ΕΛΜΕ ΛΗΜΝΟΥ - ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ:Κάλεσμα σε κινητοποίηση ενάντια στα κριτήρια απολύσεων των αναπληρωτών

07/01/2019 - 18:36

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ! ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ. ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΏΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

Παίρνουμε στα χέρια μας την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ στις 11 Ιανουαρίου!

  • Συμμετέχουμε σε κοινή σύσκεψη αναπληρωτών μαζί με το ΣΕΠΕ Λήμνου, Τρίτη 08/1 στις 19:00, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Μύρινας.

  • Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 09/1 στις 19:30 στο κτίριο του ΓΕΛ – ΕΠΑΛ Μύρινας.

  • ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο απολύσεων!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Οι εξαγγελίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Τα λεγόμενα κριτήρια, βάση των οποίων θα καταρτίζονται οι πίνακες των αναπληρωτών, που θα είναι κοινά και για τους όποιους διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών γίνουν τα επόμενα χρόνια, οδηγούν εκπαιδευτικούς, που σήμερα εργάζονται στην εκπαίδευση ως συμβασιούχοι, στην ανεργία.

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα ενώ μοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες.

Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, με τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασμα της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Όλες οι κυβερνήσεις, με τη σημερινή να αποδεικνύεται καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής ΕΕ και ΟΟΣΑ, προωθούν τα “εργασιακά προσόντα”, που πρέπει να κυνηγούν “δια βίου” οι εργαζόμενοι για μια επισφαλή θέση εργασίας, γι’ αυτό έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: “τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε μόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται με τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους!

  • Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

  • Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση.

  • Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης!

  • Ακόμα και σήμερα, στο κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών (βλ. αλλαγές στο ωρολόγιο Γυμνασίου και Δημοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήμερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συμβασιούχοι για να εμφανιστεί μια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Τεράστιες είναι οι ευθύνες των πλειοψηφιών των Ομοσπονδιών της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ. Διευκόλυναν την κυβέρνηση, αφού αποδέχονταν τα κυβερνητικά επιχειρήματα για “αδυναμία μαζικών διορισμών” (λόγω δημοσιονομικών περιορισμών) αλλά και τις λεγόμενες “επιταγές του νόμου”. Πρότειναν “καλύτερα” κριτήρια στην κυβέρνηση! Όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν τα πάντα για να υπονομεύσουν το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες, για μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, που είναι και το μόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών! Το χαρακτήριζαν ουτοπικό και λαϊκίστικο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

  • Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο!

  • Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!

  • Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!

  • Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, συμμετεχουΜΕ στις κινητοποιησεισ, στη γενικη συνελευση και στην απεργια!

Να αποσυρθει τωρα το νομοσχεδιο των απολυσεων!

Για το Δ.Σ.

                             Ο Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας                          

Ξυπτεράς Ανδρέας                                                                Ρίζος Αλέξιος
 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα