Σ.Ε.Π.Ε "Ρόζα Ιμβριώτη":Χαιρετισμός στους συνάδελφους Αναπληρωτές του Συλλόγου μας

21/06/2019 - 09:13

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι αναπληρωτές,

            για άλλη μία σχολική χρονιά, το Δ.Σ. του Συλλόγου μας αποχαιρετά τους/τις συναδέλφους/συναδέλφισσες αναπληρωτές του Συλλόγου μας, αφού και πάλι παίρνετε το χαρτί της απόλυσης στα χέρια σας. Η ομηρία της αναπλήρωσης - σύμβαση, απόλυση και πάλι από την αρχή - καλά κρατεί για όλους τους αναπληρωτές, για μερικούς είναι ο 17ος χρόνος!

            Οικογένειες μοιρασμένες ανά την Ελλάδα, ζωές τσακισμένες και μαθητές χωρίς μόνιμους και σταθερούς εκπαιδευτικούς. Αυτά είναι τα επιτεύγματα όλων των αντιλαϊκών κυβερνήσεων, που υπήρξαν κατά καιρούς στη χώρα μας. Άλλες υπόσχονταν 20.000 διορισμούς, άλλες 10.000. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας τον αντιλαϊκό δρόμο που χάραξαν οι προηγούμενες ΝΔ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, με το κατάπτυστο νομοσχέδιό της για το σύστημα "διορισμών" - απολύσεων στην ουσία – σας καταδικάζει σε ένα συνεχές κυνήγι κριτηρίων και προσόντων, για να είστε ή αναπληρωτές ή άνεργοι και ταυτόχρονα χτυπάει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, που κάθε χρόνο αναζητούν τους δασκάλους τους! Ταυτόχρονα η κατάθεση των δικαιολογητικών των συναδέλφων αναπληρωτών Ειδικής Αγωγής, για να μπουν στους νέους πίνακες, δημιούργησε ένα σωρό προβλήματα, απέκλεισε συναδέλφους (π.χ. νηπιαγωγούς χωρίς εξομοίωση) και παραπλάνησε πολλούς με το …παράβολο! Δε θα επιτρέψουμε αποκλεισμούς!

Ο Σύλλογός μας πρωτοστάτησε για άλλη μια χρονιά, μαζί με άλλους Συλλόγους και μαζί με το εργατικό λαϊκό κίνημα, στους αγώνες για το δικαίωμα όλων στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για να μονιμοποιηθείτε όλοι εσείς οι πάνω από 30.000 αναπληρωτές συνάδελφοί μας και για να έχετε ως τότε ίσα δικαιώματα με τους μονίμους. Με κυρίαρχα τα δύο αυτά ζητήματα, μόνιμοι διορισμοί και δικαιώματα αναπληρωτών, μπήκε μπροστά σε μια σειρά αγώνες (απεργίες, συλλαλητήρια, παραστάσεις, πορείες, καταλήψεις, συγκεντρώσεις, συσκέψεις σωματείων, ενημερώσεις γονέων…), συμμετείχε στην πρωτοβουλία των 150 σωματείων με 2 μεγάλες συγκεντρώσεις για άρση κάθε συνταγματικής απαγόρευσης, ώστε να μπορούν με τους αγώνες μας να διοριστούν όλοι οι συμβασιούχοι του δημοσίου! Συμμετείχε στην πανελλαδική καμπάνια, με την ΟΓΕ και άλλους Συλλόγους, με συγκέντρωση την 8η Μάρτη και Παράσταση στο Υπ. Εργασίας στις 28 Μάρτη, για το δικαίωμα στη μητρότητα και τα δικαιώματα των αναπληρωτριών/των κάνοντάς τα γνωστά σε όλη την κοινωνία. Η κουτσουρεμένη άδεια ανατροφής 3,5 μηνών για τις αναπληρώτριες είναι αποτέλεσμα των αγώνων, δε χαρίστηκε και φυσικά διεκδικούμε 9μηνη με όλα τα δικαιώματα που έχουν και οι μόνιμες/οι εκπαιδευτικοί! Ο Σύλλογός μας οργάνωσε πληθώρα δράσεων για όλα τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη δομή  και λειτουργία του σχολείου.

            Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, σας ευχόμαστε ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι. Συνεχίζουμε να παλεύουμε και να διεκδικούμε τον άμεσο διορισμό σας, των πάνω από 30.000 αναπληρωτών εκπ/κών, για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς τα σχολεία, αυτή είναι για μας «κανονικότητα», και να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας. Τίποτα δεν μας τρομάζει όσο είμαστε μαζικά συσπειρωμένοι στους Συλλόγους μας, στα σωματεία μας! Ενημερώνεστε από την ιστοσελίδα sylimvrioti.gr, απευθύνεστε στον Σύλλογο για κάθε πρόβλημά σας.

Καλή δύναμη και καλή αντάμωση και πάλι στα σχολειά μας και στους δρόμους του αγώνα!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                        Η Γ. Γραμματέας

                                                                          Κοπριτέλης Απόστολος                               Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα