Η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων του Δημοσίου στο Ηράκλειο της Κρήτης

17/01/2019 - 21:29

Αγωνιστικός Χαιρετισμός στους Εκπαιδευτικούς που διαδήλωσαν στο Ηράκλειο. 17/1/19

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε τη μαζική και δυναμική κινητοποίηση των Απεργών Εκπαιδευτικών και των Απεργών εργαζομένων του Δημοσίου στο Ηράκλειο της Κρήτης! Η σημερινή Απεργιακή συγκέντρωση ήταν μεγάλη και μαχητική με πλήθος κλάδων του Δημοσίου που συμμετείχαν και χαιρέτησαν την κινητοποίηση.

Η αποφασιστικότητα των εκπαιδευτικών και των υπόλοιπων εργαζομένων, που πορεύτηκαν από την Πλατεία Ελευθερίας προς την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, την οποία και κατέλαβαν έπειτα από αποφάσεις των εκπαιδευτικών Σωματείων του Λασιθίου, διατρανώθηκε, με τα συνθήματα τους ενάντια στο νομοσχέδιο για τους διορισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που επιδιώκει να στείλει χιλιάδες εκπαιδευτικούς στην ανεργία, να τσακίσει το δικαίωμα τους στη μόνιμη και σταθερή εργασία.

Οι αγωνιστές εκπαιδευτικοί με τη σημερινή κινητοποίηση έδωσαν την καλύτερη απάντηση στις προκλητικές διακηρύξεις του Γαβρόγλου ότι όλοι οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δουν το εαυτό τους στην προκήρυξη που σχεδιάζει η κυβέρνηση, δηλαδή να δουν τον εαυτό τους αδιόριστο, απολυμένο, ταπεινωμένο και χωρίς δικαιώματα.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «πιο γρήγορη και από τη σκιά της» πυροβολεί κατά των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών των μαθητών. Ταγμένη στο να υπηρετεί τις πιο σκληρές αντιεκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις της Ε.Ε, του ΟΟΣΑ και του ΣΕΒ «σφαγιάζει» τα όνειρα και τις ελπίδες χιλιάδων συμβασιούχων εκπαιδευτικών, που στήριξαν εδώ και χρόνια το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα από άκρη σε άκρη της χώρας και βλέπει ακόμα και τα προβλήματα υγείας ειδικών κατηγοριών ή των γονέων που τα παιδιά τους ανήκουν σε αυτές, μόνο ως κριτήρια στον καιάδα της μοριοδότησης και για όσους αποκτήσουν το 67%. Η προοπτική που διαμορφώνεται, και από την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης, είναι η αύξηση της ελαστικής εργασίας στην εκπαίδευση τα επόμενα χρόνια, πέρα από τα δήθεν προσχήματα για «ίσες ευκαιρίες» και «κοινωνικές ευαισθησίες».

Υλοποιεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις των λεγόμενων «εργασιακών προσόντων», των πιστοποιήσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει «δια βίου» να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας. Η πρόταση της κυβέρνησης κινείται στην κατεύθυνση του ν. 3848 (Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ) και στις προτάσεις ανάδειξης των «αξιότερων», που κατέθεσε και πριν ένα μήνα περίπου η Ν.Δ στο πρόγραμμά της για την Παιδεία. Τόσο μεγάλες και χαοτικές είναι οι διαφορές τους!

Παρά τα μέτρα όλων των προηγούμενων χρόνων που έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να περιορίσει τις ανάγκες σε εκπαιδευτικούς, σήμερα τη στιγμή που μιλάμε χρειάζονται το λιγότερο 30.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσει στοιχειωδώς το σχολείο. Όλα αυτά τα χρόνια ακούσαμε διάφορα προσχήματα για την πολιτική της αδιοριστίας. Από τα εμπόδια που βάζουν οι θεσμοί και τους δημοσιοοικονομικούς περιορισμούς έως και τις αποφάσεις του ΣΤΕ. Φυσικά, όταν δίνουν κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και για σχεδιασμούς που εμπλέκουν τη χώρα μας σε επικίνδυνα παιχνίδια, δε βρίσκουν δημοσιοοικονομικά εμπόδια. Όταν μέσα από τον κρατικό προϋπολογισμό δίνουν πρωτοχρονιάτικους μποναμάδες στο κεφάλαιο (βλ. επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών, μειώσεις φορολογίας), τότε παίρνουν να συγχαρητήρια των θεσμών και της εργοδοσίας. Όταν είναι να περάσουν fasttrack μέτρα και ευνοϊκές τροπολογίες για επιχειρηματίες, τότε οι συνταγματικές και νομικές επιταγές γίνονται λάστιχο.

Το μοναδικό και δίκαιο αίτημα που απαντάει σήμερα στις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών μας, στα όνειρα και τις προσδοκίες των συναδέλφων μας αναπληρωτών είναι μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Είναι το μοναδικό αίτημα που προασπίζει το πτυχίο μας και την προϋπηρεσία και δεν τα βάζει στη μέγγενη της διαπραγμάτευσης με την κυβέρνηση.

Απέναντι σ’ αυτό το αίτημα στάθηκαν απέναντι οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Με τις προτάσεις τους, ακόμα και με τις νομοθετικές τους πρωτοβουλίες, διευκόλυναν την κυβέρνηση. Αυτές οι ηγεσίες προτείνοντας «καλύτερα κριτήρια», «ρεαλισμό» στα αιτήματα των σωματείων και των αναπληρωτών, υπονομεύοντας κάθε προσπάθεια κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων αποδείχθηκαν οι καλύτεροι εταίροι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Οι απολύσεις δεν θα περάσουν!

Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία!!!

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους!!!Τη ζωή και τα δικαιώματα μας δεν τα παζαρεύουμε!!!

 

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα