Α΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Σε απάντηση του συκοφαντικού, απαράδεκτου, ανυπόστατου και χυδαίου δημοσιεύματος του ntokoumenta.gr

26/01/2019 - 09:50

Σε απάντηση του συκοφαντικού, απαράδεκτου, ανυπόστατου και χυδαίου δημοσιεύματος του ntokoumenta.gr

 για το Σύλλογο Καθηγητών του Γυμνασίου Χαλκηδόνας

με κατηγορία Ρατσιστική Συμπεριφορά

 Με αποτροπιασμό πληροφορηθήκαμε για το συκοφαντικό δημοσίευμα του ntokοumenta.gr το οποίο δημοσιεύτηκε την Τρίτη 20/11/2018 περί ώραν 15:58 και τίτλο «Ρατσιστική συμπεριφορά στο Γυμνάσιο Χαλκηδόνας Θεσσαλονίκης» στο οποίο χωρίς κανένα στοιχείο και ψευδώς διασύρεται ο Σύλλογος Καθηγητών, ο Διευθυντής και το σχολείο με την απαράδεκτη και έωλη κατηγορία της ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε μαθητή του σχολείου.

Ως οφείλαμε συντάξαμε επιστολή-απάντηση προς την ιστοσελίδα και τον υπογράφοντα το δημοσίευμα, την οποία και αποστείλαμε στις 21 Νοεμβρίου 2018. Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας όχι μόνο δεν απάντησαν στα ερωτήματα που τους τέθηκαν, αλλά και αγνόησαν πλήρως την υποχρέωσή τους να αναρτήσουν την απάντησή μας ως όφειλαν από τον Κώδικα Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας.          

Επανερχόμαστε, λοιπόν, με νέα επιστολή-απάντηση θέτοντας τα παρακάτω ερωτήματα που εύλογα προέκυψαν μετά την ανάγνωση του "δημοσιεύματος" και απαιτούν άμεσης απάντησης:

α) Από πού αντλεί τα «στοιχεία» ο υπογράφων;

β) Με ποιο δικαίωμα δημοσιοποιεί προσωπικά δεδομένα του μαθητή;

γ) Πώς γνωρίζει το περιεχόμενο των συνεδριάσεων του Συλλόγου; Έχει γνώση του πρακτικού συνεδριάσεων, που είναι ο μόνος αδιάψευστος μάρτυρας;

δ) Τι στόχο υπηρετεί κατασυκοφαντώντας τον κλάδο των καθηγητών;

Σεβόμενοι απόλυτα θέματα που άπτονται προσωπικών δεδομένων μαθητών, περιοριζόμαστε να αναφέρουμε ότι ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Χαλκηδόνας προέβησαν και σε αυτή την περίπτωση σε όλες τις ενέργειες που απαιτεί η διαδικασία συνεκπαίδευσης και ένταξης μαθητών στο σχολικό περιβάλλον και τη μαθησιακή διαδικασία. Κατά συνέπεια, αποτελεί χυδαιότητα η προσπάθεια παρουσίασης αυτής της διαδικασίας ως ρατσιστικής.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, παρόλο που εργάζονται σε ένα πολύ σύνθετο εργασιακό περιβάλλον με πολλά προβλήματα από την αρχή της χρονιάς, όπως και όλα τα σχολεία της χώρας, προσπαθούν φιλότιμα να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες όλων των μαθητών. Σε μια εποχή που ο ρατσισμός τείνει να γίνει συνήθεια, οι εκπαιδευτικοί είναι από τους λίγους που παίρνουν το ρόλο τους σοβαρά, που σκύβουν πάνω από το πρόβλημα του όποιου μαθητή με επιμονή και υπομονή, που παλεύουν για την εξάλειψη κάθε διάκρισης και για το σεβασμό των αναγκών και των δικαιωμάτων όλων των μελών της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Τα όσα συκοφαντικά και ανυπόστατα αναφέρονται στο δημοσίευμα προσβάλλουν και στοχοποιούν  το μαθητή, τους καθηγητές και τον Διευθυντή του σχολείου και είναι ψευδή.

Απαιτούμε:

α) να αποσυρθεί ΑΜΕΣΩΣ το χυδαίο και συκοφαντικό δημοσίευμα από την ιστοσελίδα ntokοumenta.gr,

β) να δημοσιευτεί ΑΜΕΣΩΣ η παρούσα επιστολή της Α΄ ΕΛΜΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ στην ιστοσελίδα ntokοumenta.gr,

γ) να μας γνωστοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ, αν και με ποιον έχουν διασταυρωθεί οι πληροφορίες που δημοσιεύσατε από το Σύλλογο Καθηγητών του 1ου Γυμνασίου Χαλκηδόνας, ως είχατε υποχρέωση να πράξετε, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας,

δ) να μας γνωστοποιήσετε ΑΜΕΣΩΣ σε ποια δημοσιογραφική ένωση ανήκει ο υπογράφων το δημοσίευμα,

ε) να μας κοινοποιήσετε τον υπερσύνδεσμο δημοσίευσης της παρούσας επιστολής.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα