ΣΕΠΕ "Ρόζα Ιμβριώτη": 14 Νοεμβρίου 2018 όλοι και όλες Απεργούμε!

11/11/2018 - 22:27

14 Νοεμβρίου 2018 όλοι και όλες ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλες και όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση 10.30 π.μ. στην Ομόνοια,  με το πανό του Συλλόγου μας!

Μπροστά οι δικές μας ανάγκες για Μόρφωση, Δουλειά, Ζωή!

Στη "μνημονιακή έξοδο" και στην "κανονικότητα" που ευαγγελίζεται η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εμείς απαντάμε με διεκδικήσεις και αγώνες, γιατί τα προβλήματα και οι αγωνίες μας είναι ακόμη εδώ και θα συνεχίσουν να είναι αν δεν παλέψουμε ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα, τη φοροληστεία, τη δουλειά έως τα 67, τις περικοπές στην Παιδεία και την Υγεία, την ελαστική εργασία. Όλα αυτά, συνάδελφοι, είναι η γραμμή της ΕΕ και του ΣΕΒ για να "στραγγίξουν" όσο περισσότερο μπορούν τους εργαζόμενους, γραμμή που ακολουθούν πιστά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΚΙΝΑΛ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα που υποστηρίζουν την ίδια βάρβαρη, αντιλαϊκή πολιτική!!!

Παρά και ενάντια στις συμβιβασμένες πλειοψηφίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, που «παίζουν» με τις ημερομηνίες και έκαναν τα πάντα για να μην απεργήσουν όλοι οι εργαζόμενοι μαζί, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, για να μην ενοχλήσουν την κυβέρνηση, γιατί στην ουσία συμφωνούν με τη στρατηγική και την πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων που υπηρετούν τον ΣΕΒ, εμείς οργανώνουμε την πάλη μας μαζί με όλους τους εργαζόμενους του Δημοσίου αλλά και Συνδικάτα του ιδιωτικού τομέα που θα απεργήσουν την ίδια μέρα!

Απεργούμε στις 14 Νοεμβρη και Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Την επαναφορά του 13ου και 14ου  μισθού, φυσικά και τα αναδρομικά, με ευθύνη της κυβέρνησης!
  • Την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των προηγούμενων κυβερνήσεων, για να δουλεύουμε με αξιοπρέπεια και να μη στεκόμαστε στην τάξη με μπαστούνι!
  • Τη μονιμοποίηση των 25.000 συμβασιούχων συναδέλφων μας, που είναι "όμηροι", ως και 16 χρόνια (!), στο γαϊτανάκι της αναπλήρωσης, μην έχοντας δικαίωμα να αρρωστήσουν, να κάνουν οικογένεια, να ζήσουν!
  • Την άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των πραγματικών αναγκών, για να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και για να πραγματοποιηθούν μέτρα αντισεισμικής-αντιπυρικής-αντιπλημμυρικής θωράκισης των σχολείων!
  • Τη δημιουργία όλων των υποδομών, ώστε να γίνει πράξη παντού η Δίχρονη Υποχρεωτική Προσχολική Αγωγή. Κανένα προνήπιο έξω από το δημόσιο νηπιαγωγείο ή μικρότερο παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς!
  • Τη στελέχωση όλων των σχολείων με τον αριθμό εκπαιδευτικών που πραγματικά χρειάζονται (δάσκαλοι και νηπιαγωγοί γενικής και ειδικής, εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων), για να διδάσκει ο καθένας το αντικείμενό του και να έχουν όλοι οι μαθητές (οι τυπικής ανάπτυξης και αυτοί με Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες) την ποιότητα εκπαίδευσης που τους αξίζει!
  • Τη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης για το "Νέο Λύκειο", για να έχει κάθε παιδί δικαίωμα στη μόρφωση, ανεξάρτητα από το επάγγελμα που θα ακολουθήσει. Μαζί στον αγώνα αυτό με τους μαθητές μας και τους γονείς! Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή των μαθητών στην κινητοποίηση 29 Οκτώβρη!
  • Την απεμπλοκή της χώρας μας από κάθε είδους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Φτάνει πια να είμαστε μια απέραντη Νατοϊκή βάση και να δίνουμε κάθε χρόνο 4 δις € για Νατοϊκούς εξοπλισμούς και την ίδια στιγμή, όταν διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς ή χρηματοδότηση για την Παιδεία, να μας λένε ότι υπάρχει “δημοσιονομική στενότητα”! Δώστε λεφτά για τα σχολεία και όχι για του ΝΑΤΟ τα σφαγεία!

ΜΟΝΟ ο κοινός αγώνας των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα, κόντρα στη λογική της υποταγής στην αντιλαϊκή πολιτική, που καλλιεργεί ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, είναι ο δικός μας δρόμος και έχει προοπτική! ΤΩΡΑ να οργανωθεί μαζικός, αποφασιστικός αγώνας με σύνθημα «Μπροστά οι δικές μας ανάγκες- Όχι τα κέρδη των λίγων»! Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας, συσπειρωμένοι στον Σύλλογό μας, περνάμε στην αντεπίθεση!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΙΣ 10.30 π.μ.!

Το Δ.Σ.

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα