ΣΕΠΕ "Μ. Παπαμαύρος": Όλοι στις κινητοποιήσεις, στη ΓΣ Συλλόγου και στην απεργία!

08/01/2019 - 12:47

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ-ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ –ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Όλες/Όλοι στις ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, στη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Συλλόγου και στην ΑΠΕΡΓΙΑ!

  • Τρίτη 08/01 14:00: Συγκέντρωση στη Βουλή (στάση μετρό Συντάγματος)
  • Τετάρτη 09/01 18:30: Συμμετέχουμε στη σύσκεψη ΣΥΛΛΟΓΩΝ-ΕΛΜΕ, γραφεία ΔΟΕ(Ξενοφώντος 15Α)
  • ΕΚΤΑΚΤΗ  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΛΛΟΓΟΥ μας, την Πέμπτη  10/1/2019, στις 7 μ.μ. στο 2ο Δημοτικό Ηλιούπολης
  • 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01
  • ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01 16:00: Πανελλαδική σύσκεψη ΕΛΜΕ - Συλλόγων - Επιτροπών Αγώνα Αναπληρωτών (ξενοδοχείο Αµαλία - Σύνταγμα)
  • Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 10/01 και ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/01
  • ΣΑΒΒΑΤΟ 12/01: Καλούμε τα ΔΣ ΔΟΕ - ΟΛΜΕ να προχωρήσουν σε ολομέλειες Προέδρων για την κλιμάκωση του αγώνα

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ τον αγώνα μας, ώστε να αποσυρθεί το νομοσχέδιο απολύσεων! Παίρνουμε στα χέρια μας την επιτυχία της 24ωρης ΑΠΕΡΓΙΑΣ  Παρασκευή 11 Ιανουαρίου. Δίνουμε μαχητικό παρόν στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα Προπύλαια 13:00,  και την ΠΟΡΕΙΑ προς τη Βουλή!

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

 Το νομοσχέδιο για τον τρόπο μόνιμων διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών που έθεσε σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας μέσα στα Χριστούγεννα, αν τελικά ψηφιστεί, θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη ανατροπή εργασιακών δικαιωμάτων αναπληρωτών από την εποχή της κατάργησης της επετηρίδας. Οι εξαγγελίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Το μοναδικό δίκαιο και ρεαλιστικό αίτημα, δεκάδων ΣΥΛΛΟΓΩΝ και ΕΛΜΕ, που ενώνει όλους τους συναδέλφους και απαντάει στις μορφωτικές ανάγκες, είναι ο διορισμός- μονιμοποίηση όλων των  αναπληρωτών που αποτελούν τους συμβασιούχους της εκπαίδευσης , που είναι και το μόνο που προασπίζει πραγματικά πτυχίο και προϋπηρεσία όλων των αναπληρωτών! 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Να μην επιτρέψουμε να περάσει η λογική του “διαίρει και βασίλευε”! Ο εχθρός μας είναι η σημερινή κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες, που τόσα χρόνια κρατούν τους αναπληρωτές σε καθεστώς ομηρίας, παίζουν βρώμικα παιχνίδια στην πλάτη τους.

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:

·        Να αποσυρθεί  τώρα το νομοσχέδιο απολύσεων των συμβασιούχων αναπληρωτών! Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Διορισμό - μονιμοποίηση  εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται στην εκπαίδευση. Κανένας συνάδελφος αναπληρωτής απολυμένος!'
  • Μαζικοί, μόνιμοι  διορισμοί  για την κάλυψη όλων των αναγκών.

Πλήρη εργασιακά, εκπαιδευτικά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα στους αναπληρωτές. Καμιά απόλυση – κανένας αναπληρωτής χωρίς δουλειά. Κανένα προσοντολόγιο, καμιά περικοπή στην προϋπηρεσία. Δημιουργία οργανικών θέσεων για όλες τις υπάρχουσες ειδικότητες εκπαιδευτικών. Πρόσληψη – τοποθέτηση εκπαιδευτικών των υπαρχουσών ειδικοτήτων σε όλα τα σχολεία. Πλήρη εξομοίωση όλων των αδειών σε σχέση με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς (κανονικές, αναρρωτικές, μητρότητας, επαπειλούμενης κύησης, φοιτητικές κλπ) με αποδοχές, προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και των ενσήμων. Επίδομα ανεργίας για όλους μετά τη λήξη της σύμβασής τους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των αναπληρωτών με αναγνώριση του συνόλου της προϋπηρεσίας τους και πέρα από τα 7 έτη.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Χήρα    Αγαθή                                         Παπακώστα Μαργαρίτα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα