Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ ΣΑΜΟΥ: Για τις ανακοινώσεις της κυβερνήσης για το διορισμό αναπληρωτών

20/12/2018 - 15:41

Οι περιβόητες εξαγγελίες της κυβέρνησης στο Υπουργικό Συμβούλιο (19/12) για τον αριθμό των μόνιμων διορισμών και του συστήματος πρόσληψης... σε βάθος τριετίας είναι στην πράξη προαναγγελία απολύσεων. Οι υποσχέσεις που χρόνια τώρα δίνουν τόσο αυτή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είναι μια προεκλογική κοροϊδία προς τους εκπαιδευτικούς, προς τους μαθητές, προς τους γονείς, προς όλη την εκπαίδευση.

Δεν πρέπει να το ανεχτεί κανείς!

Μόνο φέτος (έως τώρα), περίπου 15.000 χιλιάδες συνάδελφοι αναπληρωτές έχουν προσληφθεί στην Ειδική Αγωγή χωρίς και πάλι να καλύπτονται όλες οι ανάγκες. Οι 4.500 διορισμοί που εξαγγέλθηκαν για το 2019- 20 δεν καλύπτουν ούτε καν το 1/3 των κενών που το ίδιο το Υπουργείο αναγνωρίζει. Οι υπόλοιπες 10.500 προσλήψεις για τις επόμενες δύο χρονιές, επίσης, αποτελούν ακομη μεγσλύτερο εμπαιγμο και δε φτάνουν ούτε για την ομαλή λειτουργία των μισών σχολείων.

Χωρίς να αναφέρονται συγκεκριμένες λεπτομέρειες, έγινε λόγος για τα λεγόμενα “κριτήρια” με βάση τα οποία θα γίνουν οι διορισμοί (ακαδημαϊκά κριτήρια, κοινωνικά κριτήρια και η προϋπηρεσία). Ανεξάρτητα του  πώς θα μοριοδοτηθεί το κάθε κριτήριο, θα υπάρξει κλοπή χρόνων δουλειάς και ζωής, θα οδηγθούν συναδέλφοι εκπαιδευτικοί στην ανεργία και θα απαξιωθεί το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών αλλά και νυν εργαζομένων. Καθιερώνονται στην ουσία κριτήρια απολύσεων και διαρκούς ανακύκλωσης της ανεργίας.

Τώρα είναι ώρα να δυναμώσει ο αγώνας για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα! Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης!

 Η λογική του “διαίρει και βασίλευε” δεν πρέπει να περάσει σε κανέναν εργαζόμενο! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν συμβασιούχους εκπαιδευτικούς, αλλά και εργαζόμενους από άλλους κλάδους σε καθεστώς ομηρίας, παίζοντας βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους. Στην ουσία κανένας δε θα είναι ευνοημένος, αφού με τις διαρκείς περικοπές σε προσωπικό, στόχος της κυβέρνησης είναι να ελαχιστοποιήσει το μισθολογικό κόστος.

Τη ζωή και τα δικαιώματά μας δεν τα παζαρεύουμε!

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, σε συσπείρωση στα σωματεία τους και σε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις. Μέσα απ’ αυτά να δοθεί η μάχη μέχρι τέλος, για την μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.

Δε θα ανεχθούμε καμία απόλυση, θα μας βρουν μπροστά τους!

 Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια η απάντηση είναι:

  • Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων! Κανένας απολυμένος!
  • Τουλάχιστον 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών και τουλάχιστον 3.000 μόνιμοι διορισμοί Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!

 

 
   

Ο Πρόεδρος

 

Σταμάτης Φιλιππής

Ο Γραμματέας

 

Μανώλης Παχυμανώλης

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα