ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στο Νέο Λύκειο στις 12/4 στα Προπύλαια!

10/04/2019 - 19:50

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12 ΑΠΡΙΛΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ! ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 12 μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Κηρύσσουμε διευκολυντική στάση εργασίας 1-3 ώρες στο ωράριο του καθενός στο διάστημα (11 π.μ. – 4 μμ.)

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ
ΛΥΚΕΙΟ “ΑΡΕΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ” ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!

Το Υπουργείο Παιδείας προχωρά στην ψήφιση του νομοσχέδιου για τη Γ΄ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ – ΤΕΙ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φτιάχνει ένα Λύκειο πιο ταξικό, με περιορισμό της Γενικής Παιδείας από τη Β’ Λυκείου. Στην ουσία, ακυρώνει μια ολόκληρη τάξη, τη Γ Λυκείου, μετατρέποντάς την σε προπαρασκευαστικό έτος εξετάσεων, την κάνει δηλαδή φροντιστήριο. Έτσι, επιβάλλεται ένα άκρως ανταγωνιστικό και εξετασιοκεντρικό σχολείο, καταργείται η όποια γενική μόρφωση και μπαίνουν εξετάσεις πανελλαδικού τύπου (με ενιαία θέματα ανά ομάδα σχολείων) ακόμα και για την απόκτηση του απολυτήριου του Λυκείου! Τσακίζονται τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών των λαϊκών οικογενειών! 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως άξιος συνεχιστής των προηγούμενων κυβερνήσεων, κόβει παραπέρα τις δαπάνες για την Παιδεία, καταργεί ακόμα και την ΠΔΣ, φτιάχνει τμήματα 25-27 μαθητών, υποβαθμίζει συνεχώς τη γενική παιδεία! Άλλωστε το συγκεκριμένο σχέδιο είναι αντιγραφή του σχεδίου Αρβανιτόπουλου! Δεν υπάρχει παρθενογένεση, συνάδελφοι, στην αντιεκπαιδευτική πολιτική! Το αντιλαϊκό μέτωπο ΕΕ, ΟΟΣΑ, ΣΕΒ και των κυβερνήσεών τους είναι κοινό και κατευθύνεται πάντα εναντίον των εργαζομένων και των οικογενειών τους!

Ένας είναι ο δρόμος, κοινός για εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές: ο δρόμος του αγώνα! Οφείλουμε να αγωνιστούμε για ένα σχολείο, που δε θα κοιτά τους μαθητές και τις οικογένειές τους στην τσέπη, αλλά θα μορφώνει πραγματικά και ολόπλευρα όλα τα παιδιά και θα θέτει τις βάσεις για ανθρώπους δημιουργικούς, με κριτική σκέψη και ουσιαστική μόρφωση και καλλιέργεια, οποιοδήποτε επάγγελμα και αν επιλέξουν. Στη βάση αυτή, διεκδικούμε αποσύνδεση του Λυκείου από την είσοδο σε ΑΕΙ-ΤΕΙ. Απεριόριστη δυνατότητα πολλαπλών επιλογών προτίμησης, με δικαίωμα επανάληψης της διαδικασίας όσες φορές επιθυμούν οι υποψήφιοι και κατοχύρωση βαθμολογίας μαθημάτων και για τις επόμενες χρονιές. Ταυτόχρονα συνεχίζουμε αταλάντευτα τον αγώνα μας για το δικαίωμα στη μόνιμη δουλειά για όλους, για μονιμοποίηση των 30.000 αναπληρωτών συναδέλφων μας, για να πάρουμε πίσω τις απώλειές μας και να ζήσουμε με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας!

ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ!

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 12 ΑΠΡΙΛΗ 12 μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ!

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                                                      Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                                            Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα