ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Δελτίο τύπου για την κινητοποίηση στο Υπ. Παιδείας στις 20/12

26/12/2018 - 12:43

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μόνιμοι και αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ανάμεσά τους και πολλά μέλη του Συλλόγου μας με το δικό τους αγωνιστικό παρόν,  ένωσαν τις φωνές τους για: «Μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας που συνεχίζει η κυβέρνηση, δηλώνοντας «κανένας απολυμένος», διαδήλώνοντας  μαχητικά  το μεσημέρι της Πέμπτης 20/12/ 2018 έξω από το υπουργείο Παιδείας. Έδωσαν έτσι μια ακόμα απάντηση στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το σύστημα διορισμών που στην ουσία ισοδυναμεί με απολύσεις χιλιάδων αναπληρωτών οι οποίοι στελεχώνουν για χρόνια την εκπαίδευση, με τους ίδιους να βρίσκονται μεταξύ δουλειάς και ανεργίας και τα σχολεία να έχουν ακάλυπτες τεράστιες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Έψαλλαν  αγωνιστικά κάλαντα με στίχους που περιέγραφαν τον εμπαιγμό, την πραγματικότητα που ζουν οι χιλιάδες συμβασιούχοι, δηλώνοντας πως θα απαντήσουν στα σχέδια της κυβέρνησης ενώ χαιρετισμό απηύθυναν εκπρόσωποι εκπαιδευτικών συνδικάτων.  

Στο μεταξύ, το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα το σχέδιο για 15.000 «μόνιμους διορισμούς» (4.500 το 2019 στην Ειδική Αγωγή, 5.250 το 2020 και 5.250 το 2021 στις δύο βαθμίδες), με το οποίο θεσπίζονται ως κριτήρια διορισμού η προϋπηρεσία, τα ακαδημαϊκά προσόντα και  κοινωνικά κριτήρια (τέκνα, αναπηρία). Συγκεκριμένα:

Η προϋπηρεσία μοριοδοτείται με ένα μόριο ανά μήνα και έως 120 μήνες. Τα ακαδημαϊκά κριτήρια τα οποία μοριοδοτούνται σε μονάδες ως εξής: Διδακτορικό 40 μονάδες, Μεταπτυχιακό 20, Δεύτερο Μεταπτυχιακό 7, Δεύτερο Πτυχίο 16, Ο βαθμός του Πτυχίου («Καλώς» 7 μονάδες, «Λίαν Καλώς» 14 και  «Άριστα» 21), Γνώση μιας (1) ξένης γλώσσας (Άριστη γνώση 8 μονάδες, Πολύ Καλή γνώση 6, Καλή γνώση 4), Πιστοποιημένη γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή Α΄ επιπέδου 4 και Πιστοποιητικό Επιμόρφωσης από Α.Ε.Ι διάρκειας τουλάχιστον τριακοσίων (300) ωρών 4 μονάδες. Για τα κοινωνικά κριτήρια δεν υπάρχει μέχρι στιγμής πρόταση συγκεκριμένης μοριοδότησης. Επίσης δε λαμβάνεται υπόψη η επιτυχία σε γραπτούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ λίγο πριν τις εκλογές, κοροϊδεύει ξανά τους χιλιάδες συμβασιούχους – αναπληρωτές αλλά και τους νέους απόφοιτους, καλλιεργώντας ελπίδες ότι θα διοριστούν. Aποδεικνύεται ο καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής της Ε.Ε. και του Ο.Ο.Σ.Α! Υλοποιεί κατά γράμμα τις κατευθύνσεις των λεγόμενων “εργασιακών προσόντων”, των πιστοποιήσεων και των δεξιοτήτων, που πρέπει “δια βίου” να κυνηγούν οι εργαζόμενοι για μια κακοπληρωμένη και επισφαλή θέση εργασίας. Η πρόταση της κυβέρνησης βασίζεται στη λογική του ν. 3848 (Διαμαντοπούλου-ΠΑΣΟΚ) και στις προτάσεις ανάδειξης των “αξιότερων”, που κατέθεσε και πριν ένα μήνα η Ν.Δ στο πρόγραμμά της για την Παιδεία.

Με το άνοιγμα των σχολείων ο σύλλογός μας παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει σε σύσκεψη ΣΕΠΕ και ΕΛΜΕ της Αττικής την Τετάρτη 9/1/2019  6.30μ.μ. στα γραφεία της ΔΟΕ με στόχο την οργάνωση άμεσης  αγωνιστικής – απεργιακής απάντησης στην κυβερνητική πολιτική.

ΤΟ  ΔΣ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα