Σ.Ε.Π.Ε. Ικαρίας - Φούρνων: Όλοι στον αγώνα για μόνιμους διορισμούς!

09/05/2018 - 14:07

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΗ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!
 

Συμμετέχουμε στην ΠΑΝΔΗΜΟΣΙΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (12:00 με λήξη ωραρίου από ΑΔΕΔΥ και 8:00–12:00 διευκολυντική από ΔΟΕ – ΟΛΜΕ και ΕΛΜΕ για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις). Η κινητοποίηση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Υπουργείο Εσωτερικών) στις 12:00. *

Οι δυναμικές κινητοποιήσεις του προηγούμενου διαστήματος στρίμωξαν την κυβέρνηση. Οι εξαγγελίες του Γαβρόγλου για υποτιθέμενους διορισμούς από το φθινόπωρο, έγιναν κάτω από την πίεση των αγωνιστικών μας διεκδικήσεων.

Κανείς συνάδελφος δεν πρέπει να έχει αυταπάτη για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της κυβέρνησης. Η αυτονομία, η αποκέντρωση, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας είναι βασικά συστατικά της αντιλαϊκής της πολιτικής. Άλλωστε μαζί με τον ΟΟΣΑ έδιναν συνεντεύξεις τύπου για να παρουσιάσουν τη κοινή τους στρατηγική για την εκπαίδευση. Η στρατηγική τους συμβαδίζει με τη «δίκαιη» ανάπτυξη, με τα ψέματα τους για «καθαρή» έξοδο από τα μνημόνια, την ίδια στιγμή που θα εφαρμόζονται μνημονιακοί νόμοι και μέτρα ως το 2060. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους. Μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας!

  • Εδώ και τώρα να πραγματοποιηθούν 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών όλων των ειδικοτήτων!

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα τη μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών!

  • Απαιτούμε εξίσωση των εργασιακών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων!

  • Να παρθούν άμεσα μέτρα στήριξης των συμβασιούχων συναδέλφων για τη στέγαση, τη σίτιση και τη δωρεάν μετακίνησή τους!

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη μας ενάντια στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής, απέναντι σε παλιά και νέα προαπαιτούμενα. Ενάντια στα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση για την Παιδεία. Ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση του σχολείου και την προώθηση αντιδραστικών αλλαγών στη δομή και το περιεχόμενο με το νομοσχέδιο για τις νέες δομές στην εκπαίδευση, που τέθηκε σε «διαβούλευση», που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις δομών, όπως π.χ. τα ΚΕΔΔΥ. Ενάντια στις συγχωνεύσεις σχολείων. Ενάντια στην εφαρμογή του Π.Δ. 79 για τα 25αρια τμήματα.

Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, ο αγώνας αφορά τη μόρφωση, το μέλλον και τη ζωή της νέα γενιάς και αυτό είναι το μεγάλο μας όπλο!

* Οι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση στην Αθήνα μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας για εκπτωτικό εισιτήριο. Καθώς έχουν προκηρυχθεί αθροιστικά 6 ώρες, όλοι οι συνάδελφοι ανεξαρτήτως προγράμματος καλύπτονται να μην πάνε καθόλου στο σχολείο, δηλώνοντας ότι συμμετέχουν σε δυο στάσεις εργασίας.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα