ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για το ρόλο των ΕΛ.ΠΕ

23/11/2018 - 19:03

To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  επιβεβαιώνεται πλήρως σχετικά με το ρόλο που ήρθαν να παίξουν τα ΕΛ.ΠΕ με την φιέστα που διοργάνωσαν χθες στα πλαίσια της «κοινωνικής εταιρικής ευθύνης» τους.

Προσπάθησαν να αυτοπροβληθούν  ως «ευαίσθητος» και «φιλάνθρωπος» όμιλος που τάχα ξαφνικά νοιάζεται για τους μαθητές, την εκπαίδευση και τον λαό των νησιών μας, κρύβοντας την βασική τους επιδίωξη που είναι η εξασφάλιση της συναίνεσης και της σιωπής νεκροταφείου από το λαό και τους φορείς του, προκειμένου απρόσκοπτα να προχωρήσουν στην  ληστρική εκμετάλλευση που θα αυγατίσει τα κέρδη τους σε βάρος των αναγκών  της νεολαίας  και του λαού μας.

 Η επιχειρηματολογία των στελεχών τους ότι ήρθαν ξαφνικά για να «στηρίξουν το νησί» (αλήθεια ποιος τους ζήτησε αυτήν την στήριξη;), όχι μόνο δεν πείθει κανένα, απεναντίας πείθει και τον πιο δύσπιστο ότι  δεν ήρθαν εδώ για να μοιράσουνε στο λαό, στα λαϊκά νοικοκυριά,  στα σχολεία, στα νοσοκομεία κ.α., τα 224 εκατομμύρια ευρώ (+107,4%)  κέρδη τους για το 2017, αλλά για να τα απογειώσουν χωρίς να νοιάζονται για την γενικευμένη ενεργειακή φτώχεια που βιώνουν, που  στενάζουν και παγώνουν από έλλειψη πετρελαίου και των σχετικών πιστώσεων.

Το να μιλάνε οι εκπρόσωποι μονοπωλιακών ομίλων για «σεβασμό στην δημοκρατία» πάει πολύ, όταν μάλιστα, πρόσφατα αποκαλύφθηκε ότι κατά παραγγελία τους είχε στηθεί ένας τεράστιος μηχανισμός παρακολούθησης οργανώσεων, φορέων, πολιτικών παραγόντων, προσώπων της Τοπικής Διοίκησης και απλών ανθρώπων στην Θεσσαλονίκη, προκειμένου να φακελωθεί όποιος αντιδρά σε θέματα που η εταιρεία θεωρεί ότι τη δυσφημούν και ότι θίγουν τα συμφέροντα και την κερδοφορία της!!!

 Όταν οι εκπρόσωποι των «πετρελαιάδων» και των μονοπωλιακών ομίλων (που διαπλέκονται άμεσα και τα ΕΛΠΕ) διαχρονικά και παγκόσμια αιματοκυλούν στυγνά τον πλανήτη για την εξασφάλιση της απρόσκοπτης ροής του μαύρου χρυσού, γεμίζουν με βάσεις, πυραύλους, φρεγάτες και πολεμικές μηχανές την περιοχή μας και όλο τον κόσμο, ονομάζουν φασιστικές συμπεριφορές την κατάθεση των αιτημάτων  των συνδικάτων και των άλλων φορέων, τότε πρέπει όλοι να ανασκουμπώνονται.

Το να λένε όλα τα παραπάνω μπροστά και με την κάλυψη των εκλεγμένων της τοπικής διοίκησης Περιφερειάρχη (ΣΥΡΙΖΑ- ΛΑΕ) και Δήμαρχο (ΝΔ), τότε πρέπει όλος ο λαός να ανησυχεί για την επόμενη μέρα. Το γεγονός ότι και οι δύο (Περιφερειάρχης- Δήμαρχος), στηρίζουν την δραστηριότητα αυτή της εξόρυξης και εκθειάζουν σε όλους τους τόνους την κυβέρνηση που πήρε την σχετική απόφαση, δείχνει την ίδια στρατηγική τους (και όχι μόνο) ταύτιση, και παράλληλα την ιδιαίτερη ευθύνη που έχουν να αποδέχονται και να  διαχειρίζονται με τις χορηγίες των πολυεθνικών την ελάχιστη πλέον κρατική χρηματοδότηση στις λειτουργικές δαπάνες των τσακισμένων σχολείων του νομού. Ευθύνες επίσης έχει ο Διευθυντής   Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Μαρκάτος, που πρωτοστάτησε στην πραγματοποίηση της καμπάνιας του συγκεκριμένου ομίλου, κόντρα σε κάθε δεοντολογία που προκύπτει από την θέση του, ενώ κλείνει τα μάτια στις μεγάλες ελλείψεις λειτουργικών πόρων των σχολείων, στα κενά εκπαιδευτικών δύο μήνες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Είναι θετικό το γεγονός ότι το σύνολο του τύπου και των ΜΜΕ κάλυψαν με έναν αντικειμενικό τρόπο την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ και των άλλων φορέων που υπερασπίστηκαν το δημόσιο χαρακτήρα λειτουργίας των σχολείων μακριά από τις παρεμβάσεις των επιχειρηματικών ομίλων, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων. Εγνωσμένου πλέον «κύρους» και πολιτικού προσανατολισμού ΜΜΕ, υμνητών της Δημοτική Αρχής και ορκισμένων εχθρών του λαϊκού κινήματος ταυτισμένων με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα,  όχι μόνο δεν μπορούν να σπιλώσουν την ΕΛΜΕ ΚΙ και την δράση της, αλλά αντίθετα μας κάνει υπερήφανους η αναμενόμενη επίθεσή τους. Το κριτήριο τους είναι αλάνθαστο όπως και του λαού και το δικό μας. Άλλωστε μια προσεκτική ματιά να ρίξει κάποιος στην «εφημερίδα» τους μπορεί να καταλάβει ποιον υπηρετούν.

                To Δ.Σ. της ΕΛΜΕΚΙ  δηλώνει ότι ο αγώνας για αποκλειστικά δημόσια εκπαίδευση και πλήρη κάλυψη του συνόλου των αναγκών των σχολείων αποκλειστικά από το κράτος χωρίς χορηγούς και χορηγίες, χωρίς παρεμβάσεις στην εκπαιδευτική διαδικασία και χειραγώγηση συνειδήσεων                 από τις κάθε λογής εταιρίες, όχι μόνο δεν σταματάει εδώ, αλλά θα δυναμώσει παραπέρα. Το γεγονός ότι σε αυτόν τον αγώνα συντονίστηκαν οι  συνδικαλιστικοί φορείς της Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας, Ειδικής εκπαίδευσης και άλλοι φορείς είναι ένα πολύ θετικό, δείχνει το δρόμο και καταδεικνύει  τις                δυνατότητες που υπάρχουν από έναν τέτοιο ενωμένο αγώνα για την υπεράσπιση της αποκλειστικά δημόσιας εκπαίδευσης. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ακόμη πιο ΔΥΝΑΤΑ!!

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα