ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΥΡΙΟΥ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣ

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Προς τους Διευθυντές και τους συλλόγους διδασκόντων 

Σας ενημερώνουμε ότι το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου, έχει εδώ και ένα χρόνο ξεκινήσει ιστορικούς περιπάτους στην Λαυρεωτική με σκοπό την ανάδειξη της ιστορίας του τόπους μας. 

Οι ιστορικοί περίπατοι ξεκινούν από τα αρχαία πλυντήρια στην Καμάριζα, όπου εξηγείται η διαδικασία παραγωγής των μεταλλευμάτων, ο καταμερισμός της εργασίας, οι συνθήκες εργασίας των δούλων, αλλά και των ελεύθερων που δούλευαν στην διαδικασία. Γίνεται αναφορά στις κοινωνικές σχέσεις της Περιόδου 5ου και 4ου πχ, ποια η σχέση του Θεμιστοκλή με το Λαύριο, πως έπεισε τους Αθηναίους να δώσουν το μερίδιο που τους αναλογούσε από τα μεταλλεία του Λαυρίου για την δημιουργία του στόλου. Στην συνέχεια ο περίπατος συνεχίζεται στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου  (Γαλλική εταιρία), όπου αναλύεται πως δημιουργήθηκε το νεότερο Λαύριο, πως έγιναν οι επενδύσεις, το Λαυριωτικό ζήτημα, οι κοινωνικοί αγώνες των Λαυριωτών.

Επίσης γίνεται ξενάγηση στον χώρο, και αναλύεται ο σύγχρονος τρόπος παραγωγής των μεταλλείων πατώντας στα βήματα της τεχνικής που είχαν αναπτύξει οι πρόγονοί μας.

Είμαστε στην διάθεσή σας οποιαδήποτε ημέρα, να έρθουν σχολεία να γνωρίσουν την Ιστορία στους χώρους όπου γράφτηκε . Η ξενάγηση γίνεται χωρίς χρήματα.

Η όλη ξενάγηση διαρκεί 3 με 3:30 ώρες. Διάλειμμα μπορεί να γίνει στο Τ.Π.Π.Λ όπου υπάρχουν και τουαλέτες. Καλό θα είναι να έχουν μαζί τους τα παιδιά νερό και δεκατιανό, ενώ υπάρχει και καφετέρια στον χώρο του ΤΠΠΛ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τηλέφωνο 6974010107

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ