ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για το έγκλημα στη Λωρίδα της Γάζας

17/05/2018 - 08:19

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ

ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο το νέο αποτρόπαιο εν ψυχρώ έγκλημα που διέπραξαν την μέρα εγκαινίων της νέας αμερικάνικης πρεσβείας στην Ιερουσαλήμ τα ισραηλινά στρατεύματα, σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.   

Η ωμή βία, του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ σε βάρος άοπλων Παλαιστίνιων, ανάμεσά τους γυναίκες, ανάπηροι,  και μικρά παιδιά, είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς και πάνω από 2.000 τραυματίες  (ανάμεσά τους οκτώ παιδιά κάτω των 16 ετών!) και τον τραυματισμό τουλάχιστον 2.700 άλλων.

Στο νέο έγκλημα  εναντίον του παλαιστινιακού λαού, είναι μεγάλες οι ευθύνες της ΕΕ και των κυβερνήσεών της, που στα πλαίσια της αναβαθμισμένης συνεργασία τους, υιοθετούν πολιτική "ίσων αποστάσεων". Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η στάση της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία  όχι μόνο έχει αναγορεύσει ως δήθεν διαμεσολαβητές  ειρήνευσης τις ΗΠΑ και τον πρόεδρό τους Τραμπ, την ώρα που αυτοί οι ίδιοι πυροδοτούν την επιθετικότητα του Ισραήλ που κλιμακώνεται,  αλλά  και με μια  επαίσχυντη ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών,  που αποφεύγει  ακόμη και να καταδικάσει τη νέα σφαγή σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού και κάνει  λόγο για ...«αποφυγή δυσανάλογης βίας..» καθώς ότι… «..οι περιστάσεις επιβάλλουν την επίδειξη αυτοσυγκράτησης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση και να μην υπάρξουν νέα θύματα...»

 To ΔΣ της ΕΛΜΕΚΙ καλεί όλους τους συναδέλφους να μιλήσουν στους μαθητές μας για το δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού και να εκφράσουν την πολύμορφη αλληλεγγύη τους με όλες τις μορφές.

Καλεί επίσης τους νέους και τις νέες, να στηρίξουν αυτόν τον αγώνα των Παλαιστινίων που διεκδικούν τη δική τους πατρίδα, δηλαδή ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατ. Ιερουσαλήμ. Να καταδικάσουν με κάθε τρόπο την  βία, τις δολοφονίες και τις φυλακίσεις του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ. Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που ενισχύει την πολιτική και στρατιωτική συνεργασία με το κράτος του Ισραήλ και να απαιτήσουν την άμεση αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους στη βάση της απόφασης της ελληνικής Βουλής το Δεκέμβρη του 2015. Συνολικά να δυναμώσουν τη λαϊκή και νεανική πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τα σχέδια ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ στην περιοχή μας.

Στα πλαίσια αυτά καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν

στη συγκέντρωση-πικετοφορία αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

Πέμπτη 17 Μαΐου, ώρα 8μμ στο ΕΚΚΙ

που διοργανώνει το τοπικό παράρτημα της ΕΕΔΥΕ

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα