Α.Σ.Ε. στην ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ Κέρκυρας: Για τη στάση των άλλων δυνάμεων την Πρωτομαγιά

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Όταν το ΠΑΜΕ ήταν στο δρόμο, οι άλλες παρατάξεις μάζευαν λουλούδια στους αγρούς

Την Πρωτομαγιά πραγματοποιήθηκε στην Κέρκυρα μαζική, μαχητική και με ιδιαίτερο παλμό κινητοποίηση από τα σωματεία που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., συνδικαλιστές αλλά και πλήθος εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, αγροτών και νεολαίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Σαρόκο, ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, κατάθεση λουλουδιών στο μνημείο της Αντίστασης και τέλος αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι και λαϊκό γλέντι.

Όπως και σε κάθε κινητοποίηση, έτσι και σε αυτήν, η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών στην ΕΛΜΕ και στο ΣΕΠΕ Κέρκυρας, έθεσαν το ζήτημα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων, θεωρώντας ότι τα σωματεία αυτά θα πρέπει να συμπλέουν με τις ταξικές δυνάμεις κι όχι με τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό του Εργατικού Κέντρου και της ΑΔΕΔΥ.

Η άρνηση που εισπράξαμε από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις των δύο Δ.Σ. (Παρεμβάσεις - ΣΥΡΙΖΑ στη Βθμια και Παρεμβάσεις - ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚ στην Αθμια) ήταν χαρακτηριστική. Με διάφορες δικαιολογίες, κυριότερη από τις οποίες είναι ότι δε θα πάμε στη συγκέντρωση των σωματείων του ΠΑΜΕ, αποφάσισαν ότι σωστό ήταν να απευθύνουν ένα γενικό κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις, όπου γίνουν. Οι "ίσες αποστάσεις" που θέλουν τάχα να κρατούν, είχαν πάντα ένα αποτέλεσμα: να οδηγούν τους εργαζόμενους στην αγκαλιά του εργοδοτικού – κυβερνητικού συνδικαλισμού, να σπέρνουν αυταπάτες για λύσεις "ανεξάρτητες" από τις αιτίες των προβλημάτων και αυτούς που τα δημιουργούν, να σπέρνουν απογοήτευση, μοιρολατρία, συμβιβασμό! Το έχουμε ξαναπεί και ας κάνουν κάποιοι ότι δεν καταλαβαίνουν, το ζήτημα δεν είναι αν το Σαρόκο είναι πιο ωραία πλατεία από κάποιαν άλλη αλλά κάθε φορά το περιεχόμενο της πάλης και η κατεύθυνση του αγώνα.

Την ίδια ώρα που οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, σε όλες τις περιοδείες που έκαναν στα σχολεία, αλλά και παντού έβαζαν ως κυρίαρχο ζήτημα την απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς, το ιδιαίτερο περιεχόμενο που αυτή αποκτούσε φέτος ενάντια στην εκμετάλλευση, τον πόλεμο, την προσφυγιά, την προετοιμασία απεργιακής απάντησης στα νέα μέτρα, τι έκαναν οι πλειοψηφίες των δύο ΔΣ σε ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ; ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ!

Δε στάλθηκε καμία ανακοίνωση στα σχολεία για συμμετοχή σε συγκέντρωση, κανένα μέλος Δ.Σ. δεν την προπαγάνδισε, καμία από τις παρατάξεις δεν έκανε το παραμικρό για τη συμμετοχή των συναδέλφων. Ακόμη και "αγωνιστικές" παρατάξεις που κλείνουν σε όλους τους χρόνους την ανάγκη αγώνων και μαζικοποίησης του κινήματος επέλεξαν την ημέρα της Πρωτομαγιάς να πάνε να μαζέψουν λουλούδια και να "καλέσουν" τους συναδέλφους να κάνουν το ίδιο. Κατά τ' άλλα μας κατηγορούν για οπαδικές αντιλήψεις. ΝΑΙ είμαστε οπαδοί, και φανατικοί μάλιστα, του ταξικού προσανατολισμού, της οργάνωσης και του αγώνα όχι όμως μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.

Έτσι εννοούν την οργάνωση του αγώνα, την κινητοποίηση των συναδέλφων, την πάλη για οργάνωση και δράση με σκοπό όχι μόνο την άμυνα σε όλα αυτά που έρχονται, αλλά και τη διεκδίκηση όσων έχουμε χάσει;;; Αυτό εννοούν όταν λένε για την ανάγκη της ενότητας;;; Ενότητα που να κρατάει τον κλάδο στο περιθώριο;;;

Είναι σαφές ότι δεν μπορούν να στηριχτούν οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δυνάμεις για την ανασυγκρότηση του κινήματος, την ανάκτηση των απωλειών τους, τη διεκδίκηση της κάλυψης όλων των κοινωνικών αναγκών, μια και θέλουν κίνημα απομονωμένο σε γυάλα, ξεκομμένο από γονείς και μαθητές, ξεκομμένο από τους υπόλοιπους εργαζόμενους ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, εξυπηρετώντας είτε τα στενά μικροπολιτικά τους συμφέροντα, είτε μια μικρόψυχη πρωτοκαθεδρία στην τοπική κοινωνία.

Ο αγώνας όμως δε σταματάει εδώ, καθώς ούτε και η επίθεση Κυβέρνησης - Ε.Ε - ΔΝΤ. Με πίστη στο δίκιο μας προετοιμάζουμε την Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία στις 17 Μάη, διεκδικώντας την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας!

Στις 20 του Μάη διαδηλώνουμε στη ΝΑΤΟϊκή βάση στο Άκτιο της Πρέβεζας. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!!!

Αλλάζουμε τους συσχετισμούς σε ΟΛΜΕ - ΔΟΕ, απομονώνοντας τον νέο και παλιό κυβερνητικό συνδικαλισμό, ενισχύοντας την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ.

AttachmentSize
ΑΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.doc18.5 KB