ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Κινητοποίηση στις 27/3 για την απόδοση όλων των οργανικών κενών!

22/03/2019 - 20:01

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ – ΝΑ ΑΠΟΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΕΝΑ

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

Συναδέλφισσες –Συνάδελφοι

Πριν από μία βδομάδα  το  ΠΥΣΠΕ Ανατολικής Αττικής συνεδρίασε και καθόρισε τα οργανικά ελλείμματα και  πλεονάσματα των σχολείων  μας.

Δε στεκόμαστε στις ασφυκτικές προθεσμίες που είχαν στη διάθεσή τους οι Διευθύνσεις Π.Ε. (Σαββατοκύριακο και Καθαρά Δευτέρα ) για να δώσουν τις οργανικές συνθέσεις. Αυτό που μας απασχολεί είναι το γεγονός ότι αυτά τα πλεονάσματα ή ελλείμματα θα χρησιμοποιηθούν για τις υπηρεσιακές μεταβολές των συναδέλφων, όπως μεταθέσεις, για τις οργανικές θέσεις όσων συναδέλφων είναι στη διάθεση ή για διορισμούς.

 Δε δεχόμαστε τον αριθμό των οργανικών θέσεων που εισηγείται η Διεύθυνση τη στιγμή που σε όλη την Αν. Αττική εργάζονται σχεδόν 1.400 αναπληρωτές, κάτι το οποίο σημαίνει ότι ο ένας  στους τρεις εκπαιδευτικούς  δουλεύει με ελαστική σχέση εργασίας.

 Δε δεχόμαστε να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις Νηπιαγωγών για την εφαρμογή της  δίχρονης υποχρεωτικής Προσχολικής Αγωγής .

 Δε δεχόμαστε να μην δίνονται οργανικά κενά για τη μείωση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα  σύμφωνα  με τις θέσεις του συνδικαλιστικού κινήματος ( 15 μαθητές στο Νηπιαγωγείο, στην Α΄ και Β΄ Δημοτικού και 20 μαθητές στις υπόλοιπες τάξεις), αλλά και σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Υπουργείου για μείωση σε 22 μαθητές ανά τμήμα σε Νηπιαγωγεία και Α΄ Τάξη Δημοτικού.

Δε δεχόμαστε να μην υπάρχουν οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων (Φυσικής Αγωγής, Αγγλικών, Γαλλικών και Γερμανικών, Εικαστικών, Μουσικής, Θεατρικής  Αγωγής), καθώς και Εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

Ο Σύλλογος ΠΕ Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καλεί τους εκπαιδευτικούς, τους Συλλόγους της Αν. Αττικής σε Παράσταση Διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Π.Ε Αν. Αττικής την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 14:00 για να απαιτήσουμε να δοθούν οι πραγματικές οργανικές θέσεις των σχολείων.

Για το Δ.Σ

 

     Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                 H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                                                      ΔΕΣΠΟΙΝΑ  ΧΟΥΤΑ

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα