ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Για το νοσοκομείο της Ζακύνθου

21/01/2019 - 18:52

Όλες και όλοι στο συλλαλητήριο την Τετάρτη 23 Γενάρη στις 6μμ στην παλιά Νομαρχία για την άμεση λειτουργία της ΜΕΘ και τη λειτουργία του νοσοκομείου με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η ζακυνθινή κοινωνία έγινε μάρτυρας της πρόσφατης απώλειας 3 συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους άδικα, λόγω της μη λειτουργίας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο του νησιού. Η ανάγκη λειτουργίας ΜΕΘ πλήρως στελεχωμένης σε προσωπικό και άρτια εξοπλισμένης σε υλικοτεχνική υποδομή και υποστήριξη είναι επιτακτική, ιδιαίτερα για τους συμπολίτες μας εκείνους που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά στη μεταφορά τους εκτός του νησιού.

Η μη λειτουργία ΜΕΘ δεν είναι «φυσικό φαινόμενο», είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών υποχρηματοδότησης και κλεισίματος Νοσοκομείων και νοσηλευτικών μονάδων, πολιτικών που στηρίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις που δε βλέπουν την Υγεία ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αγαθό, αλλά ως πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας και περιστολής των δημοσίων δαπανών για αυτήν, είναι ότι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου δε λειτουργεί η παιδιατρική κλινική, ενώ μόλις ένα ασθενοφόρο είναι λειτουργικό για ολόκληρο το νησί!

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ ανταποκρινόμενο στην πρόσκληση που απεύθυνε το Εργατικό Κέντρο στα σωματεία του Ιδιωτικού και του Δημόσιου Τομέα συμμετέχει στη σύσκεψη φορέων τη Δευτέρα 21 Γενάρη στις 18.00 στο Εργατικό Κέντρο και στο συλλαλητήριο που οργανώνει το ΕΚΖ την Τετάρτη 23 Γενάρη στις 18.00 στην παλιά Νομαρχία.

Δε θα ανεχθούμε άλλα παιχνίδια με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας

Εδώ και τώρα άμεσα στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και λειτουργίας και των 5 κλινών που διαθέτει.

Απαιτούμε σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα