Ν. Τ. Κεφαλονιάς Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ: Αγροτιά – εργατιά μια φωνή και μια γροθιά!

30/12/2018 - 17:17

 Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ χαιρετίζει τους αγροτοκτηνοτρόφους της χώρας που συμμετείχαν σε μια σειρά από δυναμικά μπλόκα. Έτσι, δόθηκε άμεση αγωνιστική απάντηση στους ισχυρισμούς του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης ότι τα περισσότερα προβλήματα τα έχει λύσει ήδη η κυβέρνηση και ότι πολλά αιτήματα των αγροτών είναι υπερβολικά και δημιουργούν "κοινωνικό αυτοματισμό"!!! Απέναντι σε αυτούς τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, υπογραμμίζουμε ξανά την αξία της αλληλεγγύης.

Τα άμεσα αιτήματα - διεκδικήσεις που προτάσσουν είναι δίκαια:

  • Να καταργηθεί το αίσχος των ανοιχτών τιμών.

  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές στα αγροτικά προϊόντα με βάση την κάλυψη του κόστους παραγωγής και να μένει εισόδημα τέτοιο που να καλύπτονται οι ανάγκες επιβίωσης των παραγωγών.

  • Η πληρωμή από τους εμπόρους να γίνεται αμέσως μετά την παράδοση του προϊόντος.

  • Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, φτηνό αγροτικό ρεύμα κ.λπ.

  • Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος που οφείλεται σε τεχνητή μείωση των τιμών και σε ζημιές στην παραγωγή που γίνονται χωρίς να υπάρχει ευθύνη των παραγωγών.

  • Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για το σύνολο των ζημιών από όλες τις αιτίες.

  • Οι επιδοτήσεις να κατανέμονται με βάση την πραγματική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο στοχεύοντας στη στήριξη των αυτοαπασχολούμενων αγροτοκτηνοτρόφων παραγωγών.

  • Κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου - αξιοπρεπείς αγροτικές συντάξεις.

Στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη χρειάζεται να αντιμετωπιστεί, πέρα από τα προηγούμενα, το θέμα των δημοτικών και δημόσιων βοσκήσιμων γαιών. Συνεχίζει να μην λαμβάνεται υπόψη από την κυβέρνηση το ιδιαίτερο ιδιοκτησιακό καθεστώς στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, εξαναγκάζοντας τους αγροτοκτηνοτρόφους οι οποίοι είναι κάτοχοι ιδιόκτητων βοσκοτόπων και αγροτεμαχίων και έχουν πληρώσει χρήματα για εγγραφή των εν λόγω εκτάσεων στο Κτηματολόγιο, να πληρώνουν για να λάβουν τις ενισχύσεις τους "μισθώματα" για εικονικά βοσκοτόπια. Επιπλέον, ντόπιοι παραγωγοί πληρώθηκαν μερικώς ή καθόλου στις 21 Δεκεμβρίου την Εξισωτική Αποζημίωση του έτους 2018, κάτι που συνδέεται με τον πανελλαδικό επανακαθορισμό των "μειονεκτικών" περιοχών, το ξαναμοίρασμα της πίτας της εξισωτικής αποζημίωσης και τον αποκλεισμό χιλιάδων φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και της ΚΑΠ της ΕΕ, την οποία συνδιαμόρφωσαν και υλοποιούν με συνέπεια. Είναι κόντρα στα συμφέροντα και τις ανάγκες των αγροτών, επειδή ακριβώς στοχεύει στη διασφάλιση και αύξηση των κερδών των εμποροβιομηχάνων και των τραπεζιτών. Στοχεύουν στη συγκέντρωση της γης και παραγωγής σε λίγα χέρια.

Η ΕΓ του ΝΤ Κεφαλονιάς – Ιθάκης της ΑΔΕΔΥ στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων αγροτών και κτηνοτρόφων του Νομού, που δεν «χωράνε» στα αναπτυξιακά σχέδια κυβερνήσεων – τοπικών διοικήσεων (περιφερειακής και δημοτικών), αφού «έχουν μάτια» μόνο για τα μεγάλα συμφέροντα στη αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή.

Αργοστόλι 29/12/2018


Ο Πρόεδρος

Η Γραμματέας

Δημήτρης Μαντζουράτος

Σοφία Μισαηλίδου



 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα