ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Για το νοσοκομείο της Ζακύνθου - Κινητοποίηση στις 5 Φεβρουαρίου

06/02/2019 - 20:44

Εδώ και τώρα άμεση και πλήρης λειτουργία της ΜΕΘ, της Παιδιατρικής κλινικής και του ΕΚΑΒ Ζακύνθου –

κινητοποίηση 05/02 στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Συμμετοχή της ΕΛΜΕΖ στην πανζακυνθιακή απεργία στις 14/02

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 

Είναι γνωστό σε όλους το τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί μας αναφορικά με την υποβάθμιση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Πιο συγκεκριμένα, με διαχρονική ευθύνη των κυβερνήσεων, στο νοσοκομείο Ζακύνθου δε λειτουργεί η ΜΕΘ, λόγω μη πρόσληψης προσωπικού, πρόσφατα έκλεισε η παιδιατρική κλινική, ενώ υπάρχει επανδρωμένο μόνο ένα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για ολόκληρο το νησί!

 

Η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων δεν είναι τυχαία, είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων πολιτικών υποχρηματοδότησης και κλεισίματος Νοσοκομείων και νοσηλευτικών μονάδων, πολιτικών που στηρίζονται διαχρονικά από τις κυβερνήσεις που δε βλέπουν την Υγεία ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν αγαθό, αλλά ως πεδίο κερδοφορίας για τους επιχειρηματίες. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής εμπορευματοποίησης της υγείας και περιστολής των δημοσίων δαπανών για αυτήν, είναι η τραγική κατάσταση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου!

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ συνεχίζοντας τις από κοινού με το Εργατικό Κέντρο, τα σωματεία Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα και τους φορείς του νησιού κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική απαξίωσης των δημόσιων υπηρεσιών Υγείας, αποφασίζει:

 

  1. Συμμετοχή στην κινητοποίηση στο Νοσοκομείο Ζακύνθου την Τρίτη 05/02 στις 10 πμ.
  2. Την ημέρα της 24ωρης πανζακυνθιακής απεργίας (14/02) κήρυξη διευκολυντικής 3ωρης στάσης εργασίας (11-2) και συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Σολωμού στις 12.30.

 

Καλούμε τους συναδέλφους, τους συλλόγους και την ένωση γονέων, τα 15μελή και τα 5μελή των σχολείων να δώσουμε δυναμικό παρών στις κινητοποιήσεις.

 

Δε θα ανεχθούμε άλλα παιχνίδια με τις ζωές τις δικές μας και των παιδιών μας

Εδώ και τώρα άμεσα στελέχωση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας και λειτουργίας και των 5 κλινών που διαθέτει – άμεση και πλήρης επαναλειτουργία της παιδιατρικής κλινικής – πλήρης λειτουργία του ΕΚΑΒ Ζακύνθου

 

Απαιτούμε σύγχρονη, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα