ΣΕΠΕ "Σωκράτης": Χωρίς Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό το ειδικό σχολείο στο Χαλκούτσι

28/09/2018 - 12:02

Καταγγελία: Χωρίς Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό το ειδικό σχολείο στο Χαλκούτσι - Ελλείψεις και στο ειδικό σχολείο Αχαρνών.

Ο Σύλλογος Π.Ε. Αν. Αττικής «ο Σωκράτης» καταγγέλλει το γεγονός ότι το ειδικό σχολείο στο Χαλκούτσι ξεκίνησε και συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό ενώ με ελλείψεις λειτουργεί και το ειδικό σχολείο Αχαρνών!!!

Η παραπάνω εικόνα έρχεται να προστεθεί στο πάζλ της κάλπικης «κανονικότητας» για την οποία περηφανεύεται κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας και στον ευαίσθητο τομέα της Ειδικής Αγωγής... Είναι περιττό να τονίσουμε τις συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία των ειδικών σχολείων για την ικανοποίηση των αναγκών των παιδιών… Καμιά αυταπάτη για την αναλγησία που δείχνει η πολιτεία και στην περίπτωση των μαθητών με ιδιαίτερες εκπαιδευτικές ανάγκες. Πρόκειται επί της ουσίας για πολιτική επιλογή υποβάθμισης με στόχο το ξεπούλημα και της ειδικής αγωγής… Ο κοινός αγώνας γονιών και εκπαιδευτικών είναι μονόδρομος ενάντια σε αυτή την πολιτική, που φέρνει σε απόγνωση τις οικογένειες που  δεν έχουν τα οικονομικά μέσα για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους την εκπαίδευση και μόρφωση που τους αξίζει.

Καμιά ανοχή, η δημόσια δωρεάν Παιδεία είναι υποχρέωση του κράτους.

Απαιτούμε την άμεση στελέχωση των ειδικών σχολείων με το απαιτούμενο Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό.

Διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς για την κάλυψη των κενών στην Ειδική Αγωγή.

Για το Δ.Σ

       Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  H  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ  ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ                        ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΧΟΥΤΑ

 

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα