ΣΕΠΕ "Γ. Σεφέρης": Όλοι στην απεργία στις 8 Νοέμβρη

12/10/2018 - 13:58

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Μέσα από ένα επικοινωνιακό παιχνίδι η κυβέρνηση διαλαλεί πως θα αυξήσει τον κατώτερο μισθό ενώ με τα υπόλοιπα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο  καταψήφισαν και πάλι την πρόταση των 530 συνδικαλιστικών οργανώσεων, για την αύξηση του κατώτερου μισθού στα 751€!

Εφαρμόζει τον «νέο» Νόμο Αχτσιόγλου – Βρούτση που καταργεί τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να καθορίζει τον κατώτερο μισθό,με κριτήρια την "παραγωγικότητα", την "ανταγωνιστικότητα", την "απασχόληση" και την "ανεργία".

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού για το 2019 και η επίτευξη νέων «ματωμένων» πρωτογενών πλεονασμάτων, προβλέπει για μία ακόμα φορά γονάτισμα του λαού και παράλληλα σημαντική μείωση των φόρων για τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Παρά το αποπροσανατολιστικό σόου για τη“μη εφαρμογή της περικοπής της προσωπικής διαφοράς στο Ασφαλιστικό”,οι 13 μνημονιακές μειώσεις στις συντάξεις ισχύουν στο 100% για παλιούς και νέους συνταξιούχους.

Ξεκίνησε το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που έλεγαν πως θα καταργούσαν.

Έρχεται η ήδη ψηφισμένη μείωση του αφορολόγητου που φτάνει και μέχρι την μείωση των 2/3 ενός μισθού το χρόνο!!

Τα ψίχουλα που τάζουν κυβέρνηση - αξιωματική αντιπολίτευση ελέω προεκλογικής περιόδου, δεν αλλάζουν τη ζωή της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, αφού κανένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους δεν πρόκειται να καταργηθεί καθώς έχουν αναληφθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επιτήρηση και δημοσιονομικά μέτρα ως το 2060!

Κλιμακώνεται η επίθεση κυβέρνησης, τραπεζών ενάντια στη λαϊκή κατοικία με μπαράζ πλειστηριασμών, αλλά και με βιομηχανία διώξεων σε όσους αντιστέκονται.

Η πολιτική της  συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την «αναβάθμιση» της αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ εμπλέκει τον λαό μας ακόμα περισσότερο στην αντιπαράθεση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών πόλων οι οποίοι δεν διστάζουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο και ξεριζωμούς.

Η “επόμενη μέρα” βρίσκει το διαρκές Μνημόνιο για την Παιδεία σε ισχύ:

  • Η υποχρηματοδότηση των σχολειών και τα σοβαρά προβλήματα στις υποδομές ενώ δεν πάρθηκε ούτε ένα μέτρο για την εφαρμογή της Δίχρονης Υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής.
  • O νόμος 4547 για τις “δομές υποστήριξης” που δίνει ισχυρό πλήγμα στην Ειδική Αγωγή και ανοίγει το δρόμο στην εφαρμογή της αντιλαϊκής αξιολόγησης στην εκπαίδευση.
  • Oι 25.000 χιλιάδες απολύσεις αναπληρωτών κάθε Ιούνη και το νέο παραμύθι για 15.000 διορισμούς με κριτήρια σε βάθος τριετίας.

Κανείς να μην πιστέψει τα ψέματα και τις αυταπάτες που σπέρνουν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και η ΝΔ.  Κανείς δεν θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων τους από την έναρξη της κρίσης, αν δεν οργανωθεί ενιαίος και συντονισμένος, μαζικός, αγώνας με σύνθημα: «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες. Όχι τα κέρδη των λίγων».

Διεκδικούμε αγωνιστικά, μαχητικά με απεργία στις 8 Νοέμβρη!

  • Κατάργηση του νόμου Αχτσιόγλου-Βρούτση.Επαναφορά των ΣΣΕ και του κατώτερου μισθού στα 751€ για όλους.
  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις και στις κοινωνικές παροχές.
  •  Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού!
  • Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων εκπαιδευτικών! 25 χιλιάδες μόνιμοι διορισμοί για την κάλυψη των άμεσων αναγκών των σχολείων!
  • Γενναία χρηματοδότηση όλων των σχολικών επιτροπών!
  • Ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας
  • Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών    νόμων.
  • Δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.
  • Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, στο 80% του κατώτερου μισθού.
  • Κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας. Να σταματήσουν όλες οι διώξεις!
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας.
  • Σύγχρονες υποδομές σ΄όλα τα σχολεία! Άμεσα μέτρα αντιπυρικής – αντιπλημμυρικής - αντισεισμικής θωράκισης!
  • Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ  ΑΠΕΡΓΙΑ  ΣΤΙΣ  8  ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

94ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΜΕΡΤΖΟΓΛΟΥ                                     ΝΤΙΑΝΑ ΛΙΑΚΟΥ

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα