ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Επείγουσα ερώτηση προς τον Δήμαρχο Βύρωνα

15/05/2018 - 14:23

Επείγουσα ερώτηση προς τον Δήμαρχο Βύρωνα

για να απαντηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 14/5/2018

Κύριε Δήμαρχε Βύρωνα,

πέρασε ένας μήνας από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 12/4/2018, όπου τελικά υιοθετήθηκε η θέση των φορέων εκπαιδευτικών και γονιών να δρομολογηθεί μεταστέγαση ολόκληρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου και να φτιαχτεί ένα σύγχρονο διδακτήριο στο χώρο του σημερινού, που κρίθηκε επικίνδυνο και σφραγίστηκε από την Πολεοδομία.

Επειδή στο διάστημα αυτό δεν έχουμε καμία πληροφόρηση για το πώς προχωράνε τα δύο αυτά ζητήματα κι επειδή από την έναρξη της επόμενης χρονιάς μας χωρίζουν μόλις 3,5 μήνες, θέλουμε να μας απαντήσετε στην έναρξη του επόμενου Δημοτικού Συμβουλίου, που μάθαμε ότι είναι τη Δευτέρα 14/5 και στο οποίο θα παραβρεθούμε, συγκεκριμένα τα εξής:

  • Τι έχει γίνει ως τώρα για τη μεταστέγαση ολόκληρου του 4ου Δημοτικού, ώστε από την 1η Σεπτέμβρη 2018 και ως την κατασκευή του σύγχρονου διδακτηρίου να λειτουργήσει ενιαίο και πάλι το σχολείο;
  • Πού θα στεγαστεί το 4ο Νηπιαγωγείο το διάστημα αυτό;
  • Τι έχει γίνει ως τώρα για την οριστική λύση του προβλήματος, για την κατασκευή δηλαδή του ζητούμενου σύγχρονου διδακτηρίου στο χώρο του σημερινού;

Κύριε Δήμαρχε,

η προσωρινή λειτουργία του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βύρωνα σε 3 κτήρια και τα προβλήματα που δημιουργούνται καθημερινά στα παιδιά, στους εκπαιδευτικούς και στους γονείς,είναι πραγματικά απερίγραπτα! Όλοι αντέχουν γιατί το διάστημα ως το τέλος της τρέχουσας σχολικής χρονιάς δεν είναι πολύ μεγάλο! Όμως πρέπει να γίνει κατανοητό από τη Δημοτική Αρχή ότι δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά με αυτές ή παρόμοιες συνθήκες! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να επιτρέψουμε να διαλυθεί το σχολείο αλλά και οι ζωές μας. Γι’ αυτό πρέπει να προωθηθεί άμεσα και με επείγουσες διαδικασίες τόσο η μεταστέγαση όσο και το σύγχρονο διδακτήριο. Κάθε μέρα που περνάει είναι πολύτιμη για τη μόρφωση των παιδιών, τη λειτουργία του σχολείου αλλά και τον προγραμματισμό της προσωπικής και οικογενειακής ζωής των εκπαιδευτικών αλλά και των γονιών. Γι’ αυτό δε μπορούμε να επιτρέψουμε καμία ολιγωρία!

Σας ζητάμε να μας απαντήσετε στα δύο ερωτήματα και φυσικά σας ζητάμε να ικανοποιήσετε τα δίκαια αιτήματά μας!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                              Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                   Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα