ΕΛΜΕ-Σύλλογοι

ΕΛΜΕ ΠΕιραιά: Για τις αιτήσεις των αναπληρωτών

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΝΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΟΠΣΥΔ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ

 

Τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν προκειμένου να συμπληρώσουν αίτηση πρόσληψης οι συνάδελφοι αναπληρωτές (13/4 – 28/4), ήταν ασφυκτικά. Θυμίζουμε ότι τα σχολεία έκλεισαν για τις διακοπές του Πάσχα στις 8/4 και άνοιξαν στις 24/4.

Σαν αποτέλεσμα, εκατοντάδες συνάδελφοι αναπληρωτές σε όλη την Ελλάδα δεν μπόρεσαν να κάνουν αίτηση και αποκλείστηκαν από τους πίνακες των αναπληρωτών. Ουσιαστικά, καταδικάζονται στην ανεργία για την επόμενη σχολική χρονιά.Ταυτόχρονα, το Υπουργείο Παιδείας, δεν δίνει καμία δυνατότητα στους φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξάμηνου 2017, να κάνουν αίτηση για να μπουν στους πίνακες των αναπληρωτών.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τα τμήματα ένταξης

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΜΑΗ ΣΤΙΣ 3 ΜΜ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ! 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ικανοποιώντας τις δεσμεύσεις της απένανατι στις απαιτήσεις της ΕΕ του ΔΝΤ και του ΟΟΣΑ μέσω του Υπουργείο Παιδείας και της Α΄Δ/νσης δίνει άλλο ένα χτύπημα στον πολύπαθο τομέα της Ειδικής αγωγής και των Υποστηρικτικών δομών του Σχολείου.

Διαπίστωσε μετά από χρόνια λειτουργίας με τοποθετημένους μόνιμα εκπαιδευτικούς ότι Τμήματα Ένταξης δεν έχουν ΦΕΚ ίδρυσης, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί αυτών αλλά και τα ίδια τα ΤΕ να βρίσκονται στον αέρα.

Στα σχολεία της περιοχής μας υπάρχουν δυο τέτοια τμήματα στο 1ο και 9ο Δημοτικό Σχολείο Βύρωνα.

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για το ειδικό σχολείο του Βύρωνα

ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΜΕΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΠΟΥ ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΣΤΕΓΑΣΤΟ!

 

Κυρία Κυπριανίδου Ερμίνα, Αντιπεριφεριάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών,

Το Δ.Σ. του Συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου εδώ και χρόνια παλεύει για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Βύρωνα. Έχει ιδρυθεί εδώ και χρόνια, έχουν δοθεί 7 οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών σ' αυτό, αλλά δεν έχει λειτουργήσει ποτέ, κινδυνεύοντας με κατάργηση. Το θέμα έχει τεθεί κατ΄ επανάληψη σε συναντήσεις μας και στη Δημοτική αρχή του Βύρωνα, τωρινή και προηγούμενη, αλλά παραμένει ακόμη άλυτο.

Σ.Ε.Π.Ε. "Αδαμάντιος Κοραής": Συμμετοχή του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χιου στην απεργία της 17ης Μάη 2017

Ψήφισμα για συμμετοχή στην απεργία στο Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων κ Νηπιαγωγών Χίου

Στις 17 Μάη όλοι και όλες στην είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30πμ!

Όλες και όλοι στη Γενική Πανελλαδική απεργία

Να δώσουμε την απάντηση που πρέπει στην κυβέρνηση και στα νέα βάρβαρα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει, στη βάση της συμφωνίας της με την ΕΕ, το ΔΝΤ, τους περιβόητους “θεσμούς”.
Η κυβέρνηση και κουαρτέτο έκλεισαν τη νέα συμφωνία - κόλαφο το λαό, την ώρα που χιλιάδες εργαζομένων διαδήλωναν στις Πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις την αποφασιστικότητά τους να αντιπαλέψουν τη νέα αντιλαϊκή επίθεση, να βάλουν στο επίκεντρο του αγώνα τους την ανάκτηση των τεράστιων απωλειών τους, την πάλη για τις σύγχρονες εργατικές - λαϊκές ανάγκες. 

Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών: Τέρμα πια η κοροϊδία!

Συνάδελφοι, κατατέθηκε στη βουλή το νέο νομοθετικό έκτρωμα που συνεχίζει και εντείνει την επίθεση που δέχεται ο κόσμος της εργασίας από κεφάλαιο, ΕΕ και κυβέρνηση. Μία είναι η απάντηση στη νέα πρόκληση εναντίον μας:

ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 17 ΜΑΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΚΑΙ 18 ΜΑΗ!

Στην ανακοίνωση-κάλεσμα για την απεργία της Τετάρτης είχαμε περιγράψει συνοπτικά τα σφαγιαστικά για εργαζόμενους και συνταξιούχους μέτρα. Από τότε πέρασαν μόλις επτά ημέρες, αλλά ήταν αρκετό το διάστημα αυτό για να εξελιχθεί μια απίστευτη επικοινωνιακή κωμωδία εις βάρος των ιδιωτικών εκπαιδευτικών.

Συγκεκριμένα, σε αλλεπάλληλες έκτακτες συνεδριάσεις του ΔΣ της ΟΙΕΛΕ γίναμε μάρτυρες ενός σίριαλ με αντικείμενο την καλή, κακή ή πολύ κακή αλλαγή του νόμου 4415/16 στα άρθρα που αφορούν τους εκπαιδευτικούς σε ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια. Ακόμη και τώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν είμαστε βέβαιοι για το ακριβές περιεχόμενο της διάταξης που τελικά θα ψηφιστεί μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια και αφορά τον κλάδο μας. Θεωρούμε ότι η κωμωδία αυτή που παίζεται στις πλάτες μας έχει ως βασικό ενορχηστρωτή την κυβέρνηση γενικώς και τον υπουργό Παιδείας ειδικώς. Με παρελκυστική πολιτική μηνών φτάσαμε στο παρά πέντε, χωρίς να ξέρουμε τι προβλέπεται για το εργασιακό μας μέλλον.

Σ.Ε.Π.Ε. "Αργύριος Μοσχίδης": Αίτημα για επιμόρφωση στην πιστοποίηση α΄και β΄επιπέδου στους Η/Υ

Οι παρακάτω υπογράφοντες εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας για τη στέρηση της δυνατότητας να επιμορφωθούμε και να πάρουμε την πιστοποίηση α΄και β΄επιπέδου στους Η/Υ.
  Τη στιγμή που υπάρχει πιστοποιημένο ΚΣΕ (το Γυμνάσιο του Μούδρου), δεν γίνονται προγράμματα επιμόρφωσης για τις παραπάνω πιστοποιήσεις στη Λήμνο. Παράλληλα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις άσχημες και όχι τακτικές ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες του νησιού, καθίσταται απαγορευτική για μας η μετάβαση σε Λέσβο ή στη Βόρεια Ελλάδα για να παρακολουθήσουμε τα συγκεκριμένα προγράμματα επιμόρφωσης.
  Όλα τα παραπάνω αποτελούν κατάφωρη αδικία για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε σχολεία της Λήμνου, που ως ακριτικό νησί θα έπρεπε να παρέχει κίνητρα και όχι αντικίνητρα για τους εκπαιδευτικούς.
  Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς να προχωρήσουν άμεσα σε κατάρτιση προγραμμάτων επιμόρφωσης για την α΄και β΄επιπέδου πιστοποίηση στους Η/Υ.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Πρόσκληση σε εκδήλωση

Η Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης» σας καλούν στην έκθεση έργων μαθητών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία, εμπνευσμένη από το ποίημα του Μ. Νταρουίς: «Να σκέφτεσαι τους άλλους». Με τα έργα τους εκφράζουν την απαίτησή τους για μια ζωή ειρηνική, χωρίς πολέμους, φτώχεια και επεμβάσεις. Η έκθεση θα ανοίξει με εκδήλωση τη Δευτέρα 22 Μαΐου και ώρα 18.00 και θα παραμείνει ανοιχτή και την επομένη 23 Μαΐου, από 10.00 ως 17.00. (Στο χώρο θα πραγματοποιούνται δραστηριότητες για τα παιδιά εμπνευσμένες από τη δράση) Χώρος έκθεσης: Πολύκεντρο «Ηλέκτρα Αποστόλου», Ν.Ηράκλειο

Α' ΕΛΜΕ Δυτ. Αττικής: Για την αναγκαιότητα ανάπτυξης αντιπολεμικού- αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.

18 χρόνια απ’ τους βομβαρδισμούς και το διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, οι φωτιές του πολέμου απ’ τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στη γειτονιά μας κι σ’ ολόκληρο τον πλανήτη πληθαίνουν.

Χώρες διαλύονται, περιοχές ερημώνονται, εκατομμύρια πρόσφυγες από Ιράκ, Αφγανιστάν, Συρία, Λιβύη, Υεμένη, αναζητούν τόπο για να επιβιώσουν. Πάνω από 10.000 καταγεγραμμένοι πρόσφυγες έχουν πνιγεί στη Μεσόγειο απ’ το 2014, σε μια εποχή που ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ-Δύσης με Ρωσία, Κίνα και άλλες δυνάμεις αγγίζει τα όρια του παροξυσμού.

Οι 59 τόμαχοκ που έριξαν οι ΗΠΑ στη Συρία από αεροπλανοφόρο που ελλιμενίζεται ταχτικά στη βάση της Σούδας, η ρίψη της «μητέρας των βομβών», της μεγαλύτερης συμβατικής βόμβας, στο Αφγανιστάν, η αναθέρμανση της πυρηνικής αντιπαράθεσης στη χερσόνησο της Κορέας, είναι δείγματα για το που μπορούν να φτάσουν τα πράγματα.

Στην ανατολική Ευρώπη αντιπαρατίθενται πύραυλοι, αντιπυραυλικά συστήματα , αμερικανο-νατοϊκά στρατεύματα με ρώσικες δυνάμεις , ενώ η Ουκρανία παραμένει ανοικτό πεδίο αντιπαράθεσης. Στα Βαλκάνια υποδαυλίζονται εθνικισμοί και θρησκευτικά μίση. Οι δηλώσεις αμερικανών αξιωματούχων για θνησιγενές κράτος της ΠΓΔΜ ανοίγουν τις ορέξεις και των ντόπιων μεγαλοϊδεατιστών.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν αμφισβητεί τα δεσμά της εξάρτησης απ’ τους αμερικανονατοϊκούς, αλλά μέσω του Καμένου ζητά «κι άλλες βάσεις», «περισσότερο ΝΑΤΟ στο Αιγαίο» και είναι έτοιμη να προσφέρει και το «αξιόμαχο στράτευμα» στις υπηρεσίες των πολεμικών τους επιχειρήσεων. Οι στρατηγικές συμμαχίες με το Ισραήλ και την Αίγυπτο, οι σε μόνιμη βάση κοινές στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης με ΗΠΑ, Ισραήλ, Αίγυπτο, η επέκταση των στρατιωτικών εγκαταστάσεων των ΗΠΑ στο Ακρωτήρι και στη Σούδα στα Χανιά, ο ελλιμενισμός των πυρηνοκίνητων αεροπλανοφόρων και άλλων τερατόπλοιων, τα ταξίδια των Καμένου –Κοτζιά στις ΗΠΑ και ο εκθειασμός του Τραμπ, αποκαλύπτουν τους επικίνδυνους δρόμους που οδηγεί η κυβέρνηση το λαό και τη χώρα.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Όλοι και όλες στην Απεργία!

Η επιτυχία της απεργίας κρίνεται από τη δική σου συμμετοχή

Δείξε τη δύναμή σου !

Δώσε τη δική σου απάντηση στα νέα αντιλαϊκά μέτρα, στην κοροϊδία των αντι – μέτρων, στην κάλπικη θεωρία της εθνικής ομοψυχίας για την ανάκαμψη της οικονομίας απέναντι στην «επιτροπεία» και την «κατοχή» των δανειστών που βγάζει λάδι τους ντόπιους μεγαλοεπιχειρηματίες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συμφωνήσει τα μέτρα με το «κουαρτέτο» για να διασφαλιστούν παραπέρα τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων, αφαιρώντας από το λαϊκό εισόδημα ακόμα 3,6 δις τον χρόνο . Εσύ δεν έχεις τα ίδια συμφέροντα με τους βιομήχανους, τους τραπεζίτες και τους εφοπλιστές.

Η κυβέρνηση προχωρά ακάθεκτη για το 4ο μνημόνιο κι ενώ πανηγυρίζει για «εξιτήριο» από την κρίση, μειώνει κι άλλο το αφορολόγητο και τις συντάξεις, χτυπάει συνδικαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα, καταργεί τα κοινωνικά επιδόματα , ιδιωτικοποιεί τη ΔΕΗ, καταργεί την κυριακάτικη αργία, αυξάνει το ωράριο των εκπαιδευτικών, προωθεί τη νέα «καλή» αξιολόγηση στο δημόσιο, συνεχίζει την πολιτική των μηδενικών διορισμών, δρομολογεί ακόμη περισσότερες απολύσεις αναπληρωτών.....

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Σε νέες συμπτύξεις τμημάτων και σε μείωση προσλήψεων οδηγεί η Υπουργική Απόφαση για τη Β΄ Ξένη Γλώσσα

Η κυβέρνηση εφαρμόζοντας την κατεύθυνση του 3ου Μνημονίου, για την προώθηση του λεγόμενου ¨εξορθολογισμού¨, έδωσε στη δημοσιότητα νέα Υπουργική Απόφαση που αφορά  την επιλογή της Δεύτερης Ξένης Γλώσσας (Γαλλικά ή Γερμανικά ή Ιταλικά) και την συγκρότηση τμημάτων στα Γυμνάσια (για την σχολική χρονιά 2017-2018). Με βάση αυτή, μετά την εφαρμογή της αντίστοιχης απόφασης για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, αφαιρείται και από τους μαθητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το δικαίωμα ελεύθερης επιλογής Β’ Ξένης Γλώσσας  αναφέροντας ότι ο αριθμός των τμημάτων δεν μπορεί να ξεπερνά τον αριθμό των τμημάτων γενικής παιδείας. Αντίστοιχη απόφαση εφαρμόστηκε τη φετινή χρονιά και για τα Αγγλικά.

      Ο περιορισμός που τίθεται, πέρα από το κλείσιμο τμημάτων:

Α)  Εξαναγκάζει τους μαθητές να διδαχθούν άλλη Ξένη Γλώσσα από αυτήν που επιθυμούν, με κριτήρια την αριθμητική και συχνά οριακή πλειοψηφία της εκάστοτε επιλεγόμενης γλώσσας και από το "αν μέχρι την 1η Οκτωβρίου του σχολικού έτους δεν έχει καλυφθεί η θέση του εκπαιδευτικού της ξένης γλώσσας που επιλέχθηκε από τις δηλώσεις προτίμησης, τότε οι μαθητές/τριες διδάσκονται την ξένη γλώσσα για την οποία υπάρχουν διαθέσιμες διδακτικές ώρες σε επίπεδο οικείας Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης".

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": 2017-2018 : Ο "κόφτης " τσακίζει τη ζωή των εκπαιδευτικών και στις μεταθέσεις,!!

Η κυβέρνηση αφού "εξοικονόμησε" χιλιάδες εκπαιδευτικούς από τις αντιδραστικές αλλαγές στο Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο και από την απόλυση 4000 αναπληρωτών,  τώρα τσακίζει και πάλι τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών στερώντας τους ακόμα και τη μετάθεση!

Τη φετινή χρονιά στην Πρωτοβάθμια oι Διευθυντές  Εκπαίδευσης έστειλαν πάνω από 3000 κενά, με βάση βέβαια τη δική τους εκτίμηση και με δεδομένα τα πολυπληθή τμήματα. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές τα έκαναν 1700 (!) και τελικά δόθηκαν από τις 4.844 αιτήσεις στη γενική αγωγή 528 μεταθέσεις, δηλαδή το 10,9%! Κι όλα αυτά σε συνέχεια της περυσινής σφαγής όπου είχε καλυφθεί το 8,78%!

Είναι οι δεύτερες... λιγότερες μεταθέσεις που έγιναν ποτέ στην Εκπαίδευση!

Tη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες βεβαιωμένα οργανικά κενά σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας είναι πρόκληση όταν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, σε μια περίοδο που έχουν χάσει ήδη 6 μισθούς και αναγκάζονται να ζουν χιλιόμετρα μακριά από την οικογένειά τους, να συντηρούν δύο σπίτια, να αφήνουν πίσω ή να "σέρνουν" μαζί τους κάθε χρόνο μικρά παιδιά, να μην ικανοποιείται το αυτονόητο δικαίωμα της μετάθεσής τους και να εγκλωβίζονται για χρόνια μακριά από τους δικούς τους.

Καμία πλέον αναμονή! Όχι άλλες, παλιές και νέες, αυταπάτες!

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Όλοι στην Απεργία!

Ανάλογες αποφάσεις έχουν πάρει και οι:

ΣΕΠΕ: "Γ. Σεφέρης", "Μ. Παπαμαύρος",

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 17 ΜΑΗ 2017

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ 4ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!

Να κλείσουμε τα σχολεία! Να βουλιάξουν οι δρόμοι!

 

Πρόσθετα μέτρα από το 2018 προβλέπει η τεχνική συμφωνία που έκλεισε τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης.

Η δική μας απάντηση πρέπει να δοθεί απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ - ESM και ΕΚΤ με την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΜΑΗ. Να κλείσουμε τα σχολεία. Να βγούμε στους δρόμους!

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τους "εκπρόθεσμους" αναπληρωτές

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΠΣΥΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ

Συνάδελφοι-ισσες,

Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει φέτος, με αφορμή την εγκύκλιο για την κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών τη σχολική χρονιά 2017 - 2018.

Τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν (13/4 – 28/4), μέσα στο Πάσχα και με κλειστά σχολεία στο μεγαλύτερο διάστημα, οδηγούν στον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέλφων από τους πίνακες των αναπληρωτών τους οποίους καταδικάζουν στην ανεργία. Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας, δεν δίνει καμία δυνατότητα στους φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξάμηνου 2017, να μπουν στους πίνακες των αναπληρωτών.

Η αδικία που δημιουργείται είναι μεγάλη. Έρχεται ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της χρόνιας αδιοριστίας, των απολύσεων και της συνεχόμενης ανασφάλειας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ευθύνης της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΕΛΜΕ Κ-Ι: Στη ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 17 ΜΑΗ να βουλιάξουν οι δρόμοι!

Η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ-ΚΙ ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασίζει ότι ο κλάδος πρέπει να τεθεί σε εγρήγορση για την επιτυχία της ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 17 ΜΑΗ. Να συμβάλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην εργατική – λαϊκή απάντηση που πρέπει να δοθεί απέναντι στη νέα επίθεση κυβέρνησης – ΔΝΤ – ΕΕ - ESM και ΕΚΤ. Το πολυνομοσχέδιο για το κλείσιμο της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής το διήμερο 16 - 17 Μάη. Βασικοί του άξονες είναι το νέο χτύπημα σε αφορολόγητο και συντάξεις, αλλά και τα μέτρα για τη θωράκιση της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Όπως κι αν το ονομάσει κανείς πρόκειται ουσιαστικά για ένα νέο 4ο μνημόνιο και για ένα συμπληρωματικό μνημόνιο για την παιδεία (νέα αύξηση ωραρίου, αξιολόγηση – αντιδραστικός κρατικός έλεγχος, μηδενικοί διορισμοί και νέες απολύσεις αναπληρωτών κοκ).

Τα αντιλαϊκά μέτρα για 2018 - 2019 και 2020 της τεχνικής συμφωνίας δεν έχουν τέλος, προστίθενται στα προηγούμενα.

Συγκεκριμένα:

Το 2018 νέο «μαχαίρι» στα κοινωνικά επιδόματα. Θα εφαρμοστούν μέτρα ύψους 447 εκατ. ευρώ με μείωση των επιδομάτων ανεργίας, τέκνων, φτώχειας και φυσικών καταστροφών, στήριξης οικογενειών. Κατά 58 εκατ. ευρώ θα μειωθεί το επίδομα θέρμανσης και θα καταργηθεί η έκπτωση φόρου για ιατρικές δαπάνες με σοβαρή φορολογική επιβάρυνση που ξεπερνά τα 120 εκατ. ευρώ.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Κανένα παιδί έξω από το ολοήμερο!

ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ (ΝΗΠΙΑ και ΠΡΟΝΗΠΙΑ)  ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ !

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ!

Συναδέλφισσες Νηπιαγωγοί, φίλοι γονείς,

Ξεκινάνε  από τις 2/5 οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά όλης της χώρας. 

 Με εγκύκλιο του στις 25/4/2017, το Υπουργείο Παιδείας, κινούμενο στην κατεύθυνση του «εξορθολογισμού» και των περικοπών του 3ου μνημονίου σε δομές και εκπαιδευτικούς, καθορίζει τα κριτήρια για τις εγγραφές μαθητών στα νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2017-2018  με την οποία επανεμφανίζονται όλοι οι περσινοί περιορισμοί και αποκλεισμοί για τη φοίτηση στο ολοήμερο νηπιαγωγείο (οι γονείς να είναι εργαζόμενοι ή να έχουν κάρτα ανεργίας ή να ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες…).

Σ.Ε.Π.Ε "Σωκράτης" Πρόσκληση σε μουσικοθεατρική παράσταση

"ΘΕΣΣΑΛΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ"

 

 

στίχοι : Κώστας Βίρβος, μελοποίηση : Γίαννης Μαρκόπουλος

κείμενα : Δημήτρης Παπακωνσταντίνου

 

Μουσικοθεατρική παράσταση

Από τη θεατρική ομάδα, τη χορωδία και την ορχήστρα του ΠΑΜΕ

 

                                                                     Δωρεάν για τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές μας

                                                                   ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΜΑΙΟΥ 2017 7μ.μ.

                                                                    στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Αχαρνών

                                                                (Φιλαδελφείας 87 και Μπόσδα) 

Η παράσταση «Θεσσαλικός Κύκλος» είναι βασισμένη στον ομώνυμο κύκλο των τραγουδιών που συνέθεσε το 1974 ο συνθέτης Γιάννης Μαρκόπουλος σε στίχους Κώστα Βίρβου αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας.  Στα τραγούδια και στα θεατρικά κείμενα τα οποία γράφτηκαν από το σκηνοθέτη Δημήτρη Παπακωνσταντίνου για τις ανάγκες της παράστασης, εμφανίζονται οι δυο αντίπαλες τάξεις, η τάξη στην οποία ανήκει ο τσιφλικάς, το αφεντικό και η αντίπαλη τάξη των κολίγων, των εργατών της γης. Εμφανίζεται η εργατική φαμίλια αλλά και η οικογένεια του τσιφλικά, που απομυζά το μόχθο, τον ιδρώτα, το αίμα αυτών που καλλιεργούν και δουλεύουν τη γη.  Αντιστεκόμαστε. H συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί άλλη μια πολιτιστική πρόταση.

Σ.Ε.Π.Ε "Γ. Σεφέρης": Για το Διαπολιτισμικό Σχολείο Νέας Ιωνίας

Χρόνια  τώρα το Διαπολιτισμικό  Σχολείο Νέας  Ιωνίας  στεγάζεται  σε ένα  νοικιασμένο κτήριο στην Αλσούπολη, το οποίο δεν πληρούσε ποτέ τις προϋποθέσεις  που απαιτούνται  για τη στέγαση και τη λειτουργία  μιας σχολικής μονάδας. 

Παρά το ότι έγκαιρα επισημάναμε το πολύ σοβαρό αυτό πρόβλημα, φτάσαμε  στον Δεκέμβριο του 2016  όπου έληξε το μισθωτήριο συμβόλαιο και κοντεύουμε στον  Ιούνιο  του 2017, όπου λήγει και  η παράταση παραμονής του σχολείου στο συγκεκριμένο κτήριο, χωρίς να έχει δοθεί λύση από τους αρμόδιους φορείς. 

Παράλληλα  από τον έλεγχο  που πραγματοποίησαν οι μηχανικοί του ΟΣΚ, η στατικότητα και η αντισεισμική θωράκιση του κτηρίου κρίθηκαν ακατάλληλες . 

Αφού Καλέσαμε τη  Β΄ Δ/νση, τον  δήμο Ν. Ιωνίας, αλλά και τις δημοτικές αρχές των όμορων  δήμων, να σκύψουν σοβαρά στο πρόβλημα  και μέχρι το τέλος Απριλίου 2017 να έχουν  βρει  στην περιοχή τους  είτε νέο κτήριο, είτε χώρους που προορίζονται   για  σχολική χρήση και δεν χρησιμοποιούνται γι΄ αυτό το σκοπό, κτήριο καινούριο δεν έχει  βρεθεί και  μαθητές  και  εκπαιδευτικοί  κινδυνεύουν  να πεταχτούν κυριολεκτικά στον δρόμο. 

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Κανένα παιδί έξω από τα σχολεία!

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΠΡΟΝΗΠΙΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ!

ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ 27/4/2017

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Α. Οι εγγραφές στα Νηπιαγωγεία ξεκίνησαν σήμερα 2/5 και θα ολοκληρωθούν 19/5! Αδιαπραγμάτευτη θέση του Συλλόγου μας η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή για όλα τα παιδιά! Γι' αυτό καλούμε τις Νηπιαγωγούς, που είναι μέλη του Συλλόγου μας, να γράψουν όλα τα προνήπια-νήπια στο Δημόσιο Νηπιαγωγείο και φυσικά όσα θέλουν στο ολοήμερο, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καλούμε τους γονείς να διεκδικήσουν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών τους στη δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή στα Δημόσια Νηπιαγωγεία!

Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": 2η τακτική Γ.Σ. του Συλλόγου

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας, με βάση τα άρθρα 13 και 31 του καταστατικού, σας καλεί στη 2η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, την Τετάρτη 24 του Μάη 2017, στο 2ο Δημοτικό Αθηνών (Δαμάρεως 65, Παγκράτι), με θέματα την Ημερήσια Διάταξη της 86ης Γ.Σ. της ΔΟΕ:

ΘΕΜΑ 1ο : Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση.

 

ΘΕΜΑ 2ο: Συζήτηση της Ημερήσιας Διάταξης της 86ης Γ.Σ. της ΔΟΕ (θα σας σταλεί μόλις έρθει από ΔΟΕ)

 

ΘΕΜΑ 3ο: Εκλογές για ανάδειξη αντιπροσώπων του Συλλόγου για την 86η Γ.Σ. της ΔΟΕ, οι οποίοι θα αποφασίσουν τις θέσεις του Κλάδου, θα εκλέξουν το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ και αντιπροσώπους για το 37ο Συνέδριο της ΑΔΕΔΥ.

Η συζήτηση των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης θα γίνει από 9.00 π.μ. ως τις 12.30. Η ψηφοφορία για την εκλογή των αντιπροσώπων θα γίνει από 12.30 ως 18.00.

Syndicate content