ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Ένα χρόνο μετά… δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέου διδακτηρίου για το 4ο Δημοτικό & Νηπιαγωγείο Βύρωνα!

24/03/2019 - 11:16

Ένα χρόνο μετά… και δεν έχει προχωρήσει η διαδικασία για την κατασκευή νέου διδακτηρίου για το 4ο Δημοτικό και το 4ο Νηπιαγωγείο Βύρωνα!

Αίτημα προς τη Δημοτική Αρχή για άμεση συνάντηση με το Δ.Σ. του Συλλόγου μας και δέσμευση!

Ένα χρόνο μετά και πράγματι δεν έχει προχωρήσει ουσιαστικά η διαδικασία για την κατασκευή του νέου διδακτηρίου του 4ου Δημοτικού και 4ου Νηπιαγωγείου Βύρωνα. Αυτό προέκυψε και από την τελευταία απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος στο Δημοτικό Συμβούλιο, απαντώντας σε κοινή Ερώτηση του Συλλόγου μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» και της Ένωσης Γονέων Βύρωνα, το ίδιο βγήκε και στην πρόσφατη συνάντηση της Δημοτικής Αρχής με την Ένωση Γονέων Βύρωνα. Αυτό προκύπτει καθημερινά από την πολιτική και πρακτική της Δημοτικής Αρχής Βύρωνα, που στηρίζει την αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης, είναι μακρύ χέρι της!                                                                                                                                                         

Συγκεκριμένα η απάντηση του Δημάρχου ήταν περίπου η εξής «… συγκεντρώνω τα χαρτιά για κάνω προμελέτη για να παραγγείλω τη μελέτη»! Μα ένα χρόνο μετά αναζητείται ακόμα η προμελέτη; Έλεος!

Ένα χρόνο μετά συγκεντρώνει η Δημοτική Αρχή τα χαρτιά για προμελέτη, μετά θα παραγγείλει τη μελέτη, μετά θα γίνει η μελέτη, μετά η δημοπράτηση, μετά η ανάθεση και μετά η …κατασκευή! Περιγράφοντας χοντρικά την προβλεπόμενη διαδικασία και λαμβάνοντας υπόψη ότι πέρασε ήδη ένας χρόνος χωρίς καν να γίνει η προμελέτη, γίνεται κατανοητό ότι μια τέτοιας «ταχύτητας» Δημοτική Αρχή, για να φτάσει και πολύ περισσότερο για να ολοκληρώσει την κατασκευή θα περάσουν …χρόνια! Κι αυτό γίνεται σε μια περίοδο, που η επιστημονική και τεχνολογική εξέλιξη δίνει τη δυνατότητα να χτίζεται ένα σχολείο σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, όταν φυσικά υπάρχει βούληση!

Η απραξία αυτή της Δημοτικής αρχής έχει εξήγηση! Όταν τη χρονιά που ξεκινήσαμε έχοντας ως μέσα Οκτώβρη και βάλε κλειστά σχολεία, σε συζήτηση για την κατάσταση στην εκπαίδευση «εισηγείται» στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι …ξεκινάμε με καλύτερες προϋποθέσεις! Όταν πέρυσι πρότεινε σε γονείς και εκπαιδευτικούς να μπουν στο σφραγισμένο κτήριο του 4ου Δημοτικού Βύρωνα! Όταν ούτε λίγο ούτε πολύ λέει στους μαθητές του Λυκείου Καρέα, που ζητάνε τα αυτονόητα (να μη στάζει και να μην πλημμυρίζει το σχολείο, να μη φυσάει μέσα στις τάξεις από τα κενά στα παράθυρα, να ζεσταθούν λίγο γιατί παγώνουν….!!!), ότι είναι …παρακινούμενοι και …ψεύτες! Όταν ακόμα δεν έχει κάνει μια ολοκληρωμένη πρόταση πώς θα προχωρήσει το ζήτημα της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής! …Είναι μακρύς ο κατάλογος στήριξης της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δημοτική Αρχή! Όταν συμβαίνουν όλα αυτά, ε, τότε είναι αναμενόμενο να μην έχει κάνει κάτι για να προχωρήσει η κατασκευή νέου διδακτηρίου για το 4ο Δημοτικό και Νηπιαγωγείο! Η Δημοτική Αρχή δε θέλει να ενοχλήσει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Είχαμε προειδοποιήσει και το λέμε ξεκάθαρα ότι δε θα ανεχτούμε άλλες κωλυσιεργίες, το οφείλουμε στα παιδιά μας, στους γονείς και στους συναδέλφους! Το πήγαινε έλα στον Καρέα δεν πρέπει να κρατήσει πολύ, τα παιδιά πρέπει να στεγαστούν στο σχολείο τους! Το «ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» να το ξεχάσετε! Εμείς πάντως δεν ξεχνάμε τη στάση κάθε πολιτικής και συνδικαλιστικής δύναμης στο θέμα αυτό!

  • Απαιτούμε να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να προχωρήσει η κατασκευή του νέου διδακτηρίου!
  • Απαιτούμε άμεση συνάντηση του Δ.Σ. του Συλλόγου μας με τη Δημοτική Αρχή και δέσμευση!
  • Στη συνάντηση θέλουμε να μας καταθέσετε και την πρότασή σας για τη Δίχρονη Προσχολική Αγωγή.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                              Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα