ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Ενημερωτικό αποφάσεων και δράσεων του Συλλόγου μας το επόμενο διάστημα

07/02/2019 - 16:19

Ενημερωτικό αποφάσεων και δράσεων του Συλλόγου μας για το επόμενο διάστημα

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας  στην τακτική συνεδρίασή του στις 5/2/2019 συζήτησε και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:

Θέμα 1ο:  Εκτίμηση και παραπέρα συνέχεια των κινητοποιήσεων

Έγινε εκτίμηση για τις μέχρι τώρα κινητοποιήσεις, που αφορούσαν στο σύστημα «απόλυσης» των συναδέλφων μας αναπληρωτών, απαιτώντας να γίνουν τώρα  30.000 μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για να καλυφθούν στοιχειωδώς οι ανάγκες των σχολείων. Ως συνέχεια καλέσαμε και συμμετείχαμε στη σύσκεψη, που έγινε στις 30 Γενάρη με τη συμμετοχή πάνω από 100 συνδικαλιστικών οργανώσεων του Δημοσίου, με αίτημα την εδώ και τώρα μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, με  μαζικούς  μόνιμους διορισμούς, ώστε να καλυφθούν όλα τα κενά στα νοσοκομεία, στα σχολεία, στους Δήμους, σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες καθώς και την κατάργηση του άρθρου 103 και κάθε άλλης διάταξης στο σύνολο του Συντάγματος, που εμποδίζει ή ακυρώνει αυτό το δικαίωμα και που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Γι’ αυτό συμμετέχουμε  στο Πανδημοσιοϋπαλληλικό Συλλαλητήριο την Τρίτη 12 Φλεβάρη, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην πορεία στη Βουλή.

Θέμα 2ο : Ομάδες εκπαιδευτικής Υποστήριξης

Απαιτούμε την κατάργηση του νόμου 4547/2017και καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συγκροτήσουν τις Ομάδες Εκπαιδευτικής Υποστήριξης (ΟΕΥ) και τη ΔΟΕ να κηρύξει αποχή και να παράσχει συνδικαλιστική κάλυψη. Θα προχωρήσουμε στο επόμενο διάστημα σε παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τους άλλους Συλλόγους της Α΄ Αθήνας στο ΚΕΣΥ. (Ενημερωτικό Συλλόγου για τις ΟΕΥ 148/23-1-2019).

Θέμα 3ο Αξιολόγηση σχολικών μονάδων

Ο υπουργός Παιδείας  ημέρα απεργίας στις 11 Γενάρη υπέγραψε Υπουργική Απόφαση για τον «Προγραμματισμό και αποτίμηση του εκπαιδευτικού έργου των Σχολικών Μονάδων» ή αλλιώς για την αξιολόγηση των σχολείων και μέσω αυτών και των εκπαιδευτικών. Δηλώνουμε Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αποτίμησης. Καλούμε τη ΔΟΕ να κηρύξει Απεργία Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα και να σταματήσει τους διαλόγους και τα παζαρέματα με το Υπουργείο. Για άλλη μια φορά οι θέσεις της θα βρεθούν σε  αναντιστοιχία με τη θέληση της βάσης. (Ενημερωτικό Συλλόγου 147/21-1-2019)

Θέμα 4ο Έκτακτη Γενική Συνέλευση και Σύσκεψη Ενώσεων και Συλλόγων Γονέων

Για Ενημέρωση των συναδέλφων αλλά και για την πορεία συνέχισης του αγώνα μας θα πραγματοποιηθεί Έκτακτη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 13 Φλεβάρη στις 7.00 στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών.

Επίσης για Ενημέρωση των γονιών  για τα παραπάνω θέματα θα πραγματοποιηθεί Σύσκεψη – Ενημέρωσης την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στις 7.00 στο 2ο ΔΣ Αθηνών.

Θέμα 5ο  Εκδήλωση για ασφαλιστικό - συνταξιοδοτικό

Αρχές Μάρτη θα πραγματοποιηθεί συζήτηση – ενημέρωση για ασφαλιστικά – συνταξιοδοτικά  θέματα που μας αφορούν και με στόχο να απαντηθούν και ερωτήσεις των συναδέλφων.

Θέμα 6ο Πολιτιστικά

Μετά τη μεγάλη επιτυχία του 1ου Παιδικού θεάτρου στην Καισαριανή συνεχίζουμε την Κυριακή 10 Φλεβάρη με τη 2η δωρεάν παιδική θεατρική παράσταση «ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΡΑΛΥΚΩΝ» στον Βύρωνα.

Ακολουθεί το 4ο θέατρο «ΟΙ 12 ΕΝΟΡΚΟΙ» στις 22 Φλεβάρη. Προγραμματίζουμε ακόμα τον Μάρτη επίσκεψη στην έκθεση για τη ζωή και το έργο του Λεονάρντο Nτα Βίντσι στο Παλιό Αμαξοστάσιο του Ο.ΣΥ. στο Γκάζι, με τίτλο «Leonardo Da Vinci – 500 Years of Genius»

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος                                                                Γλαβίνα Σουζάνα

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα