ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Να μην προχωρήσει η σύμπτυξη τμημάτων στο 1ο Δ.Σ. Αχαρνών

30/09/2018 - 20:00

Να μην προχωρήσει η σύμπτυξη τμημάτων στο 1ο Δημ. Σχ. Αχαρνών-Παράσταση διαμαρτυρίας.

Σε σύμπτυξη των τμημάτων της 3ης τάξης, στο 1ο Δημ. Σχ. Αχαρνών, θέλει να προχωρήσει η Διεύθυνση, αφού ο αριθμός των μαθητών «πέφτει» στους 24 λόγω μετεγγραφής, ενώ υπάρχουν 3 διαγνώσεις μαθητών με ΔΕΠΥ!!!

Στη «μίζερη» λογική κατανομής του μαθητικού πληθυσμού, με το μέγιστο δυνατό αριθμό μαθητών ανά τάξη, που υπακούει πιστά στις «βέλτιστες πρακτικές» της κυβερνητικής πολιτικής, οι ουσιαστικές μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας είναι «ψιλά γράμματα» για τους εντολοδόχους αυτής της πολιτικής…

Δε χρειάζεται να επιμείνουμε στο αυτονόητο: είναι αντιπαιδαγωγική η ένωση των 2 τμημάτων, που οδηγεί στη «σαρδελοποίηση» των μαθησιακών αναγκών των μαθητών, γιατί δε φτάνουν το μαγικό νούμερο των 26.

Αλήθεια, τι θα γίνει αν έρθει στην 3η τάξη κάποιος καινούριος μαθητής ; Η τάξη θα μετατραπεί σε «ακορντεόν» ;

Έχει πάρει διαστάσεις «επιδημίας» αυτή η διαχειριστική λογική που αντιμετωπίζει εκπαιδευτικούς και μαθητές σαν αριθμητικά νούμερα και όχι ως ξεχωριστές οντότητες, με στόχο τη μείωση της κρατικής δαπάνης για την εκπαίδευση μέσω και της εξοικονόμησης εκπαιδευτικών.

Αν οι συμπτύξεις τμημάτων είναι η μια πρακτική που εξυπηρετεί τον παραπάνω στόχο, η άρνηση εγγραφής μαθητών στη σχολική μονάδα που ανήκουν (όταν έχει ήδη συμπληρωθεί ο αριθμός μαθητών που προβλέπεται ανά τάξη), μόνο και μόνο για να μη δημιουργηθεί καινούριο τμήμα, εξυπηρετεί με άλλο τρόπο την ίδια ψυχρή εκπαιδευτική πολιτική !

Μια ακόμα περίπτωση υποχρεωτικής μετακίνησης μαθητή είναι και στο 10ο Δημ. Σχ. Αχαρνών. Εκεί φοιτούν 51 μαθητές στην Α΄ δημοτικού και η διεύθυνση Αν. Αττικής αρνείται να δημιουργήσει τρίτο τμήμα προτείνοντας μετακίνηση ενός μαθητή για την δημιουργία τμημάτων με 25 μαθητές.

Ο Σύλλογός μας καταγγέλλει αυτές τις «βέλτιστες πρακτικές» στην εκπαίδευση και καλεί τους συλλόγους γονέων των δύο σχολείων καθώς και την Ένωση Γονέων Μενιδίου, σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής την Τετάρτη 3/10/2018 στις 14:00

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                      ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα