ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Καταγγελία: Δέσμευση χρημάτων, σε τραπεζικούς λογαριασμούς Δημοτικών σχολείων, λόγω χρεών του Δήμου Αχαρνών στο ΙΚΑ για καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία!

19/12/2018 - 20:45

Καταγγελία: Δέσμευση  χρημάτων, σε τραπεζικούς λογαριασμούς Δημοτικών σχολείων, λόγω χρεών του Δήμου Αχαρνών στο ΙΚΑ για καθαρίστριες που εργάζονται στα σχολεία!!!

Το είδαμε και αυτό, μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί Δημοτικών σχολείων των Αχαρνών (3ο , 4ο , 7ο Δ. Σχ.) γιατί ο Δήμος δεν πλήρωσε στο ΙΚΑ τα ένσημα για καθαρίστριες που εργάζονται σε αυτά!!!

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο Σωκράτης» καταγγέλλει την ασυνέπεια του Δήμου, σε ό, τι αφορά την αυτονόητη υποχρέωσή του να πληρώνει στο ΙΚΑ τα ένσημα για τις καθαρίστριες.  Η ασυνέπεια αυτή  οδήγησε στην ανάλγητη ενέργεια του εισπρακτικού κρατικού μηχανισμού να δεσμεύσει  τα χρήματα που προορίζονται για τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι ο Δήμος δεν απέτρεψε τη δέσμευση της ήδη πενιχρής κρατικής χρηματοδότησης για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Τα χρήματα αυτά ανήκουν στους μαθητές και όχι στο Δήμο (!!!), ο οποίος  τα διαχειρίζεται και  έχει την υποχρέωση να τα αποδίδει στο ακέραιο και στην ώρα τους στις σχολικές μονάδες.

Το παραπάνω γεγονός, ακόμα και αν  αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί,  αποτελεί ένα ακόμα σύμπτωμα της απαξίωσης της παρεχόμενης Δημόσιας εκπαίδευσης από τη μεριά της Πολιτείας, με το να στερεί  από τα σχολεία έστω και τα στοιχειώδη για τη λειτουργία τους.

Για το Δ.Σ

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα