ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": Χαιρετίζουμε τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων στην Απεργία - Συνεχίζουμε!

15/01/2019 - 18:58

ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 14/1/2019 ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ! ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΜΑΧΗΤΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ «ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ»!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων του Συλλόγου μας στην απεργία στις 14/1, που ξεπέρασε το 65% (ενώ στον Βύρωνα το έφτασε στο 85%) αλλά και στην απεργιακή συγκέντρωση μετά από το κάλεσμα των Σωματείων στο Σύνταγμα, ενάντια στο νομοσχέδιο απολύσεων!

Χαιρετίζουμε τους Συλλόγους Π.Ε. και τις ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους από όλη τη χώρα, που διανύοντας εκατοντάδες χιλιόμετρα έδωσαν βροντερό παρών στο Σύνταγμα. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τη συμμετοχή των φορέων του γονεϊκού κινήματος, των φοιτητικών συλλόγων, των σωματείων μιας σειράς κλάδων του δημοσίου, της ένωσης των εικαστικών, των θεατρολόγων, του πανελλήνιου μουσικού συλλόγου και άλλων φορέων, που στάθηκαν δίπλα μας στον δίκαιο αγώνα που δίνουμε. Αυτός είναι ο δρόμος, αυτή είναι η προοπτική, συμμαχία και κοινή δράση όλων των εργαζομένων, γιατί το ζήτημα της Παιδείας είναι λαϊκή υπόθεση.

Η απεργία αυτή και το μεγαλειώδες συλλαλητήριο δείχνουν πως οι εκπαιδευτικοί είναι εδώ και αγωνίζονται για μια εκπαίδευση στο μπόι των αναγκών μας! Απαντάνε δυναμικά και στην καταστολή!

Ο αγώνας αυτός θορύβησε την κυβέρνηση σε τέτοιο βαθμό που απάντησε με ωμή βία στις 11/1 - ρίχνοντας δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης πάνω στους εκπαιδευτικούς, στέλνοντας δύο συναδέλφους εκπαιδευτικούς και έναν φοιτητή της φιλοσοφικής στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και τη συναδέλφισσα μέλος του Συλλόγου μας Θεοδώρα Δριμάλα. Αλλά και σήμερα τραυμάτισαν συνάδελφο!

Αν νομίζει αυτή η κυβέρνηση ότι θα ξεμπερδέψει με την τρομοκρατία, την άγρια καταστολή, τον εμπαιγμό και την εκλογική εξαπάτηση από την μάχη αυτή χιλιάδων συναδέλφων για το δικαίωμα στην ζωή και στην αξιοπρεπή εργασία είναι βαθιά γελασμένη. Το ταξικό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Δεν κάνει βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις του!

Και η σημερινή κινητοποίηση ήταν η καλύτερη απάντηση σε μια ανάλγητη κυβερνητική πολιτική, που θέλει να ρίξει τις ζωές χιλιάδων συναδέλφων στον Καιάδα, να τους βάλει στην αρένα της ανθρωποφαγίας, αντί να υλοποιήσει το αίτημα για μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, περίπου 30.000, που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στα σχολεία!

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί, μόνιμοι και αναπληρωτές, με τη μαζική τους συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στέλνουν το μήνυμα πως καμία «ψήφο εμπιστοσύνης» δεν πρόκειται να δώσουν στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Χρειάζεται τώρα να καταδικαστούν μαζικά οι πολιτικές και τα κόμματα που υπερασπίζονται την ελαστική εργασία, τη δουλειά χωρίς δικαιώματα, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για πιο φθηνούς και ευέλικτους εργαζόμενους.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες ΔΟΕ και ΟΛΜΕ, που με τη στάση τους και τις θέσεις τους, διευκολύνουν την κυβέρνηση. Το πραγματικό κέντρο αγώνα είναι οι Σύλλογοι Π.Ε. και οι ΕΛΜΕ, οι επιτροπές αναπληρωτών, που σηκώνουν το βάρος της οργάνωσης του αγώνα. Δυναμώνουμε τα σωματεία μας, δυναμώνουμε τον Σύλλογό μας!

Συνεχίζουμε πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά, τις επόμενες ημέρες, με συσκέψεις, ενημερώσεις στα σχολεία,  κινητοποιήσεις και νέα απεργία, ώστε το σχέδιο λαιμητόμος να πάει στον κάλαθο των αχρήστων. 

Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί γονείς και μαθητές, μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια!

Τώρα είναι ώρα να μπούμε στη μάχη, να οργανώσουμε τον αγώνα μας!

Όχι άλλη ανοχή, αναβολή! Δε θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημά τους!

Μας τσακίζουν τη ζωή, σκοτώνουν τα όνειρα των παιδιών μας, θα τους αφήσουμε;

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΜΕΣΑ ΜΕ ΝΕΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                       Η Γ. Γραμματέας

Κοπριτέλης Απόστολος              Γλαβίνα Σουζάνα

Βασική Κατηγορία: 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα