Σ.Ε.Π.Ε ΧΙΟΥ: Επιχείρηση διάλυσης της συνεδρίασης του Δ.Σ.

02/10/2018 - 21:43

Ενημερωτικό για το ΔΣ του Συλλόγου (1/10/2018)

Συμπλήρωση του ΔΣ – επιχείρηση διάλυσης της συνεδρίασης

Το ΔΣ του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου ενημερώνει τους συναδέλφους ότι στο χθεσινό ΔΣ (1/10/2018) με αποκλειστική ευθύνη των «Ανεξάρτητων Εκπαιδευτικών» (ΑΕΕΚΕ), επιχειρήθηκε να διαλυθεί η συνεδρίαση.

Η καθυστέρηση σύγκλισης του ΔΣ, την οποία επικαλούνταν οι «Ανεξάρτητοι», ήταν αντικειμενική αφού είναι σε εξέλιξη πρόβλημα υγείας του Προέδρου του ΔΣ Στ. Τσίγκου. Δεν σεβάστηκαν ούτε τις ιατρικές γνωματεύσεις, δεν σεβάστηκαν ούτε τις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις του Προέδρου στη ΔΟΕ ούτε τις συνδικαλιστικές υποχρεώσεις του αντιπροέδρου του συλλόγου Στ. Καμπούρη (εκλεγμένος στην ΑΔΕΔΥ και το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου). Στα πρακτικά έχουν κατατεθεί και σχετικά έγγραφα που πιστοποιούν τα παραπάνω!

Δημιούργησαν από την πρώτη στιγμή πολεμικό κλίμα και ενώ είχαν ήδη δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις. Με την αποχώρηση τους, αναρωτιόμαστε γιατί το πρόβλημά τους ήταν η καθυστέρηση της σύγκλισής του ΔΣ, αφού οι ίδιοι τελικά το υπονόμευσαν και επιχείρησαν να το διαλύσουν!

Σημειώνεται ότι στο συγκεκριμένο ΔΣ υπήρχαν θέματα στην ημερήσια διάταξη τα οποία στάλθηκαν έγκαιρα στα μέλη του με τις εισηγήσεις του προέδρου: Συμπλήρωση και ανασύσταση του ΔΣ, Πρόγραμμα αγωνιστικών δράσεων για τα προβλήματα του κλάδου το επόμενο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου των αιτημάτων των αναπληρωτών, στήριξη στον αγώνα των ΕΠΑΛ, απόφαση για τα ΔΥΕΠ και την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων (μπήκε εκτός ημερησίας διάταξης) κλπ.

Μετά την αποχώρησή τους, συζητήθηκαν και υπερψηφίστηκαν τα ψηφίσματα από την πλειοψηφία τα οποία και επισυνάπτουμε χωρίς να συζητηθεί η πρόταση για τον αγωνιστικό σχεδιασμό. 

Την ώρα που ο κλάδος βρίσκεται μπροστά στη «μεταμνημονιακή» λαίλαπα στην εκπαίδευση, τέτοιες ενέργειες είναι απαράδεκτες, αντισυναδελφικές και εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του Συλλόγου.

Τέλος, σημειώνεται ότι σημπληρώθηκε το ΔΣ του Συλλόγου, σύμφωνα με το καταστατικό και την εκλογική δύναμη κάθε παράταξης, με ψηφοφορία, στις θέσεις του Αντιπροέδρου, Γραμματέα, Ταμία, με την εξής σύνθεση:

Αντιπρόεδρος: Καμπούρης Στέλιος

Γραμματέας: Αγγελίνα Σκούφαλου

Ταμίας: Νομικός Δημήτρης

Ο Πρόεδρος                                                            Η γραμματέας

Τσίγκος Στεφανής                                                       Αγγελίνα Σκούφαλου

Νέα από το Π.Α.ΜΕ

Τελευταία νέα

Τα πιο διαβασμένα