ΣΕΠΕ "Ρ. Ιμβριώτη": Η διευθύντρια του 1ου Δημ. Σχολείου Βύρωνα ξεπέρασε τα όρια!

16/12/2018 - 23:40

Η Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Βύρωνα ξεπέρασε τα όρια!

Έκλεισε την πόρτα και τράβαγε συνάδελφο από τα ρούχα για να «πειθαρχήσει στη διευθύντρια» και «να καθίσει κάτω» απειλώντας την με αναφορά!

Πάρτε μέτρα τώρα! Δεν πάει άλλο!!!

Το Δ.Σ. κηρύσσει στάση εργασίας 1 ώρας την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 από 8.00 - 9.00 π.μ. για τους συναδέλφους του 1ου Δημοτικού Βύρωνα

και θα ενημερώσει γονείς και εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια της στάσης έξω από το σχολείο (επί της Κωνσταντιλιέρη).

Πρωτοφανές αλλά έγινε κι αυτό! Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη λίγο μετά τη λήξη του πρωινού ωραρίου η συνάδελφος Σακελλαρίου Όλγα, δασκάλα της ΣΤ΄ Τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», είχε τελειώσει τα μαθήματά της και πήγε στο γραφείο για να δώσει στη διευθύντρια του σχολείου Βερυκίου Μαρίνα έγγραφο γονικής άδειας για μητέρα, που, για οικογενειακούς και λόγους υγείας του παιδιού της, είχε έρθει να πάρει το παιδί της την Τρίτη 11/12 στις 11.30 π.μ. και με την ευκαιρία αυτή ενημερώθηκε για την πρόοδό του και ζήτησε και τη γονική άδεια γιατί δε θα μπορούσε να έρθει στο σχολείο στην προγραμματισμένη για Πέμπτη 20/12 ενημέρωση των γονιών και παράδοση των τίτλων προόδου τους.

Kαθώς η συνάδελφος της έδωσε το έντυπο της γονικής άδειας προς έγκριση, αντιμετώπισε για άλλη μια φορά την αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας, η οποία όχι μόνο αμφισβήτησε την ειλικρίνειά της αλλά με ειρωνικό και αυταρχικό τρόπο απαιτούσε να της ζητήσει συγγνώμη για την «ανυπακοή» της, γιατί έδωσε το έντυπο της  γονικής άδειας στη μητέρα χωρίς την άδεια της διευθύντριας. Στην άρνηση  της συναδέλφου να «πειθαρχήσει» στον αυταρχισμό που επεδείκνυε εκείνη την  ώρα, λέγοντας της ότι δεν μπορεί  να συνεχιστεί αυτή η «συζήτηση» με αυτόν τον τρόπο και καθώς γύρισε να φύγει, η διευθύντρια μπήκε μπροστά της λέγοντας ότι πρέπει να γυρίσει υπακούοντας στις «διαταγές» της διεύθυνσης! Τότε η συνάδελφος είπε ότι θα συνεχίσει τη συζήτηση μόνο αν πάει να φέρει και έναν/μία  ακόμη συνάδελφο, που ήταν στο ολοήμερο, για να είναι παρών/ούσα και συνέχισε να περπατά στο διάδρομο. Η διευθύντρια τότε πήγε και έκλεισε την εξώπορτα του διαδρόμου και γυρίζοντας άρπαξε τη συνάδελφο από τα ρούχα και την τραβούσε προς το γραφείο απειλώντας την με αναφορά! 

Παρούσα στη «σκηνή» αυτή ήταν η υποδιευθύντρια του σχολείου και πρέπει να πάρει θέση και να πει όλη την αλήθεια. Να σημειωθεί ότι και η ίδια «στολίστηκε» με τον αυταρχισμό της διευθύντριας, όταν πριν λίγες ώρες χρειάστηκε να μεταφέρει τραυματισμένο παιδί για ράμματα, γιατί το έκανε χωρίς την άδεια της διευθύντριας! Να σημειωθεί ότι εκείνη την ώρα η διευθύντρια έλειπε αλλά η μητέρα του παιδιού είχε ενημερωθεί τηλεφωνικώς. Δηλαδή πρέπει να περιμένουν οι συνάδελφοι να πάρουν άδεια από τη διευθύντρια για να κάνουν τα αυτονόητα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία ενός τραυματισμένου παιδιού! 

Η συμπεριφορά της διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Βύρωνα την Παρασκευή 14/12 απέναντι στη συνάδελφο Σακελλαρίου Όλγα είναι πρωτοφανής για την περιοχή μας! Η συμπεριφορά της ξεπέρασε κάθε όριο! Συνεχώς μιλάει αυταρχικά, προσβάλλει σχεδόν όλους τους συναδέλφους, απαιτεί υποταγή στη διευθύντρια! Η χειροδικία όμως είναι άλλο πράγμα! Κι αυτό έγινε για πρώτη φορά και πρέπει να μην ξαναγίνει ποτέ!! Αλλά ούτε θα γίνει πλέον ανεκτή καμία περαιτέρω αυταρχική συμπεριφορά της!!

Θυμίζουμε ότι αυτή η αυταρχική συμπεριφορά της διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Βύρωνα εξελισσόταν καθ’ όλη τη διάρκεια της περυσινής σχολικής χρονιάς, με αποτέλεσμα το Δ.Σ. του Συλλόγου, (μετά και από έκκληση των συναδέλφων του σχολείου - κάποιοι μη αντέχοντας άλλο την κατάσταση ζήτησαν και πήραν απόσπαση από το σχολείο) σε συνεδρίασή του στις 28 Ιούνη 2018 να προχωρήσει σε μομφή και απαίτηση παραίτησής της από το Δ.Σ. του Συλλόγου και σε δημόσια καταγγελία που δημοσιεύτηκε την 1η Ιούλη 2018 με το 86ο Ενημερωτικό του.

Δυστυχώς η συμπεριφορά αυτή συνεχίζεται με μικρές διακυμάνσεις και φέτος! Τώρα όμως ξεπέρασε τα όρια! Έφτασε και σε χειροδικία απέναντι σε συνάδελφο!!! Μόνιμη δε επωδός στο 1ο Δημοτικό Βύρωνα «πρέπει έτσι να γίνει γιατί το λέει η διευθύντρια»!

Δεν πάει άλλο! Ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, που και τον Ιούνη είχε ενημερωθεί αλλά δεν πήρε μέτρα, ο Περιφερειακός Διευθυντής και το Υπουργείο Παιδείας δε μπορεί να σιωπούν άλλο! Πάρτε θέση! Δε μπορεί ένα σχολείο, που είναι κύτταρο παραγωγής γνώσης και διαπαιδαγώγησης της νέας γενιάς να διοικείται από τέτοιους Διευθυντές! Εξασφαλίστε διοίκηση στο σχολείο, για να μπορέσει να λειτουργήσει ως σχολείο!!!

Είναι καθήκον μας επίσης να τονίσουμε ότι η συμπεριφορά αυτή είναι ίδια και προς το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, τους οποίους αντιμετωπίζει με απαράδεκτο τρόπο και έφτασε στο σημείο να μην τους διευκολύνει να κάνουν εκλογές για νέο Δ.Σ. τη μέρα που δίνονται οι έλεγχοι στα παιδιά, που είναι συνήθης και σωστή πρακτική του γονεϊκού κινήματος για να πετυχαίνουν τη μέγιστη συμμετοχή! Έφτασε δε στο σημείο να λογοκρίνει ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων! Η συμπεριφορά αυτή προσβάλει τον εκπαιδευτικό κόσμο της περιοχής μας, εκθέτει και τον Σύλλογό μας απέναντι στο γονεϊκό κίνημα ακόμα και αν έχουμε τοποθετηθεί από την 1η Ιούλη 2018 δημόσια καταδικάζοντας και τη συμπεριφορά της προς το οργανωμένο γονεϊκό κίνημα!

Η κοινωνία του Βύρωνα «βοά» από την πρωτοφανή σε αυταρχικότητα συμπεριφορά της Διευθύντριας του 1ου Δημοτικού Βύρωνα και αυτό προσβάλλει και όλους εμάς τους εκπαιδευτικούς της περιοχής. Η συμπεριφορά αυτή είναι ξένη προς τη μεγάλη προσπάθεια των συναδέλφων του ίδιου του σχολείου αλλά και όλων των σχολείων του Βύρωνα να δώσουν στα παιδιά του λαού του Βύρωνα ό,τι καλύτερο μπορούν, παιδαγωγικά και γνωστικά. Είναι ξένη προς τη δράση του Συλλόγου μας, του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «ΡΟΖΑ ΙΜΒΡΙΩΤΗ», που έχει αναπτύξει πλούσια δράση στην περιοχή και έχει κοινή αγωνιστική πορεία με το γονεϊκό κίνημα της περιοχής.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. του Συλλόγου:

  • Εκφράζει τη λύπη του προς τον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου για αυτή τη μεμονωμένη απαράδεκτη συμπεριφορά την οποία καταδικάζει για άλλη μια φορά!
  • Ζητάει από τον Διευθυντή Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. Αθήνας, τον Περιφερειακό Διευθυντή Αττικής και το Υπ. Παιδείας να σταματήσει αυτόν τον αυταρχικό κατήφορο τώρα! Δε θα δώσουμε άλλη ανοχή!
  • Κηρύσσει για την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου Στάση εργασίας 1 ώρα από 8.00 ως 9.00 π.μ. ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συμπεριφορά αυτή και θα κάνει ενημέρωση κατά τη διάρκεια της στάσης έξω από το σχολείο, επί της Κωνσταντιλιέρη.
  • Αποφασίζει και θα προτείνει στην επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση τη διαγραφή της Βερυκίου Μαρίνας από μέλος του Συλλόγου μας.
  • Καλεί τέλος το ΔΣ της ΔΟΕ να πάρει επιτέλους θέση και να καταγγείλει το γεγονός. Θυμίζουμε δε ότι για την  προηγούμενη καταγγελία του Συλλόγου ακόμα περιμένουμε την ανακοίνωσή του, αν και γνωρίζουμε ότι το θέμα συζητήθηκε.

Για το Δ.Σ.

          Ο Πρόεδρος                                                               Η Γ. Γραμματέας

    Κοπριτέλης Απόστολος                                                      Γλαβίνα Σουζάνα

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα