ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Καταργούν τμήμα με το "έτσι θέλω" στο 24ο Δ.Σ. Αχαρνών

05/06/2018 - 23:35

Καταγγελία: Υποβαθμίζουν λειτουργικά το 24ο Δ.Σ. Αχαρνών.

Δεν επιτρέπουν τη δημιουργία 2ου τμήματος στην Α΄ τάξη.

Ο σύλλογος εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής ΄΄Ο Σωκράτης΄΄ καταγγέλλει τη Δ/ντρια του 24ου Δ.Σ Αχαρνών και τη Δ/νση Π.Ε Αν. Αττικής που, σε κλίμα αγαστής συνεργασίας, αποφάσισαν να μη λειτουργήσει το 2ο τμήμα της Α΄ τάξης. Οι αιτήσεις για εγγραφή στην Α΄ τάξη είναι 44. Στην ουσία πρόκειται για κατάργηση θέσης, αφού το σχολείο πάνω από 10 χρόνια είναι λειτουργικά 13θέσιο.

Η Δ/ντρια του σχολείου, θέλοντας να υλοποιήσει την απόφαση της για τη μη λειτουργία του 2ου τμήματος,  υποχρέωσε τους γονείς να υπογράψουν βεβαίωση σύμφωνα με την οποία οικειοθελώς επιθυμούν την εγγραφή των παιδιών τους σε άλλα σχολεία. Δεκαεπτά από τους δεκαεννιά γονείς υπέγραψαν, τη βεβαίωση, στην ουσία κάτω από την απειλή ότι, αν δε βιαστούν κινδυνεύουν να μη βρουν θέση σε όμορα σχολεία για το επόμενο έτος!!!

Στο Μενίδι του 21ου αιώνα, με τα τόσα προβλήματα που κατά καιρούς έχουν απασχολήσει την επικαιρότητα, και  όπου τα παιδιά θα έπρεπε να έχουν άμεση και ανεμπόδιστη πρόσβαση στο σχολείο, είναι αντιπαιδαγωγική και κοινωνικά ανάλγητη η απόφαση της Δ/ντριας του σχολείου και της Δ/νσης Π.Ε. που καταδικάζει μαθητές να καλύψουν απόσταση έως και 3  χιλιομέτρων, για να έχουν πρόσβαση στη μάθηση.

Αυτή η λειτουργική υποβάθμιση είναι μια ενέργεια που ταιριάζει γάντι στην κυβερνητική πολιτική και τους σχεδιασμούς του Υπουργείου για εξοικονόμηση εκπαιδευτικών και μείωση προσλήψεων.

Συνάδελφοι, η λειτουργική υποβάθμιση δε σημαίνει μόνο ότι χάνεται 1 θέση δασκάλου αλλά θα οδηγήσει σταδιακά και σε οργανική υποβάθμιση.

Καλούμε τη Δ/νση Π.Ε. να μην προχωρήσει στην κατάργηση του 2ου τμήματος της Α΄ τάξης.

Καλούμε τους γονείς της σχολικής μονάδας, την Ένωση Γονέων Μενιδίου σε κοινό αγώνα με το σύλλογο εκπαιδευτικών για το δικαίωμα στη μάθηση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ             ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα