Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Για το "Πρόγραμμα Ελέγχου Σχολικής Ετοιμότητας" του Δήμου Βύρωνα για τα Νηπιαγωγεία

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version

Το Δ.Σ. στη σημερινή του συνεδρίαση, μετά από ερωτήματα μελών μας, αποφάσισε ομόφωνα και σας καλεί να μη συμμετέχετε στο "Πρόγραμμα ελέγχου σχολικής ετοιμότητας" του Δήμου Βύρωνα για τα Νηπιαγωγεία.

Συγκεκριμένα, με βάση έγγραφο που έστειλε ο Δήμος στις Προϊσταμένες και επιστολή προς τους γονείς:

Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας Δ. Βύρωνα στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της ψυχικής υγείας των παιδιών υλοποιεί πρόγραμμα Ελέγχου Σχολικής Ετοιμότητας... Πιο συγκεκριμένα, με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό παιδιών υψηλού κινδύνου για μαθησιακές δυσκολίες και αναπτυξιακή ανωριμότητα, θα πραγματοποιηθεί προληπτικός πληθυσμιακός έλεγχος σχολικής ετοιμότητας σε όλα τα παιδιά των νηπιαγωγείων του Δήμου Βύρωνα, λίγο πριν την έναρξη της φοίτησής τους στην Α’ Δημοτικού. Μέσω του ελέγχου δίνεται η δυνατότητα να εντοπισθούν τυχόν δυσκολίες του παιδιού και με την καθοδήγηση ειδικών η οικογένεια να προετοιμαστεί κατάλληλα έτσι ώστε να το βοηθήσει παρακολουθήσει με επιτυχία τα μαθήματα του δημοτικού."

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Επειδή κυκλοφορούν πολλά τέτοιου είδους προγράμματα και "έλεγχοι" τα οποία δε στηρίζονται πάντα σε αποδεδειγμένα επιστημονικά πορίσματα.

Επειδή η διαδικασία αυτή απαιτεί διεπιστημονική ομάδα και κάτι τέτοιο πρέπει και γίνεται από τις ΕΔΕΑΥ και τα ΚΕΔΔΥ μετά από εντοπισμό τυχόν δυσκολιών από τις νηπιαγωγούς και αργότερα από τους δασκάλους.

Επειδή με βάση τα παραπάνω η εμπλοκή του Δήμου δημιουργεί ερωτηματικά.

Καλούμε τις νηπιαγωγούς να μη συμμετέχουν στο πρόγραμμα, που σε κάθε περίπτωση είναι προαιρετικό, και το Δήμο Βύρωνα να το σταματήσει.

AttachmentSize
64ο Ενημ. Για το Πρόγραμμα ελέγχου σχολικής ετοιμότητας του Δήμου Βύρωνα για τα Νηπγεία 25.4.2017.doc151 KB