Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Κεφαλονιάς - Ιθάκης: Όλοι στους δρόμους του αγώνα

11/10/2018 - 17:42

Νέος κρατικός προϋπολογισμός – νέα βάρη για το λαό.

Στις 8 Νοέμβρη, στους δρόμους του αγώνα,
απαντάμε στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής!!!

Η ΓΣ αντιπροσώπων του ΝΤ Κεφαλονιάς - Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ θεωρεί πως ο νέος κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 αποκαλύπτει την απάτη της κυβέρνησης περί «μεταμνημονιακής Ελλάδας» και περί «ανάπτυξης για το καλό των κοινωνικά αδύνατων». Αυτό φαίνεται από το υπάρχον προσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί αναθεωρημένο τη Δευτέρα. Και στον προϋπολογισμό αυτό, όπως και σε εκείνους της κρίσης, ένας κανόνας εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις, που διαχρονικά υπηρετήθηκε από τις προηγούμενες των ΝΔ – ΠΑΣΟΚ κλπ. όπως υπηρετείται και από τη σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ: Τα μόνιμα υποζύγια, η εργατική τάξη, οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι αγρότες, οι φτωχομεσαίοι ΕΒΕ, οι συνταξιούχοι, συνεχίζουν να πληρώνουν τα βάρη, να τροφοδοτούν τα ματωμένα πλεονάσματα. Έτσι, διασφαλίζονται οι υποχρεώσεις στους εταίρους και τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι άμεσοι και έμμεσοι φόροι είναι εξαντλητικοί για τα ήδη πενιχρά εισοδήματα, διατηρούνται οι περικοπές σε μισθούς – συντάξεις, παραμένουν «φτωχοί συγγενείς» η υγεία, η παιδεία, η πρόνοια.

Καμία ουσιαστική ανακούφιση δεν προβλέπεται, όσο «παραμύθι» κι αν επιστρατεύεται. Καμία ουσιαστική διαφορά δεν υπάρχει ανάμεσα σε αυτόν και στους προηγούμενους προϋπολογισμούς. Η πραγματικότητα δεν αλλάζει, όσα παιχνίδια διαφορετικών εκδοχών τού πόσα θα χάσει ο λαός κι αν παίξει η κυβέρνηση, όπως συμβαίνει με τις δύο εκδοχές του προσχεδίου. Αποδεικνύονται φληναφήματα οι ισχυρισμοί περί ελευθερίας άσκησης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής, που καταρρέουν μπροστά στη σκληρή εποπτεία που ασκείται από τους δανειστές.

  • Δε μπορεί να δεχθούμε άλλο πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας, προκειμένου να υπηρετηθούν η δημοσιονομική πειθαρχία και οι αναδιαρθρώσεις (βλέπε αντιδραστικές «μεταρρυθμίσεις»).
  • Διεκδικούμε την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων και της εποπτείας, την αναπλήρωση των απωλειών μας, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
  • Στις 8 Νοέμβρη, στη γενική απεργία, δίνουμε μαχητικό – αγωνιστικό «παρών» διεκδικώντας το δίκιο μας, κόντρα σε απάτες κι αυταπάτες.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα