ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Δευτέρα 26/8 στις 11 πμ Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας

25/08/2019 - 16:15

Αντίστοιχο ψήφισμα έχει βγάλει και ο ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης"

Να καταργηθεί το προσοντολόγιο των απολύσεων και αποκλεισμών!

Κανένας συνάδελφος/ισσα έξω από τους πίνακες αναπληρωτών!

Δεν χαρίζουμε ούτε μία ώρα προϋπηρεσίας!

Μαζικοί μόνιμοι διορισμοί όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των δημόσιων σχολείων!

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά με μηδενικούς διορισμούς στην εκπαίδευση, με την κυβέρνηση της ΝΔ να προχωρά την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, του 4589/2019, με τους αξιολογικούς πίνακες κατάταξης για την ειδική αγωγή, με την περικοπή της περσινής προϋπηρεσίας για χιλιάδες αναπληρωτές, με την απαγόρευση να κάνουν αίτηση χιλιάδες απόφοιτοι! Αποτέλεσμα είναι να χαθούν πολλοί μήνες προϋπηρεσίας για τους αναπληρωτές.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και η προηγούμενη, πιστή στις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ συμφωνεί με τη λογική των κριτηρίων και του προσοντολόγιου, οδηγώντας τους συναδέλφους αναπληρωτές στην ανακύκλωση της ανεργίας και την αδιοριστία.

Ο Σύλλογος εκπ/κών Π.Ε Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου» καλεί τα μέλη του σε παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπ. Παιδείας τη Δευτέρα 26 Αυγούστου στις 11 π. μ και απαιτεί :

  1. Κατάργηση του νόμου 4589/2019 που περιλαμβάνει το νέο σύστημα προσλήψεων.

  2. Κατάργηση του ν.3848/2010 (Διαμαντοπούλου) και του ν.4186/2013 (Αρβανιτόπουλου).

  3. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες και όλους! Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των αναγκών. Εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των δημόσιων σχολείων! Καμιά απόλυση συμβασιούχου εκπαιδευτικού. Όχι στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

  4. Στις φετινές προσλήψεις αναπληρωτών να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία.

  5. Κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών σε εκπαιδευτικό προσωπικό σε μία φάση πριν την έναρξη των μαθημάτων .

  6. Δημιουργία οργανικών θέσεων για κάθε υπάρχουσα ειδικότητα. Κάλυψη ΟΛΩΝ των κενών με διορισμούς.

  7. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με εκείνα των μονίμων εκπαιδευτικών και μέτρα στήριξής τους όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση)! Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) και κάθε άλλου εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με τους μόνιμους συναδέλφους.

  8. Να εξασφαλιστεί το δικαίωμα για κάθε αναπληρωτή/τρια να συμμετέχει στα Δ.Σ. των ομοσπονδιών μας (ΔΟΕ-ΟΛΜΕ) με αντίστοιχους όρους με αυτούς των μονίμων συναδέλφων μας, λαμβάνοντας πλήρη συνδικαλιστική άδεια με πλήρη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας από την ημερομηνία πρόσληψης. Άμεση προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας της συναδέλφισσας Δινοπούλου Βαγγελίτσας και Ελεάνας Μαργαρίτη.

  9. Να ανακληθεί η ΚΥΑ που εξαιρεί 13 ΔΗΜΟΥΣ από την εφαρμογή της δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής τη σχολική χρονιά 2019-2010.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα