ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Δυναμώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά!

18/12/2018 - 15:11

Δυναμώνουμε τον αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά! 

  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 20/12 ΣΤΙΣ 13.00, ΑΝ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΙΣ 19/12 ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ!  

      Όχι στις απολύσεις συμβασιούχων – αναπληρωτών εκπαιδευτικών!

Η κυβέρνηση  διαρρέει ότι θα εξαγγείλει το νέο σύστημα διορισμού και προσλήψεων εκπαιδευτικών στις 19 Δεκέμβρη, δύο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων!

Τα όποια κριτήρια ανακοινωθούν (ακαδημαϊκά, κοινωνικά, ταβάνι στην προϋπηρεσία) θα είναι λαιμητόμος των δικαιωμάτων, της προϋπηρεσίας και των πτυχίων μας. Θα οδηγήσουν σε απολύσεις συνάδελφων και σε ανακύκλωση της ανεργίας.

Η κυβέρνηση, έχοντας βάλει στον προϋπολογισμό μόλις 4.500 διορισμούς για όλες τις ειδικότητες εργαζομένων στην Ειδική Αγωγή (σταγόνα στον ωκεανό!), ετοιμάζει τώρα τη μεγάλη σφαγή καλλιεργώντας ταυτόχρονα το «διαίρει και βασίλευε»!

Υλοποιώντας κατευθύνσεις Ε.Ε.-ΟΟΣΑ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει την αντιεκπαιδευτική-αντιλαϊκή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, οικοδομώντας το σχολείο της αγοράς και επεκτείνοντας τις ελαστικές μορφές  εργασίας.. Δεν αντέχουμε άλλη κοροϊδία και άλλο εμπαιγμό!

Διεκδικούμε αταλάντευτα εδώ και τώρα:

  1. Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συναδέλφων συμβασιούχων - αναπληρωτών. Καμία απόλυση!
  2. Μόνιμους μαζικούς διορισμούς, 25.000, τουλάχιστον, εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων!
  3. Εξίσωση των δικαιωμάτων τους με των μονίμων και μέτρα στήριξής τους όσο παραμένουν αναπληρωτές, για να έχουν μία αξιοπρεπή διαβίωση (σίτιση, στέγαση, μετακίνηση.
  4. Εξίσωση των αδειών (ασθενείας, λοχείας, ανατροφής, κανονικής) και κάθε άλλου εργασιακού και συνδικαλιστικού δικαιώματος με τους μόνιμους συναδέλφους.
  5. Πλήρη προστασία της μητρότητας – Εννεάμηνη άδεια ανατροφής για όλους τους γονείς αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με πλήρεις αποδοχές, καταβολή ενσήμων και αναγνώριση της προϋπηρεσίας.
  • Καλούμε σε κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 20/12 στις 13:00 κηρύσσοντας 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας στο ωράριο του κάθε συναδέλφου ( τρείς τελευταίες ώρες της πρωινής ζώνης και τρεις πρώτες της απογευματινής) σε περίπτωση που υπάρξουν εξαγγελίες στις 19/12!
  • Καλούμε τα Δ.Σ. της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ να συνεδριάσουν έκτακτα και να συζητήσουν το ζήτημα της 24ωρης Απεργιακής απάντησης του Κλάδου στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                   Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΟΦΙΑ ΚΟΥΜΠΗ                                   ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα