Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για την κατάσταση στο νοσοκομείο

16/11/2018 - 12:50

Απεργιακή συγκέντρωση στο Νοσοκομείο Αργοστολίου:
Τραγική η κατάσταση στην υγεία – ανάγκη κλιμάκωσης του αγώνα!!!

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους απεργούς του δημοσίου που έδωσαν τη μάχη της 24ωρης στις 14 Νοέμβρη στο Νομό. Η κεντρική συγκέντρωση έγινε στο Νοσοκομείο Αργοστολίου. Έδωσαν το «παρών» με αποφάσεις τους πρωτοβάθμια σωματεία αλλά και το τοπικό Εργατικό Κέντρο, με το οποίο σταθερά συντονιζόμαστε σε ταξική – διεκδικητική κατεύθυνση. Δίπλα στα συνολικά απεργιακά αιτήματα και στην απαίτηση για φιλολαϊκή πολιτική, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες, αναδείξαμε την υγεία ως προμετωπίδα στο Νομό. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη μαζική παρουσία γιατρών, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού του Νοσοκομείου. Γίνεται σε συνέχεια της μαζικής συμμετοχής του λαού της Σάμης στη συγκέντρωση που έγινε χθες στο Κέντρο Υγείας της περιοχής ενάντια στην πλήρη απαξίωσή του. Των διαρκών κινητοποιήσεων στην Παλική ενάντια στη μετατροπή του Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείου σε υποβαθμισμένο Κέντρο Υγείας. Των διαμαρτυριών ενάντια στην υπολειτουργία των Αγροτικών Ιατρείων σε Λειβαθώ, Πρόννους και Ιθάκη.

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο Νοσοκομείο και συνάντηση με τον αναπληρωτή διοικητή κ. Παυλάτο και τον διευθυντή της χειρουργικής κλινικής κ. Κασπίρη. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η τραγική κατάσταση που επικρατεί λόγω της υποστελέχωσης. Μια κατάσταση που αφήνει που θέτει σε κίνδυνο της ζωή του λαού. Αφήνουν έκθετους τους γιατρούς και τους υπόλοιπο προσωπικό, που λειτουργούν υπό πίεση, χωρίς άδειες και ξεπερνούν τα όρια των αντοχών τους. Επιπλέον, όπως έχουμε τεκμηριώσει, ο ΕΟΠΥΥ τοπικά έχει αποψιλωθεί κι οι ασφαλισμένοι του είναι ουσιαστικά ακάλυπτοι.

Τώρα, κόντρα στα μεταμνημονικά μυθεύματα της κυβέρνησης και των εταίρων της, παλεύουμε για:

  • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο ΓΝΝ Αργοστολίου και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και του επικουρικού προσωπικού που εργάζονται σήμερα στα Νοσοκομεία.

  • Να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι δομές (ΜΕΘ, Ψυχιατρική, χειρουργεία, ΕΚΑΒ, κέντρα υγείας κλπ) με πλήρη στελέχωσή τους.

  • Να σταματήσει η ποινικοποίηση της εργασίας των συναδέλφων.

  • Να σταματήσει η «κινητικότητα» των συναδέλφων εντός και εκτός του Νομού.

  • Να επανέρθει η οργανικότητα των δομών υγείας στην προ του 2012 κατάσταση.

  • Να μην προχωρήσει κανένας ντε φάκτο υποβιβασμός και καμιά συγχώνευση - κατάργηση νοσοκομείου ή άλλης δομής υγείας.

Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό!!

  • Δίνουμε συνέχεια και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις για την υγεία στις 28/11, μέρα γενικής απεργίας στον ιδιωτικό τομέα. Προχωράμε σε τρίωρη στάση εργασίας για την υγεία, στο δημόσιο, την Τετάρτη στις 28/11, 10 πμ με 1 μμ. Συμμετέχουμε στην κεντρική απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στις 10 πμ.

  • Καλούμε τα σωματεία του δημοσίου, ειδικά όσα δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, να «πάρουν πάνω τους» την υπόθεση, να στηρίξουν τη στάση εργασίας στις 28/11 και τη συγκέντρωση, με τις αποφάσεις και την συμμετοχή τους.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα