Σ.Ε.Π.Ε. "Ρόζα Ιμβριώτη": Συμμετοχή στην κινητοποίηση για την Υγεία

Προβολή εκτυπώσιμης μορφήςΑποστολή σε φίλοPDF version
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ
για αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν υψηλού επιπέδου Υγεία για όλο το λαό

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ

Δευτέρα 12/12/2016, ώρα 6.00μμ 

Οι εργαζόμενοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα των Ανατολικών Συνοικιών της Αθήνας, όπως και όλης της χώρας, συνεχίζουν να βιώνουν με δραματικό τρόπο τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ «τσακίζει» τα δικαιώματα μας εφαρμόζοντας, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία θέλει να γίνουμε φτηνότεροι εργαζόμενοι και να εξασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάκαμψη των επιχειρηματικών κερδών.

Γι΄ αυτό, εκτός από το «ρήμαγμα» μισθών και συντάξεων, μειώνουν το «μη μισθολογικό κόστος» μέσω της περικοπής των κρατικών κι εργοδοτικών δαπανών για την υγειονομική περίθαλψη, μετατρέποντάς την σε υποβαθμισμένο και ολοένα ακριβότερο εμπόρευμα για τις λαϊκές οικογένειες και ευνοϊκό πεδίο επενδύσεων και κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αυτή η πολιτική ευθύνεται για μία σειρά άθλιων καταστάσεων: υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας και πρόνοιας, περικοπές στους μισθούς των υγειονομικών, συγχωνεύσεις νοσοκομείων, μονάδων ΠΕΔΥ και κλινικών, ελλείψεις σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό, αύξηση των πληρωμών για εξετάσεις, νοσηλεία και φάρμακα και, τέλος, εφαρμογή του «πλαφόν» στη συνταγογράφηση εξετάσεων και φαρμάκων.

Η πολιτική της συγκυβέρνησης για την Υγεία, βαδίζοντας στα χνάρια του ΣΥΡΙΖΑ, οικοδομείται πάνω σε ένα «μεγαλειώδες» ψέμα. Ότι δήθεν αν ολοκληρωθούν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που φέρνει το 3° Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για τα έτη 2017- 2018, θα έρθει η «δίκαιη ανάπτυξη» που θα έχει ως αποτέλεσμα και την ουσιαστική βελτίωση των υγειονομικών υπηρεσιών.

 

Τέρμα πια στις αυταπάτες, στη λογική της αναμονής και των ψεύτικων υποσχέσεων!

Δεν αρκεί μόνο η αγανάκτηση, όταν αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες υγείας που     έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε!

Δεν θυσιάζουμε την υγεία, τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων!

Οργανώνουμε τώρα την πάλη μας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας!

Όλοι μαζί στον αγώνα για την ανάκτηση των απωλειών, αλλά και για τη διεκδίκηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών!

Για να είναι αποτελεσματικός ο αγώνας, πρέπει να στρέφεται ενάντια στην πηγή που υπονομεύει τα δικαιώματα μας. Αυτή η πηγή είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι και η πολιτική της Ε.Ε., που τους υπηρετεί. Ακόμη, ο αγώνας αυτός πρέπει να διεκδικεί την πλήρη κι επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό και να στοχεύει στην κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και σε κάθε είδους πληρωμών των ασθενών.

Σ’ αυτή τη βάση, πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου, στις 25/10/2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των Σωματείων, των μαζικών Φορέων των Ανατολικών Συνοικιών (Ζωγράφου, Καισαριανής, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης) και των Μονάδων Υγείας της περιοχής μας με θέμα τα προβλήματα που υπάρχουν στην υγεία και την πρόνοια, στοχεύοντας να συντονιστεί η δράση μας και να οργανωθεί η πάλη των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής μας ενάντια στη διάλυση της δημόσιας υγείας. Στη σύσκεψη συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, «Ρόζα Ιμβριώτη».

Διεκδικούμε:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης όλων των κλάδων και ειδικοτήτων στις δημόσιες μονάδες υγείας και πρόνοιας. Μονιμοποίηση όλων των επίκουρων, των εργαζόμενων με μπλοκάκια, των συμβασιούχων και των εργολαβικών εργαζομένων.
  • Συνέχιση της εργασίας όσων επίκουρων γιατρών λήγουν οι συμβάσεις.
  • Να λειτουργήσουν, πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, οι δημόσιες μονάδες υγείας (νοσοκομεία, μονάδες ΠΕΔΥ, κλινικές).
  • Ανάπτυξη δημόσιων Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων με σύγχρονο εξοπλισμό κι επαρκή στελέχωση, προκειμένου να καλύπτονται πλήρως οι λαϊκές ανάγκες για όλες τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Αποκατάσταση των απωλειών των υγειονομικών σε μισθούς και δικαιώματα, ως αφετηρία για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
  • Ενιαίο, σύγχρονο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας, με κατάργηση κάθε είδους πληρωμής. Πλήρης και επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Φορολόγηση των επιχειρηματικών κερδών με 45%. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στους τομείς της υγείας και πρόνοιας.
  • Οι ιδιωτικές μονάδες, που πληρούν τις προϋποθέσεις, να ενταχθούν στο αποκλειστικά δημόσιο σύστημα υγείας και να απορροφηθούν όλοι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα υγείας.
  • Ανάπτυξη κρατικού φορέα έρευνας και παραγωγής φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και μηχανημάτων. Δωρεάν διάθεση των φαρμάκων και κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο του φαρμάκου.
  • Πλήρεις υπηρεσίες πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης στους πρόσφυγες, αποκλειστικά από τις δημόσιες μονάδες υγείας.

 

Ο Σύλλογος Εκπ/κών Π.Ε. Βύρωνα – Καισ/νής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», προσυπογράφει το κάλεσμα των φορέων 

και καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο ΛΑΪΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ  τη Δευτέρα  12  Δεκεμβρίου και ώρα 6:00 μ.μ.

 

ΟΧΙ στην εμπορευματοποίηση της Υγείας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ


Έχουν πάρει απόφαση συμμετοχής:

ΣΩΜΑΤΕΙΑ

• Παραρτήματα Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα – Καισαριανής – Ζωγράφου & Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού

• Σωματεία ΟΤΑ Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης

• Σωματεία Συνταξιούχων ΙΚΑ Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Ηλιούπολης - Δάφνης - Υμηττού

• Ενώσεις Επαγγελματιών Βύρωνα, Καισαριανής, Ηλιούπολης

• Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα – Καισαριανής – Παγκρατίου «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ»

 

ΦΟΡΕΙΣ

• Σύλλογοι Γυναικών (μέλη ΟΓΕ) Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Δάφνης - Υμηττού

• Επιτροπές Ανέργων Βύρωνα, Καισαριανής, Ζωγράφου, Ηλιούπολης, Δάφνης - Υμηττού

• Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων δήμου Καισαριανής

• Πολιτιστικός Σύλλογος Ηλιούπολης « Άγγελος Σικελιανός»

• Εθελοντική Ομάδα Δασοπροστασίας Καισαριανής

• Σύλλογος Οικότροφων Νέων Φοιτητικών Εστιών Μετσόβιου Πολυτεχνείου

• Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών, Παράρτημα Βύρωνα-Καισαριανής

 

AttachmentSize
2016_12_12_Αφίσα για εκτύπωση Κινητοποίηση για την υγεία 16 Δεκ.pdf505.13 KB
5ο Ενημ. Κινητοποίηση φορέων 12 Δεκ στις 6 μμ για την Υγεία 8.1.22016.doc167.5 KB