Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Σάμου: Συγκέντρωση για το προσφυγικό

16/10/2018 - 17:44

Το Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους Εργαζόμενους στο Δημόσιο και όλο τον Σαμιακό λαό να συμμετέχει μαζικά στη Συγκέντρωση που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου για το Προσφυγικό, στις 17 Οκτώβρη στις 19:00, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες είναι θύματα του πολέμου που διεξάγουν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και άλλες, στο πλαίσιο το ανταγωνισμού τους για το ποιος θα αρπάξει περισσότερο πλούτο για το μεγάλο κεφάλαιο της κάθε μίας. Ζουν την απόλυτη εξαθλίωση και τον ξεριζωμό απ’ τις χώρες τους εξαιτίας των πολεμικών επεμβάσεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Οι ιμπεριαλιστές έχουν μετατρέψει σε καζάνι που βράζει την ευρύτερη περιοχή, συγκεντρώνοντας πρωτοφανείς στρατιωτικές δυνάμεις και απειλώντας ακόμη περισσότερους λαούς.

Χιλιάδες άνθρωποι βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί και τη χώρα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας Ε.Ε.-Κυβέρνησης-Τουρκίας. Ζουν στο hotspot του νησιού σε συνθήκες απάνθρωπες και άθλιες, ενώ ο χειμώνας θα τις χειροτερέψει ακόμη περισσότερο.

Δεν είναι σκουπίδια για να «ψάχνουν» κάποιοι στο νησί για «χώρο εναπόθεσής τους», «ανοίγοντας την πόρτα» στη δημιουργία νέου hotspot.

Εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας, απαιτούμε:

  • Να κλείσει εδώ και τώρα το κολαστήριο Hotspot στη Σάμο και στ’ άλλα νησιά
  • Να υπάρχει μόνο μία μικρή δομή με ανθρώπινες αξιοπρεπείς συνθήκες για ολιγοήμερη φιλοξενία
  • Να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας, με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής, ενώ άμεσα να μεταβαίνουν σε όποια χώρα επιθυμούν με ασφάλεια και ευθύνη του κράτους.
  • Απεγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών απ’ το νησί και τη χώρα.

Κάθε σωματείο και φορέας του νησιού, όλος ο Σαμιακός λαός πρέπει να εκφράσουν με δράση την αγανάκτησή τους και να πάρουν θέση για την ασφυκτική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για πρόσφυγες – μετανάστες και τους κατοίκους του νησιού.

Χρειάζεται κοινή πάλη Ελλήνων και προσφύγων – μεταναστών απέναντι στον κοινό εχθρό, τον ιμπεριαλισμό. Κοινή πάλη για τα κοινά μας προβλήματα και για τα κοινά μας δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.

Όλοι στη Συγκέντρωση του ΕΚΣ –  17 Οκτώβρη στις 19.00, στην Πλατεία Πυθαγόρα στο Βαθύ!

Η αλληλεγγύη και η πάλη είναι τα όπλα των λαών!

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα