ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Άμεσα Μέτρα Στήριξης των πυρόπληκτων περιοχών

26/07/2018 - 17:01

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Περιστερίου «ΕΛΛΗ ΑΛΕΞΙΟΥ» εκφράζει την οδύνη του και τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε περιοχές της Αττικής .

Καλούμε τα μέλη μας να οργανώσουν άμεσα την έμπρακτη αλληλεγγύη τους είτε με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης και βοήθειας, είτε με αιμοδοσία στις πλησιέστερες νοσοκομειακές υπηρεσίες αιμοδοσίας της Αττικής, Χαλκίδας, Κορίνθου και στις αιμοδοσίες των νοσοκομείων: Γ.Ν.Α ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ, Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΕΙΟ), Γ.Ν. Η ΕΛΠΙΣ (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από 09 π.μ. - 20 μ.μ.).

Παρά τις τιτάνιες προσπάθειες των πυροσβεστών και των εθελοντών, που ρίχτηκαν στη μάχη της φωτιάς και των απεγκλωβισμών, έρχονται στην επιφάνεια η ανυπαρξία κεντρικού σχεδιασμού και συντονισμού, η σταθερή έλλειψη μέτρων αντιπυρικής προστασίας και δασοπυρόσβεσης που δυστυχώς συνέβαλαν καθοριστικά κι αυτή τη φορά ώστε να μετράμε ανθρώπινες ζωές, σε μια ασύλληπτη τραγωδία κατά την οποία ο αριθμός των θυμάτων από λεπτό σε λεπτό αυξάνεται συνεχώς.

Τα “ασύμμετρα φαινόμενα και  οι ακραίες καιρικές συνθήκες” δεν μπορούν να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική  ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και  θυσιάζει την προστασία της ζωής και της περιουσίας  του λαού στο βωμό των κερδών  των επιχειρηματικών ομίλων, ενώ η χώρα παραμένει δεύτερη σε εξοπλιστικές δαπάνες του ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα προστασίας, ενίσχυσης και στήριξης των πυρόπληκτων και των οικογενειών τους.

  1. Να υπάρξει άμεση καταγραφή των αγνοουμένων και υπεύθυνη ενημέρωση των οικογενειών τους και αυτών  που  αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους.
  2. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα στήριξης των τοπικών δομών Υγείας με προσωπικό και μέσα για την περίθαλψη όσων έχουν ανάγκη.
  3. Να υπάρξουν άμεσα μέτρα ασφαλούς στέγασης, καθαριότητας και υγιεινής, ένδυσης και σίτισης των πυρόπληκτων οικογενειών.
  4. Να υπάρξει άμεση αποκατάσταση της ύδρευσης και της ηλεκτροδότησης στις περιοχές που επλήγησαν.
  5. Έκτακτη και άμεση οικονομική ενίσχυση στους πληγέντες και στις οικογένειές τους.
  6. Να υπάρξει άμεσα καταγραφή των ζημιών και ολική αποζημίωση των καταστημάτων, του εξοπλισμού, των εμπορευμάτων των αυτοαπασχολουμένων και μικρών ΕΒΕ, καθώς και των περιουσιών των εργατικών και λαϊκών οικογενειών.
  7. Να παρθούν μέτρα για να μην αλλάξει η χρήση γης στις καμένες περιοχές, να προστατευθούν από τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.
  8. Άμεσα μέτρα αναδιοργάνωσης της πυροπροστασίας. Μαζικές προσλήψεις σε πυροσβεστική υπηρεσία. Ανανέωση εξοπλισμού, ειδικά σε οχήματα. Αναδιοργάνωση της Δασικής Υπηρεσίας.

Ταυτόχρονα με τα άμεσα αιτήματα, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  1. Πλήρη κάλυψη από τον ΟΑΕΔ για εργαζόμενους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω των πυρκαγιών. Άμεση κάλυψη για τους μισθούς τους, την ασφάλιση τους, τα ένσημα τους.
  2. Πάγωμα των χρεών σε εφορία, ΟΑΕΕ, τράπεζες, χωρίς προσαυξήσεις και τόκους για τους πληγέντες. Να σταματήσουν άμεσα οι όποιες διαδικασίες κατάσχεσης.
  3. Για τα τραπεζικά δάνεια. Να υπάρξει πλήρης διαγραφή των δανείων των φτωχών εργατικών και λαϊκών οικογενειών που επλήγησαν από τις πυρκαγιές για την 1η κύρια κατοικία και για την εξοχική κατοικία.
  4. Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τις φτωχές εργατικές και λαϊκές οικογένειες που επλήγησαν.
  5. Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τους πληγέντες.
  6.  Χωρίς καμία χρονοτριβή, να υπάρξει ΤΩΡΑ άμεσος σχεδιασμός, γενναία χρηματοδότηση για την υλοποίηση εκτεταμένων αντιπλημμυρικών και αντιπυρικών έργων με ευθύνη του κράτους, στην Αττική και σε όλη τη χώρα.

 

Το ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα