ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας: Καταγγελία για παραβίαση του εργασιακού ωραρίου

02/06/2018 - 16:38

Άλιμος,  31 Μαΐου  2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας  καταγγέλλει την απροκάλυπτη παραβίαση του εργασιακού ωραρίου των συναδέλφων που έχουν τοποθετηθεί  επιτηρητές στα εξεταστικά κέντρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, από τον διευθυντή εκπαίδευσης της ΔΔΕ Δ΄ΑΘΗΝΑΣ.

Ο διευθυντής εκπαίδευσης με σημερινό έγγραφό του καλεί τους επιτηρητές να παρουσιαστούν αύριο στις δύο το μεσημέρι στα εξεταστικά κέντρα για ενημέρωση από τους προέδρους των επιτροπών. Το επιχείρημα για την εκτός εργασιακού ωραρίου πρόσκληση, που σε συνδυασμό με την ειδοποίηση της τελευταίας στιγμής δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους περισσότερους συναδέλφους, είναι η χρονική διάρκεια των ενδοσχολικών εξετάσεων.

Υπενθυμίζουμε ότι σε  πρόσφατη συνάντηση με τον διευθυντή εκπαίδευσης είχαμε επισημάνει το ασφυκτικό χρονοδιάγραμμα των εξεταστικών διαδικασιών που εκ των πραγμάτων θα οδηγούσε σε αδιέξοδες και εξαντλητικές καταστάσεις.

Ήδη, η επιλογή της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για «fasttrack» διαδικασία ενδοσχολικών εξετάσεων για τα Γενικά Λύκεια και τα ΕΠΑΛ έχει στριμώξει σε ασφυκτικά χρονικά πλαίσια τη διεξαγωγή τους, υποβαθμίζοντας έτσι την εκπαιδευτική διαδικασία και βάζοντας νέες δυσκολίες για τους μαθητές των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Τώρα βλέπουμε και την απαράδεκτη μεταχείριση που επιφυλάσσεται από τη διοίκηση της εκπαίδευσης στους εκπαιδευτικούς.   

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ :

  • Καλεί το διευθυντή εκπαίδευσης να ακυρώσει την αυριανή εκτός εργασιακού ωραρίου ενημέρωση.
  • Καλύπτει συνδικαλιστικά όλους τους συναδέλφους που δεν θα παρουσιαστούν στην αυριανή ενημέρωση.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

 

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα