Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Για τη βεβήλωση μνημείων της Αντίστασης

05/10/2018 - 19:43

Υπόθεση του λαού η υπεράσπισή τους, η μάχη με το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καταδικάζει τη συστηματική και μεγάλης έκτασης βεβήλωση μνημείων της ΕΑΜικής αντίστασης και του ΔΣΕ στο Νομό από θρασύδειλα φασιστοειδή. Η ιστορία του λαού μας ενοχλεί, διότι αποκαλύπτει ποιοι ήταν με το μέρος του, μπροστάρηδες στους αγώνες και ποιοι ήταν με τους Γερμανούς ναζί και τους Ιταλούς φασίστες στην κατοχή, με την αστική τάξη και τους αγγλοαμερικάνους στον εμφύλιο. Χτυπούν το παρελθόν, γιατί ξέρουν καλά πως θα γονιμοποιήσει το παρόν και το μέλλον με νέους αγώνες, για μια Ελλάδα χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς ντόπιους και ξένους δυνάστες, «στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων». Ματαιοπονούν ότι θα πετύχουν στο στόχο αυτό.

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως τώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ αποκάλυψη του φασισμού – ναζισμού, της σχέση του με το καπιταλιστικό σύστημα που τον γεννά και τον χρησιμοποιεί. Τεράστια ευθύνη φέρει για το «κεφάλι που σηκώνει» η ΕΕ με τον αντικομμουνισμό που προωθεί και την προσπάθεια να ξαναγράψει με μαύρο μελάνι όσα έγραψαν με αίμα οι λαοί. Τεράστια ευθύνη φέρουν, επίσης, οι πολιτικές δυνάμεις και οι τοπικές αρχές που εξωραΐζουν το ρόλο του φασισμού και που συναγελάζονται μαζί τους. Η μετατόπιση όλου του αστικού πολιτικού κόσμου, από την «αριστερά» και τη σοσιαλδημοκρατία, ως τους «ευρωσκεπτικιστές» και τους «νεοφιλελεύθερους» σε αντιδραστικότερες θέσεις για και σειρά ζητήματα (προσφυγικό, καταστολή λαϊκών αγώνων κλπ.), διευκολύνει τη φασιστική – ναζιστική προπαγάνδα. Τα «αντιφασιστικά μέτωπα» αποδεικνύονται, σε μια τέτοια βάση, «ξέπλυμα» της αντιλαϊκής πολιτικής των δυνάμεων του «συνταγματικού τόξου». Μόνο ο λαός, συνειδητοποιημένος ταξικά και οργανωμένος μπορεί και πρέπει να βάλει τέλος στο «αυγό του φιδιού» και στις αιτίες που το επωάζουν.

 Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία του δημοσίου και τους συναδέλφους να καταδικάσουν με τη σειρά τους τη βεβήλωση των μνημείων. Να ορθώσουν τείχος αντίστασης στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά. Να υπερασπίσουν την ιστορία γράφοντας μαζί με την εργατική τάξη νέες σελίδες στην ταξική πάλη, εμπνεόμενοι από τις παρακαταθήκες των ηρωικών νεκρών μας.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα