ΣΕΠΕ "Σωκράτης" και "Ρόζα Ιμβριώτη": Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 1/2 στο Υπ. Παιδείας στη 1 μμ

31/01/2019 - 15:35

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 13.00

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ 30.000 ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ!

Οι μαζικές, μαχητικές απεργιακές κινητοποιήσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών ενάντια στην τροπολογία των απολύσεων, που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την Πέμπτη 17/1/2019:

Αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη στον αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για την ικανοποίηση των σύγχρονων μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας.

Αποκάλυψαν σε ευρύτερα τμήματα της κοινωνίας τον χαρακτήρα του αντιδραστικού συστήματος πρόσληψης – απόλυσης αναπληρωτών, που έχει τη σφραγίδα της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ, που απαξιώνει τα πτυχία των Σχολών, πετάει στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς των αναπληρωτών και καθιερώνει ένα ατέλειωτο εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων.

Ακύρωσαν το βρώμικο σχέδιο, που μεθοδικά είχαν προετοιμάσει τα κυβερνητικά επιτελεία, πολυδιάσπασης των αναπληρωτών και εμφάνισης ενός σκηνικού ανθρωποφαγίας ανάμεσα σε «παλιούς» και «νέους» αναπληρωτές, ανάμεσα σε αναπληρωτές και φοιτητές κ.ά.

Φανέρωσαν ποιοι στηρίζουν τον αγώνα για ζωή με δικαιώματα και ποιοι είναι απέναντι: Τη στιγμή που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει στην ανεργία χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. να δηλώνει ότι: «δε δεσμεύεται για μόνιμους διορισμούς». Το αίτημα που προέβαλαν δεκάδες ΣΥΛΛΟΓΟΙ, ΕΛΜΕ και Επιτροπές Αγώνα Αναπληρωτών για: Μονιμοποίηση όλων των αναπληρωτών, που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στα σχολεία! Εδώ και τώρα 30.000 μόνιμοι διορισμοί, για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων, έδωσε δύναμη και μαχητικότητα στον αγώνα μας, γιατί είναι ρεαλιστικό, γιατί απαντά στις ανάγκες των μαθητών, γιατί συγκρούεται με την αντιεκπαιδευτική πολιτική και στην πράξη είναι το μοναδικό αίτημα που υπερασπίζεται το πτυχίο και την προϋπηρεσία ολων ανεξαιρετως των συναδελφων!

Συνεχίζουμε πιο αποφασιστικά! Δε δίνουμε καμία ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τους συνεταίρους της, σε όλα τα κόμματα που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα αντιλαϊκά μνημόνια, τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., στην πολιτική της ελαστικής εργασίας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1/2/2019 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ 13.00

Tο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας (3 τελευταίες ώρες του πρωινού και 3 πρώτες του απογευματινού προγράμματος)

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα