ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Καταγγελία για το αισχρό "μπάλωμα" της παράλληλης στήριξης στην Α' Αθήνας

23/09/2018 - 22:40

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΙΣΧΡΟ "ΜΠΑΛΩΜΑ" ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΗΝ Α` ΑΘΗΝΑΣ: 4-5 ΜΑΘΗΤΕΣ Ο ΚΑΘΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ!

Μετά από μία σειρά κινητοποιήσεων και συναντήσεων, στις οποίες συμμετείχε και ο Σύλλογός μας, για το δικαίωμα των μαθητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες να έχουν πλήρη 24ωρη κάλυψη στη δομή της παράλληλης στήριξης, Σχολικοί Σύμβουλοι και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Α` Αθήνας απέδειξαν ότι συμφωνούν και ακολουθούν τη λογική της "διαχείρισης", η οποία όχι απλά απέχει παρασάγγας από τα πραγματικά μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας, αλλά είναι και πολέμιά τους, καθώς η «παράλληλη» μοιράστηκε σε 4 και 5 μαθητές! Σε διάστημα δύο εβδομάδων, οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, που προσλήφθηκαν στην Α` Αθήνας για το πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, μαζί και με τα πρωτοβάθμια σωματεία, όπως και το δικό μας, παραβρεθήκαμε σε συζητήσεις με τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Α` Αθήνας, με γενικούς συμβούλους της Α` Αθήνας και με τον διευθυντή του ΚΕΔΔΥ.

Επιπλέον, ήμαστε παρόντες στο "άτυπο Συμβούλιο" στις 18/9 μεταξύ όλων των προαναφερθέντων, ώστε αναπληρωτές και σωματεία να τοποθετηθούμε για την αναίσχυντη κατάσταση που επικρατεί εδώ και χρόνια στην Παράλληλη. Η συνάντηση εκείνη ήταν αντιπροσωπευτική των αποτελεσμάτων που έχουμε τώρα. Οι περισσότεροι Σχολικοί Σύμβουλοι, όπως και ο Διευθυντής Εκπαίδευσης προσπάθησαν να μας δημιουργήσουν "ψευτοηθικά" διλήμματα τι θα απογίνουν οι μαθητές που δε θα καλυφθούν ούτε για 6 ώρες με παράλληλη στήριξη! Τολμούν και ονομάζουν παράλληλη στήριξη την "6ωρη φύλαξη" των μαθητών! Αναμενόμενο από την πλειοψηφία των Σχολικών Συμβούλων, που έχουν θέσει και υποψηφιότητα για τη θέση των συντονιστών!

Πώς να σηκωθούν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι; Στους "ανυπάκουους" εκείνης της συνάντησης, δηλαδή ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και ο Διευθυντής του ΚΕΔΥ, που αρνήθηκαν να μπουν στη λογική του καταμερισμού των ωρών, φαίνεται πως ¨τραβήχτηκε το αυτί" από το Υπουργείο και υπάκουσαν κι αυτοί τελικά στις "επιταγές" του για «εξοικονόμηση» στην Παιδεία, εις βάρος βέβαια των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών των εκπαιδευτικών, όπως και σε όλες άλλωστε τις χώρες που ΕΕ και ΟΟΣΑ περνούν "αβασάνιστα" τη γραμμή τους στην εκπαιδευτική πολιτική.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ όλους όσους συμμετείχαν σε αυτή την αισχρή, αντιπαιδαγωγική απόφαση να μοιραστούν οι ώρες των αναπληρωτών εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής σε 4 και 5 παιδιά στην Παράλληλη! Είναι πραγματικά ανήθικο να θυσιάζονται τα δικαιώματα των μαθητών μας στο βωμό της δημοσιονομικής πολιτικής της εκάστοτε κυβέρνησης και είναι πιο αισχρό στελέχη της εκπαίδευσης να παίρνουν "παιδαγωγικές" αποφάσεις, υπηρετώντας αυτές τις επιταγές του υπουργείου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ (όπως και των προηγούμενων κυβερνήσεων Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ), ΕΕ και ΟΟΣΑ.

Εμείς τους δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν μπροστά τους τη Δευτέρα 24/9 στις 13.30 σε νέα Παράσταση στην Α Αθήνας και θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους ενάντια στη βάρβαρη πολιτική τους!

Ζητάμε να καλυφθούν:

  • όλες οι αιτήσεις για παράλληλη στήριξη με έναν εκπαιδευτικό ανά μαθητή, στήριξη των μαθητών με ειδικές ανάγκες που μένουν στο ολοήμερο,
  • όλες οι υποστηρικτικές δομές του κάθε σχολείου με βάση τις πραγματικές του ανάγκες!
  • Παλεύουμε αταλάντευτα για μονιμοποίηση τώρα των πάνω από 25.000 αναπληρωτών εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση, για να καλυφθούν και οι ανάγκες της Δημόσιας Ειδικής Αγωγής και όλων των παιδιών με αναπηρία και ειδικές ανάγκες!

Ο Σύλλογός μας «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ» συμμετέχει και καλεί όλους και όλες στην Πανελλαδική Μέρα Δράσης για Μόνιμους Διορισμούς και Δικαιώματα, στις 28/9, που καλούν ΣΥΛΛΟΓΟΙ– ΕΛΜΕ - ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ, με συγκέντρωση στο Υπ. Παιδείας στη 13.30!

Οι εκπαιδευτικοί της παράλληλης στήριξης έχουν κάθε λόγο να είναι μαζικά παρόντες στη Συγκέντρωση με τους Συλλόγους τους!

Το Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα