ΣΕΠΕ "Ο Σωκράτης": Ολοι στο συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 18/12 στις 6.30μμ

14/12/2018 - 00:05

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 18/12 ΣΤΙΣ 6.30 M.Μ.
ΗΜΕΡΑ ΨΗΦΙΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2019

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι

Την άθλια πραγματικότητα της «μεταμνημονιακής εποχής» και της καπιταλιστικής ανάπτυξης για τους εργαζόμενους δεν μπορούν να την κρύψουν, ούτε τα ψέματα, ούτε τα ψίχουλα από τα ματωμένα πλεονάσματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η οποία κλιμακώνει την επίθεση της μέσα από την προετοιμασία ενός σκληρού, ταξικού, αντιλαϊκού προϋπολογισμού με δεκάδες νέα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, για να διασφαλίζονται τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου, θα συνεχίσουν να πληρώνουν, με τη διατήρηση των κουτσουρεμένων μισθών και συντάξεων, ΕΝΦΙΑ και δυσβάσταχτους έμμεσους και άμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 1 δις. ευρώ με τη μείωση των δαπανών κατά:275 εκ. ευρώ για τις συντάξεις, 63 εκ. ευρώ για τα επιδόματα ανεργίας των 361 ευρώ, 65εκ. ευρώ της κρατικής χρηματοδότησης στα νοσοκομεία, που προστίθεται στις περσινές μειώσεις των 363 εκ. ευρώ, σε σχολεία και δήμους (που σε πολλούς πλέον τα ίδια έσοδα από ανταποδοτικά τέλη και φορολογία ξεπερνούν την κρατική χρηματοδότηση), 190 εκ. ευρώ από τα σχολικά γεύματα, 140 εκ. ευρώ για τη δημιουργία νέων μονάδων προσχολικής εκπαίδευσης, 240 εκ. ευρώ από την επιδότηση φτωχών ασφαλισμένων για συνταγογραφούμενα φάρμακα.

Την ίδια στιγμή παραμένουν τα μέτρα υπέρ των μεγάλων επιχειρήσεων, με επιδοτήσεις ασφαλιστικών εισφορών και μείωση της φορολογίας τους ενώ αυξάνεται κατά 191 εκ. ευρώ, το κονδύλι για την επιδότηση των εργοδοτών για ολιγόμηνες προσλήψεις πάμφθηνου εργατικού δυναμικού.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουμε μαχητική απάντηση με την συμμετοχή τους, στην συγκέντρωση στις 18 του Δεκέμβρη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού διεκδικώντας:

Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση της αναπλήρωσης όλων των απωλειών που είχαμε τα προηγούμενα χρόνια, από την κάλυψη των αναγκών μας.

  • Αγωνιζόμαστε γιατί θέλουμε να εργαζόμαστε και να ζούμε με αξιοπρέπεια. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα να επανέλθει με ευθύνη της κυβέρνησης ο 13ος και 14ος  μισθός.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί θέλουμε να στεκόμαστε με αξιοπρέπεια μέσα στην τάξη, απέναντι στους μαθητές μας και όχι να δουλεύουμε μέχρι τα 67 χρόνια, με τη μαγκούρα στο χέρι κάνοντας μάθημα στα εγγόνια μας. Γι’ αυτό απαιτούμε εδώ και τώρα την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.  
  • Αγωνιζόμαστε γιατί δεν ανεχόμαστε να υπάρχουν 25.000 συνάδελφοί μας συμβασιούχοι, πολλοί απ’ αυτούς για πάνω από 16 χρόνια που γυρίζουν όλη τη χώρα χωρίς να έχουν δικαίωμα να αρρωστήσουν, να κάνουν οικογένεια και παιδιά, να σχεδιάσουν τη ζωή τους. Απεργούμε για να μπει τέρμα στο αίσχος της αναπλήρωσης, για να γίνουν εδώ και τώρα 25.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί υπάρχει άμεση ανάγκη να χρηματοδοτηθούν οι σχολικές επιτροπές από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών και όχι με ψίχουλα. Για να ζεσταθούν όλα τα παιδιά τον χειμώνα, για να γίνουν άμεσες επισκευές και να αντιμετωπιστούν λειτουργικά προβλήματα. Για να παρθούν εδώ και τώρα μέτρα αντισεισμικής, αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί είναι απαράδεκτο χιλιάδες προνήπια να μένουν έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο και χιλιάδες μικρότερα παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Διεκδικούμε να δημιουργηθούν τώρα όλες οι υποδομές, ώστε να γίνει πράξη παντού η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί ως εκπαιδευτικοί – παιδαγωγοί δε συμβιβαζόμαστε με ένα σχολείο στο οποίο δεν υπάρχουν όλοι οι εκπαιδευτικοί, ώστε ο καθένας να διδάσκει το αντικείμενό του, το Ολοήμερο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο έχουν μετατραπεί καθαρά σε φύλαξη, τα παιδιά με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες δεν έχουν τον Ειδικό Παιδαγωγό που δικαιούνται ή δε βρίσκονται στη δομή που έχουν ανάγκη.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί οφείλουμε να δώσουμε τον αγώνα από κοινού με τους μαθητές μας και τους γονείς, ώστε να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για το Λύκειο και την πλήρη μετατροπή του σε ένα απέραντο εξεταστικό κέντρο, σε ένα πεδίο ταξικού “ξεσκαρταρίσματος” μαθητών. Γιατί ο ρόλος μας ως εκπαιδευτικοί είναι να παλεύουμε κάθε παιδί να έχει το δικαίωμα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί δεν ανεχόμαστε η χώρα μας να μετατρέπεται σε μια απέραντη Νατοϊκή βάση, να εμπλέκεται στους επικινδύνους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς που εξελίσσονται στη περιοχή μας. Δε δεχόμαστε να δίνονται κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ή χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιοικονομική στενότητα”.
  • Αγωνιζόμαστε γιατί κανείς δε θα μας λύσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει το μεγάλο κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, αν δεν οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με το σύνθημα «μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Όχι τα κέρδη των λίγων».

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 18 ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6.30 Μ.Μ.

Για το Δ.Σ

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                    H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                   ΔΕΣΠΟΙΝΑ XOYTA

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα