ΣΕΠΕ "Έλλη Αλεξίου": Όλοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18/12 στις 6μιση

18/12/2018 - 15:07

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 18/12  ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΤΗΣ  ΦΟΡΟΛΗΣΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΑΤΩΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΟ 2019!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την ψήφιση στη Βουλή ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού για το 2019. Ο πρώτος τάχα «μεταμνημονιακός» προϋπολογισμός που συζητιέται αυτές τις μέρες, εμπεριέχει όλα τα αντιλαϊκά μέτρα των τριών μνημονίων και προσθέτει νέα.

Παίρνει δέκα από τους φτωχούς και δίνει ένα ψίχουλο στους πιο εξαθλιωμένους με την προϋπόθεση ότι έχουν πιαστεί τα ματωμένα πλεονάσματα! Παράλληλα προβλέπει επιπλέον δώρα και προνόμια στους επιχειρηματικούς ομίλους για την ανάκαμψη των κερδών τους με μειώσεις στη φορολογία, επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών κ.α.

Χωρίς ίχνος ντροπής η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί φέρνει για ψήφιση τον προϋπολογισμό που χαρακτηρίζεται από την διαρκή πρέσα στα κονδύλια που αφορούν την κάλυψη βασικών και στοιχειωδών αναγκών. Την ίδια στιγμή που έχει εξαπολύσει κύμα φοροεπιδρομής προς τον εργαζόμενο λαό χτυπώντας ακόμα παραπάνω το λαϊκό εισόδημα, ο προϋπολογισμός προβλέπει επιπλέον καρατόμηση κοινωνικών κονδυλίων, νέα επίθεση στην υγεία και την ασφάλιση.

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες!

 Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαχητική απάντηση με την συμμετοχή τους, στην συγκέντρωση στις 18 του Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού διεκδικώντας:

Διεκδικούμε:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων. Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές. Επαναφορά των 13ου-14ου μισθών. Επιστροφή όλων των απωλειών σε μισθούς – συντάξεις, επιδόματα.
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων. Δημόσια καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές εργασίας. Πλήρη, σταθερή εργασία για όλους. Μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων εκπαιδευτικών. Μόνιμοι, μαζικοί διορισμοί. Εξίσωση των δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων. Αύξηση των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις σχολικές επιτροπές, για την εφαρμογή της 2χρονης Προσχολικής Αγωγής
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Μέτρα αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας.
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

             ΟΛΟΙ  ΚΑΙ ΟΛΕΣ   ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ  ΣΤΙΣ 18  ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΤΟ Δ.Σ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα