ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για επανεξέταση των οργανικών θέσεων και για την καθυστέρηση στην απόδοση των Μ.Κ. σε συνάδελφους αναπληρωτές

29/03/2019 - 14:47

Δελτίο τύπου για την παράσταση διαμαρτυρίας στη Δ/νση Π.Ε. Αν. Αττικής για επανεξέταση των οργανικών θέσεων και για την καθυστέρηση στην απόδοση των Μ.Κ. σε συνάδελφους αναπληρωτές

Συνάδελφοι,

Πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 27 /03/ 19, η προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας στη  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης  Αν. Αττικής του Συλλόγου μας καθώς και όλων των Συλλόγων της Αν. Αττικής.

Στη συνάντηση με τον Αναπληρωτή Διευθυντή και Προϊστάμενο Εκπαιδευτικών θεμάτων θέσαμε από την πλευρά του Συλλόγου μας  τρία ζητήματα :

  1. Οργανικά ελλείμματα και πλεονάσματα που δόθηκαν από το ΠΥΣΠΕ στη Διοίκηση
  2. Μισθολογικά κλιμάκια των Αναπληρωτών
  3. Ίδρυση νέων τμημάτων ένταξης σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία .

Αναφορικά με το πρώτο θέμα, τονίσαμε για άλλη μια φορά την ανάγκη να υπάρξει αύξηση των οργανικών θέσεων, αφού κάθε χρόνο ανοίγει όλο και περισσότερο η ψαλίδα ανάμεσα στις οργανικές θέσεις και τα λειτουργικά κενά των σχολείων. Ωστόσο, καμιά δέσμευση δε δόθηκε για το θέμα.  Η υπόσχεση του Αναπληρωτή Διευθυντή ότι θα μεταφέρει το αίτημά μας στη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, καθώς και  η ενημέρωση ότι η Διεύθυνση έχει ζητήσει την αναβάθμιση κάποιων σχολείων, που θα οδηγήσει στη δημιουργία 25 οργανικών θέσεων, σε καμιά περίπτωση δεν ικανοποιεί το αίτημα για κάλυψη των πραγματικών κενών στα σχολεία (και τα οποία ξεπερνούν τα 500) με μόνιμους διορισμούς.

Σε ό,τι αφορά στην καθυστέρηση στην απόδοση των Μ.Κ, η Διεύθυνση δεσμεύτηκε ότι με τη μισθοδοσία του Μαρτίου θα δοθούν σε περίπου 400 συνάδελφους αναπληρωτές τα Μ.Κ., τόσο για την προϋπηρεσία αλλά και για τους μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών.  Στους υπόλοιπους 300 περίπου που απομένουν, τα Μ.Κ. θα δοθούν  με τη μισθοδοσία του Απριλίου.

Τέλος, αναφορικά με την ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων ένταξης, ώστε να  είναι επί της ουσίας αποτελεσματική η εκπαιδευτική παρέμβαση σε κάθε σχολική μονάδα, η απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι το Υπουργείο προβλέπει μόνο ένα τμήμα ένταξης για κάθε σχολείο!!!

Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο ότι τόσο η επανεξέταση των οργανικών θέσεων σύμφωνα με τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων (και οι οποίες επηρεάζουν τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων, όπως είναι οι μεταθέσεις, τη δυνατότητα να πάρουν οργανική θέση όσοι συνάδελφοι είναι στη διάθεση αλλά και στο να γίνουν μόνιμοι διορισμοί) όσο και η ανάγκη δημιουργίας νέων τμημάτων ένταξης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες με τις πολιτικές επιλογές του Υπουργείου και της Κυβέρνησης που κινούνται στη λογική της ελαχιστοποίησης του κόστους για τη Δημόσιας Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές κατευθυντήριες.

Καμιά αυταπάτη παρά τις όποιες «τυχοδιωκτικές»  υποσχέσεις… Ο δρόμος για την ικανοποίηση των αιτημάτων της εκπαιδευτικής κοινότητας δεν είναι άλλος από αυτόν της διεκδίκησης, συσπειρωμένοι στο σωματείο μας.

Για το Δ.Σ

 

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

  ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                  ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα