανθρωποφαγία!

Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. "Φαιστός": Ενωτικό ψηφοδέλτιο που αποκλείει τους συναδέλφους;

Καταγγέλλουμε τη στάση της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ “Φαιστός” που αποκλείουν τους συναδέλφους που δεν έχουν κάνει μέχρι και σήμερα αίτηση εγγραφής στο Σύλλογο της Φαιστού από τη διαδικασία των αρχαιρεσιών που διεξάγονται την Τρίτη 23 Μαΐου στο Πολύκεντρο του Δήμου Φαιστού στις Μοίρες.

Ο ισχυρισμός που προβάλλεται για την απόφαση αυτή είναι ότι αναγράφεται στο καταστατικό του Συλλόγου ότι οι αιτήσεις εγγραφής γίνονται δεκτές ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. Το Δ.Σ. συνεδρίασε τελευταία φορά την προηγούμενη Τρίτη, επομένως όσες αιτήσεις γίνονται μετέπειτα δεν μπορούν να γίνουν δεκτές.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου για όσες περιπτώσεις συναδέλφων δεν έχουν κάνει αίτηση στο Σύλλογο της Φαιστού μας είπε ότι οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να παρακολουθήσουν τη Γενική Συνέλευση ,θα λάβουν βεβαίωση που θα τους καλύψει ,αλλά δεν θα μπορούν να ψηφίσουν. Μετέθεσε τις ευθύνες για αυτόν τον αποκλεισμό στους ίδιους τους εκπαιδευτικούς που δεν ενδιαφέρονται και δεν ενημερώθηκαν και τους στέλνει στο .... Ηράκλειο ,όπου ο Σύλλογος “Δ. Θεοτοκόπουλος” δέχεται αιτήσεις εγγραφής μέχρι την ημέρα της Γ.Σ. Άλλωστε, σε όλους τους Συλλόγους εκπαιδευτικών όλοι μπορούν να γραφτούν και να ψηφίσουν ως και την ημέρα των εκλογών! 

Α.Σ.Ε. στο Σ.Ε.Π.Ε. Καρδίτσας: Μια οφειλόμενη απάντηση στην Α.Ε.Κ.

«Σ’ ετούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει»

Μια οφειλόμενη απάντηση στην Α.Ε.Κ.

Στα πλαίσια των ιδεολογικών, πολιτικών και συνδικαλιστικών αντιπαραθέσεων( και όχι των προσωπικών), που επιβάλλονται στο συνδικαλιστικό κίνημα, έχουμε να παραθέσουμε μερικές αλήθειες . Η παράταξη ΑΕΚ ( του συν. Κώστα Παπατσιμούλη ) εκτοξεύει κατηγορίες, λες και βγήκε από παρθενογένεση, παρουσιάζεται ως άσπιλη και αμόλυντη, ως εγγυητής των πάντων.

Ας μας πει η ΑΕΚ ( συν. Παπατσιμούλης ), από το 2010 μέχρι το 2016, δεν ήταν αυτός που κατείχε διοικητική θέση στα γραφεία της Διεύθυνσης Π.Ε., που έγινε γραμματέας του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ και αντιπρόεδρος του συλλόγου μας με την ψήφο της ΔΑΚΕ; Δεν ήταν στέλεχος και υποψήφιος της φιλοκυβερνητικής ΠΑΣΚ – ΔΗΣΥ; Με τη στάση του δεν στήριζε τη μνημονιακή κυβερνητική πολιτική των κυβερνήσεων «Παπανδρέου» και «Σαμαρά – Βενιζέλου»; Αφού, όπως λέει, διαφωνούσε γιατί δεν παραιτήθηκε από τα συνδικαλιστικά του αξιώματα; Πότε και γιατί σήκωσε το δικό του μπαϊράκι; Πώς χρησιμοποίησε τις συνδικαλιστικές άδειες που πήρε;

Α.Σ.Ε. στο ΣΕΠΕ "Ν. Πλουμπίδης": Για τα αποτελέσματα των εκλογών

Ευχαριστούμε ολόψυχα τους συναδέλφους μας του Συλλόγου Περάματος-Κερατσινίου (Νίκος Πλουμπίδης) που στήριξαν με τη ψήφο τους την ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙ∆ΕΥΤΙΚΩΝ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ, και εξέλεξαν δύο

αντιπρ

οσώπους στην 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ σημειώνοντας μάλιστα θεαματική αύξηση σε ψήφους (+62) σε σχέση με τις αντίστοιχες εκλογές του 2015.

Συνεχίζουμε με τη στήριξή σας αταλάντευτα τον αγώνα για αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στη ΔΟΕ, ανασύνταξη του εκπαιδευτικού κινήματος και ισχυροποίηση του ταξικού προσανατολισμού του.

Παλεύουμε για συσπείρωση δυνάμεων με στόχο τη δημιουργία μιας λαϊκής-κοινωνικής συμμαχίας που ενιαία θα μπλοκάρει τα αντιλαϊκά-αντιεκπαιδευτικά μέτρα και δε θα εναποθέτει την επίλυσή τους στην εναλλαγή κυβερνητικού διαχειριστή της όποιας απόχρωσης, με το κίνημα χειροκροτητή της κυβερνητικής πολιτικής και τους εργαζόμενους θεατές των εξελίξεων.

Θέλουμε Ομοσπονδία, οργανωτή της πάλης των εργαζομένων στους δύσκολους καιρούς που έρχονται!

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πρέβεζας: Εκδήλωση για την Ειδική Αγωγή

Σας προσκαλούμε στην ανοικτή εκδήλωση-συζήτηση που διοργανώνει η Γραμματεία Πρέβεζας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών με θέμα:

« Οι εξελίξεις στο χώρο της ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Η πρόταση για την Ειδική Αγωγή των σύγχρονων λαϊκών αναγκών»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Μαΐου στην αίθουσα “Λαϊκής Αγοράς” στις 7:30 μ.μ.

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ο Τάσος Τόκας- μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών- δάσκαλος Ειδικής Αγωγής.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τα τμήματα ένταξης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 3 ΜΜ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ικανοποιώντας τις δεσμεύσεις της απένανατι στις απαιτήσεις της ΕΕ του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ μέσω του Υπουργείο Παιδείας και της Α΄Δ/νσης δίνει άλλο ένα χτύπημα στον πολύπαθο τομέα της Ειδικής αγωγής και των Υποστηρικτικών δομών του Σχολείου.

Διαπίστωσε μετά από χρόνια λειτουργίας με τοποθετημένους μόνιμα εκπαιδευτικούς ότι Τμήματα Ένταξης δεν έχουν ΦΕΚ ίδρυσης, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί αυτών αλλά και τα ίδια τα ΤΕ να βρίσκονται στον αέρα.

Στα σχολεία της περιοχής μας υπάρχουν δυο τέτοια τμήματα στο 1ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για το ειδικό σχολείο του Βύρωνα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΤΕΓΑΣΤΟ!

 

Κυρία Κυπριανίδου Ερμίνα, Αντιπεριφεριάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου εδώ και χρόνια παλεύει για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα. Έχει ιδρυθεί εδώ και χρόνια, έχουν δοθεί 7 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σ' αυτό, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, κινδυνεύοντας με κατάργηση. Το θέμα έχει τεθεί κατ΄ επανάληψη σε συναντήσεις μας και στη Δημοτική αρχή του Βύρωνα, τωρινή και προηγούμενη, αλλά παραμένει ακόμη άλυτο.

Α.Σ.Ε. Ιωαννίνων: Να μην περάσει η έξωση του Δημόσιου Δημοτικού Σχολείου Ανάπηρων Παιδιών

Πρόσφατα, το Δ.Σ. της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων αποφάσισε να πετάξει κυριολεκτικά στο δρόμο, το Δημόσιο Δημοτικό Σχολείο Ανάπηρων Παιδιών (ΣΑΠ) που λειτουργεί στις εγκαταστάσεις της εταιρείας. Όπως ισχυρίζεται το ΔΣ, θέλει να αξιοποιήσει τους χώρους του δημόσιου σχολείου για δραστηριότητες της εταιρείας.

Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών (ΠΑΜΕ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ αυτή την απόφαση, καλώντας τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους της ΕΛΕΠΑΠ, του ΣΑΠ και τις οικογένειες των παιδιών να μην επιτρέψουν την έξωση. Να πάρουν θέση όλοι οι αρμόδιοι φορείς για αυτή την απαράδεκτη ενέργεια.

Την τελευταία 20ετία (τουλάχιστον), το πρόβλημα στα Ειδικά Σχολεία πανελλαδικά και στα Γιάννενα είναι οξυμμένο σε τραγικό βαθμό. Παρόλα αυτά Ε.Ε., κυβερνήσεις, Περιφέρεια και Δήμος δεν έχουν σχεδιάσει, προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει τη δημιουργία ούτε ενός Ειδικού Δημοτικού Σχολείου στο Νομό Ιωαννίνων. Δεν έχουν δώσει ούτε ένα ευρώ για τη βελτίωση των υπαρχουσών κτηριακών υποδομών των Δημόσιων μονάδων Ειδικής Αγωγής. Η υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει στη διάλυση και εμπορευματοποίηση των δημόσιων υπηρεσιών πρόνοιας και ειδικής αγωγής. Η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών και ενηλίκων ΑμΕΑ, είτε δέχεται υποβαθμισμένες (και κάποιες φορές μηδενικές) εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και θεραπείες, είτε χρυσοπληρώνει ιδιώτες εκπαιδευτές-θεραπευτές για υπηρεσίες που θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν από το κράτος.

Α.Σ.Ε. Χίου: Για την επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης

Τη νήσσα ποιούσαν «Ανεξάρτητοι», ΔΗΣΥ ( ΠΑΣΚ), ΔΑΚΕ, «Πρωτοβουλία» , ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ πρόεδρος της ΕΛΜΕ, για  την υπεράσπιση της απεργίας απέναντι στον Περιφερειακό Διευθυντή!

H καλύτερη απάντηση είναι η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 17 Μάη στις 10πμ στην είσοδο της Απλωταριάς

με τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Πρόκληση αποτελεί η επίσκεψη του Περιφερειακού Διευθυντή εκπαίδευσης Β. Αιγαίου κ. Καλάργαλη στη Χίο χθες, με σκοπό τη «συζήτηση και καταγραφή» των προβλημάτων στα σχολεία καθώς και την επίσκεψη σε Σχολεία, σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη, παραμονή και ημέρα της απεργίας! Είναι υποκριτικό εκείνος που εκπροσωπεί και υλοποιεί την κυβερνητική πολιτική, έρχεται να «καταγράψει» τα προβλήματα που δημιουργεί ακριβώς αυτή η πολιτική, τα οποία και γνωρίζει από πρώτο χέρι.

Σ.Ε.Π.Ε. "Αδαμάντιος Κοραής": Συμμετοχή του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χιου στην απεργία της 17ης Μάη 2017

Ψήφισμα για συμμετοχή στην απεργία στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων κ Νηπιαγωγών Χίου

Στις 17 Μάη όλοι και όλες στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30πμ!

Όλες και όλοι στη Γενική Πανελλαδική απεργία

Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους “θεσμούς”.
Η κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία - κόλαφο το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. 

Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Αίτημα για επιμόρφωση στην πιστοποίηση α΄και β΄επιπέδου στους Η/Υ

Οι παρακάτω υπογράφοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τη στέρηση της δυνατότητας να επιμορφωθούμε και να πάρουμε την πιστοποίηση α΄και β΄επιπέδου στους Η/Υ.
  Τη στιγμή που υπάρχει πιστοποιημένο ΚΣΕ (το Γυμνάσιο του Μούδρου), δεν γίνονται προγράμματα επιμόρφωσης για τις παραπάνω πιστοποιήσεις στη Λήμνο. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις άσχημες και όχι τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού, καθίσταται απαγορευτική για μας η μετάβαση σε Λέσβο ή στη Βόρεια Ελλάδα για να παρακολουθήσουμε τα συγκεκριμένα προγράμματα επιμόρφωσης.
  Όλα τα παραπάνω αποτελούν κατάφωρη αδικία για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Λήμνου, που ως ακριτικό νησί θα έπρεπε να παρέχει κίνητρα και όχι αντικίνητρα για τους εκπαιδευτικούς.
  Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε κατάρτιση προγραμμάτων επιμόρφωσης για την α΄και β΄επιπέδου πιστοποίηση στους Η/Υ.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Πρόσκληση σε εκδήλωση

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» σας καλούν στην έκθεση έργων μαθητών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία, εμπνευσμένη από το ποίημα του Μ. Νταρουίς: «Να σκέφτεσαι τους άλλους». Με τα έργα τους εκφράζουν την απαίτησή τους για μια ζωή ειρηνική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις. Η έκθεση θα ανοίξει με εκδήλωση τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 18.00 και θα παραμείνει ανοιχτή και την επομένη 23 Μαΐου, από 10.00 ως 17.00. (Στο χώρο θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες για τα παιδιά εμπνευσμένες από τη δράση) Χώρος έκθεσης: Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», Ν.Ηράκλειο

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Όλοι και όλες στην Απεργία!

Η επιτυχία της απεργίας κρίνεται από τη δική σου συμμετοχή

Δείξε τη δύναμή σου !

Δώσε τη δική σου απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στην κοροϊδία των αντι – μέτρων, στην κάλπικη θεωρία της εθνικής ομοψυχίας για την ανάκαμψη της οικονομίας απέναντι στην «επιτροπεία» και την «κατοχή» των δανειστών που βγάζει λάδι τους ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει τα μέτρα με το «κουαρτέτο» για να διασφαλιστούν παραπέρα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, αφαιρώντας από το λαϊκό εισόδημα ακόμα 3,6 δις τον χρόνο . Εσύ δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα με τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη για το 4ο μνημόνιο κι ενώ πανηγυρίζει για «εξιτήριο» από την κρίση, μειώνει κι άλλο το αφορολόγητο και τις συντάξεις, χτυπάει συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τα κοινωνικά επιδόματα , ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ, καταργεί την κυριακάτικη αργία, αυξάνει το ωράριο των εκπαιδευτικών, προωθεί τη νέα «καλή» αξιολόγηση στο δημόσιο, συνεχίζει την πολιτική των μηδενικών διορισμών, δρομολογεί ακόμη περισσότερες απολύσεις αναπληρωτών.....

ΕΝΟΤΗΤΑ Χίου(Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών): Το πρόβλημα των «Ανεξάρτητων» δεν είναι το «ραντεβού»... αλλά ο δρόμος του αγώνα!

Απεργία 17ης Μάη:

Το πρόβλημα των «Ανεξάρτητων» δεν είναι το «ραντεβού»...

αλλά ο δρόμος του αγώνα!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Με τις γνωστές «τυμπανοκρουσίες» για τη δημιουργία εντυπώσεων οι «Ανεξάρτητοι» προσπαθούν να θολώσουν και πάλι τα νερά με την ανακοίνωσή τους με τίτλο: «Γιατί συγκέντρωση στην είσοδο της Απλωταριάς;». Εμπαίζουν όσους αναρωτιούνται: Γιατί εφόσον είμαστε όλοι εκπαιδευτικοί – Δημόσιοι Υπάλληλοι χρειάζεται να έχουμε ξεχωριστές συγκεντρώσεις; Γιατί εφόσον έχουμε κοινά συμφέροντα υπάρχουν αντιπαραθέσεις;

Syndicate content