Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ Καρδίτσας: Διακήρυξη και ψηφοδέλτιο για τις εκλογές

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Με την ψήφο σου θα καθορίσεις τι Ομοσπονδία θα έχουμε τα επόμενα δύο χρόνια. Πες ένα ηχηρό φτάνει πια, δεν πάει άλλο, με την πολιτική που ματώνει το λαό για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Στις εκλογές για αντιπροσώπους καταδικάζουμε τις συνδικαλιστικές δυνάμεις παλιού και νεόκοπου κυβερνητικού συνδικαλισμού. Να γίνει πραγματική αλλαγή συσχετισμών και όχι απλά εναλλαγή των διάφορων εκδοχών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Το Π.Α.ΜΕ. ποτέ δεν υπέστειλε τη σημαία του αγώνα ούτε σήκωσε σημαία ξένων, αντίπαλων συμφερόντων. Η Αγωνιστική Συσπείρωση ούτε μεταλλάχτηκε ούτε χρησιμοποίησε το καμουφλάζ για να παραπλανήσει. Σταθερά αγωνιζόμαστε για την οργάνωση και ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος και την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής.

Η ΔΑΚΕ επιδιώκει να παίξει το παιχνίδι της κυβερνητικής εναλλαγής, όπως έκανε πριν δυο χρόνια η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνεί με την ευρωενωσιακή στρατηγική για την εκπαίδευση, με την αξιολόγηση, με το <<νέο>> σχολείο της αγοράς. Συνεργάζεται άψογα στο Δ.Σ. της ΔΟΕ με την ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ).

Η ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ), αφού στήριξε για 30 χρόνια το ΠΑΣΟΚ και τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις της Διαμαντοπούλου (νέο σχολείο), προσπαθεί να υψώσει κάλπικο αντιπολιτευτικό λόγο απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ. Στο σύλλογό μας κατεβαίνει στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο ΑΔΗΚΕ (δήθεν ανεξάρτητο), ενώ όλοι γνωρίζουμε το πολιτικό τους παρελθόν και ποιους θα στηρίξουν (ΠΑΣΚ), αν εκλέξουν αντιπρόσωπο.

Η Κοινή Δράση (που προήλθε από τη σύμπραξη δεξιών κι αριστερών <<αγανακτισμένων>>, συριζαίων, των Παρεμβάσεων και των Αγωνιστικών Κινήσεων) παγίδευσε και εξαπάτησε τους συναδέλφους. Έχτισαν τις πλαστές διαχωριστικές γραμμές μνημόνιο – αντιμνημόνιο, μιλούσαν για <<πρώτη φορά αριστερά>>, καλύπτοντας την αιτία των μνημονιακών μέτρων, που είναι η ανάγκη του κεφαλαίου να βγει από την κρίση του. Έγιναν το ντεκόρ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και στήριξαν την <<περήφανη>> διαπραγμάτευση που μας φόρτωσε το 3ο μνημόνιο. Μάλιστα μας καλούσαν να πορευτούμε μαζί τους στην τυχοδιωκτική διαδρομή τους. Η γραμμή που υιοθέτησαν για δήθεν φιλολαϊκές λύσεις στο έδαφος του καπιταλιστικού συστήματος είναι δοκιμασμένη και χρεοκοπημένη. Σήμερα και κάτω από το βάρος της κυβερνητικής αποτυχίας έχουν διαχωριστεί σε Εκπαιδευτική Δράση, ΕΡΑ(ΣΥΡΙΖΑ) και Αγωνιστικές Κινήσεις.

Η ΑΕΚ, νεοφώτιστη παράταξη του αντιπροέδρου του συλλόγου μας (πρώην ΠΑΣΚ), δεν προήλθε βέβαια από ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές με την ΠΑΣΚ. Γενεσιουργός αιτία ήταν οι καυγάδες για τη νομή της διοικητικής και συνδικαλιστικής εξουσίας. Γιατί στο παρελθόν, όσο ο συνάδελφος αντιπρόεδρος απολάμβανε την εύνοια της κομματικής και διοικητικής εξουσίας (αποσπάσεις στο γραφείο, διοικητική θέση, γραμματέας Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ), δεν εξέφραζε αντιρρήσεις για τα κακώς κείμενα.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και αγώνα σε κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο που αγωνιά για το μέλλον, που προβληματίζεται, που δε συμβιβάζεται με τη σημερινή βαρβαρότητα.

Στέλνουμε με την ψήφο μας μήνυμα αντίστασης και αντεπίθεσης. Ψηφίζουμε την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, τη μόνη δύναμη που αγωνίζεται αταλάντευτα για το δίκιο των εργαζομένων ενάντια σε Ε.Ε., αστικό κράτος και επιχειρηματικούς ομίλους.   


Υποψήφιοι

 

Κοζιού Σόνια

Μόκας Σωτήρης

Μούστος Γιώργος

Μπακαβέλος Θωμάς

Σδρόλια Σοφία

Τσίπρα Λήδα