Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για τους "εκπρόθεσμους" αναπληρωτές

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΟΠΣΥΔ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ

Συνάδελφοι-ισσες,

Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει φέτος, με αφορμή την εγκύκλιο για την κατάταξη στους πίνακες αναπληρωτών τη σχολική χρονιά 2017 - 2018.

Τα χρονικά περιθώρια που δόθηκαν (13/4 – 28/4), μέσα στο Πάσχα και με κλειστά σχολεία στο μεγαλύτερο διάστημα, οδηγούν στον αποκλεισμό εκατοντάδων συναδέλφων από τους πίνακες των αναπληρωτών τους οποίους καταδικάζουν στην ανεργία. Επιπλέον, το υπουργείο Παιδείας, δεν δίνει καμία δυνατότητα στους φοιτητές που θα αποφοιτήσουν κατά τη λήξη του εαρινού εξάμηνου 2017, να μπουν στους πίνακες των αναπληρωτών.

Η αδικία που δημιουργείται είναι μεγάλη. Έρχεται ως σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι της χρόνιας αδιοριστίας, των απολύσεων και της συνεχόμενης ανασφάλειας που βιώνουν οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί με ευθύνης της σημερινής αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Απαιτούμε:

Να ανοίξει ξανά το ηλεκτρονικό σύστημα (ΟΠΣΥΔ),  για να δεχτεί και τις αιτήσεις των αποφοίτων του εαρινού εξαμήνου και όσων έχασαν την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ώστε να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ένταξή  τους στους πίνακες αναπληρωτών.

 

Το Δ.Σ του Συλλόγου μας στηρίζει την κινητοποίηση των συναδέλφων την Παρασκευή 12/5 στη 1.00 μμ στο Υπουργείο Παιδείας.

 

Όλες και όλοι στη Γενική Πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη!

AttachmentSize
Εκπρόθεσμων Αναπληρωτών Εκπκών Ανοιχτή επιστολή κάλεσμα σε διαμαρτυρία να ανοίξει το ΟΠΣΥΔ Μάης 17.doc26.5 KB
70ό Ενημ. Να ανοίξει το ΟΠΣΥΔ για να κάνουν όλοι οι αναπληρωτές αίτηση και να εξασφαλιστούν οι απόφοιτοι 11.5.17.doc148.5 KB