ΣΕΠΕ "Ο Θουκυδίδης": Παράσταση στη Δ' Δ/νση για την Παράλληλη στήριξη

04/10/2018 - 16:49

ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ- ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Συνάδελφοι-ισσες,

Αρχές Οκτώβρη και έχουν καλυφθεί  λιγότερες από  το ¼ (87)  από τις 389 αιτήσεις της Δ’ Διεύθυνσης στον τομέα της παράλληλης στήριξης . 87 συνάδελφοι για 169 μαθητές, με περιπτώσεις να αντιστοιχούν 1 δάσκαλος σε 2 ή και  3 παιδιά.

Το «ένας δάσκαλος προς έναν μαθητή στην Παράλληλη» αποτελεί πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας, αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών μας, ώστε να έχουν μαθησιακή και κοινωνική πρόοδο, και δίκαιο αίτημα των εκπαιδευτικών για την εξασφάλιση ποιοτικής και ουσιαστικής διδασκαλίας.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις-  κατεύθυνση της ΕΕ και του ΟΟΣΑ, θέλουν εκπαιδευτικούς-λάστιχο, ευέλικτους, που να "μπαλώνουν τις τρύπες" στα σχολεία μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των μαθητών.

Το ΔΣ του συλλόγου μας έχει να επισημάνει τα εξής:

1. Οι αναπληρωτές συνάδελφοι, που προσλήφθηκαν στην παράλληλη στήριξη , πρέπει ν’ ανταποκρίνονται στις ανάγκες του κάθε μαθητή ξεχωριστά και δε μπορεί να «μοιράζονται»  σε 2,3,4… παιδιά με αποτέλεσμα και αυτά να μένουν αβοήθητα και οι συνάδελφοί μας να αποθαρρύνονται!

2. Είναι απαράδεκτο, ένα μήνα μετά την έναρξη των σχολείων, να μην καλύπτεται το σύνολο των αναγκών, όταν υπάρχουν χιλιάδες αδιόριστοι εκπαιδευτικοί.

3. Μας προβληματίζει ιδιαίτερα η απάντηση της Δ’ διεύθυνσης και του Υπ. Παιδείας ότι νέες προσλήψεις αναπληρωτών για παράλληλη στήριξη θα γίνουν το Νοέμβρη. Πόσες;  Ρωτάμε . Και μέχρι τότε, τι γίνεται στα σχολεία; 

Η Ειδική Αγωγή στον Καιάδα, συνάδελφοι και όποιος αντέξει.

4.  Δηλώνουμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας ως την ικανοποίηση του αιτήματός μας, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των παιδιών και να διασφαλιστεί ο επιστημονικός παιδαγωγικός ρόλος των συναδέλφων! Ο Σύλλογός μας θα στηρίξει κάθε κινητοποίηση προς την κατεύθυνση αυτή!

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΙ ΟΧΙ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΗ!

  Ζητάμε να καλυφθούν:

  • όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη, ανταποκρινόμενες στις ιδιαίτερες  ανάγκες κάθε μαθητή ξεχωριστά και να υπάρξει στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο,
  • όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!
  • Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες!

ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΣΕ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  ΤΟΥ ΔΣ ΣΤΗ Δ’ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ!

Συμμετέχουμε μαζικά στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για Μόνιμους Διορισμούς και Δικαιώματα, στις 5/10 που καλούν ΣΥΛΛΟΓΟΙ (και ο Σύλλογός μας ) – ΕΛΜΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι πρέπει να αντισταθούμε σε όλα τα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, σε όλους τους άδικους κι απάνθρωπους νόμους, πρώτα για τους μαθητές μας και ύστερα για μας και τους συναδέλφους μας. Μόνο με πάλη και μαζικοποίηση των αγώνων θα έχουμε αποτέλεσμα.

Ζητάμε την κάλυψη όλων των σύγχρονων εκπαιδευτικών αναγκών του κάθε σχολείου, του κάθε μαθητή.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

     Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΓΓΕΛΟΝΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ                           ΞΙΦΑΡΑ ΒΑΝΙΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα